újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Várakozó állásponton vagyok

Látogatók száma: 52

Öt éve írtam...Azóta néhány versem "megszületett"...Csak előbújt valami..:)

Az élet mindig tartogat meglepetéseket.

Egy régi ismerősömről,barátomról, volt osztálytársamról most tudtam meg,milyen gyönyörűen farag.Ő orvos,velem egykorú lévén már szintén nyugdijas Azt eddig is tudtam,hogy nagyszerűen fényképez,karácsonyi meglepetésként pedig "ennivaló",aranyos mézes-figurákat sütöget a családnak és bizton állithatom,egy hivatásos mézeskalács készitő sem alkot különbet.Ennyi sok-sok év elteltével örömmel vettem tudomást a művészi fokon végzett faragási tevékenységéről..

Azóta csak álmélkodom és várakozó állásponton vagyok.Olyan sok minden lakozik az emberben,amit az idő kihoz belőlünk..Lehet,hogy nem is tudtunk róla,hogy van bennünk valami.De az idő mindent bebizonyit..Vajon belőletek kandikált-e ki rejtett tartalék?

Mit tagadjam,mióta Gyuri faragását megtudtam, figyelem magamat.Számba vettem,mi az,amit hobbi szinten tudok,illetve tudtam,-de erről majd később.Szóval rajzolni,kézimunkázni mindig nagyon szerettem,sőt újabban főzni is.De a főzéshez úgy érzem,nincs meg a kellő alázatom,mert ha valami nem úgy sikerül,ahogy a nagy könyvben meg van irva,-kivágom,mint a macskát..E téren tehát még van tennivalóm. Ráadásul azt is észrevettem-amit nagyon szégyellek-,hogy mióta "gépezek",időnként a helyeírásommal is baj van.

Mindezek ellenére reménykedem.Talán még van egy kis időm,hátha bennem is..De az idő csak telik és csak nem akar előbújni semmi..Egyszer,talán, mégis valami..Addig sem esem kétségbe! Bőven van miben gyönyörködnöm,hallgatnom,olvasnom.

Ilona
Kép:Net

A cikket írta: Ilona

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Cikkíró
Szia, Anyu! Meglepő öröm számomra, hogy Te vagy Anonymus!
Szóval Anyu, én a kézimunka minden fajtáját műveltem. Rengeteget kötöttem, horgoltam, subáztam, varrtam(még ma is az átalam varrt ágyneműket használom), aztán amit nagyon szerettem, az a goblein készítés. Komoly képeim vannak belőlük.Lánykoromban a Burdából gyönyörű ruhákat varrtam magamnak, megcsodálták. Akkor még buzogtam, sajnos mára talán a sok kézimunkázástól, műszakirajzoktól a szemem tönkrement, alig látom még a tűt is befűzni. Meg nem is látom értelmét, ez a fő baj. Kinek, minek kézimunkázzam?
Főzni szinte naponta főzöm valamit, szeretek is főzni, amit a sütésről nem mondhatok el. Nincs már hozzá türelmem...
Így maradt az olvasás, zenehallgatás, írogatás. Ez is valami.Mindezek ellenére egy percig sem unatkozom, észre sem veszem, már megint este van. Sokszor elgondolkodom, hogy valamikor hogyan is voltam képes gyerekek és munka mellett minden megcsinálni? Hiába, változnak az idők, vele mi is, magyarán:öregszünk
Nagyon sok örömteli elfoglaltságot kívánok még Neked!

Puszi, Ilona
Anonymus
Ilike!

Én is töröm a fejem és rájöttem,nekem most jött el az örömteli főzőcskézés ideje.Amikor három kisgyerek nyüzsgött körülöttem,nem mindig találtam benne örömöt,az volt a lényeg hogy mindenek ellenére kész legyen az ebéd,mindenki jóllakjon.
Ma már megengedhetem magamnak,hogy a saját kedvemre főzőcskézzek.Aztán találtam még mást is.Nagyon szeretek saját kezű dekorációkat,ajándékokat készíteni.Ebben is sok örömöm van.
Ne félj!Benned is van még tartalék :)
Puszi:Anyu

Miért ír Anonymusnak a rendszer?Nem bújkálok!
Cikkíró
párbeszéd

megtekintés Válasz erre: Anonymus

Például lehetnél külpolitikai szakértő.Most hirtelen úgyis mindenki elkezdett nagyon érteni az amerikai politikához.

A politika nem az én asztalom...Kár, mert elég jól fizető annak, aki műveli..:-)
Anonymus
Úgyis jön a tél, akkor több idő jut majd olyan dolgokra, amit elhanyagoltunk kissé, pedig valamikor nagyon szerettük űzni. Ilyen nálam a kötés, szenvedéllyel tudtam művelni és addig nem nyugodtam, amíg rá nem jöttem a csínjára.. azt a mintát, amit megmutattak az ügyesebbek, idősebbek, otthon begyakoroltam.. mégsem tudtam tökélyre vinni e tudományt, mert hiszen mára sok mindent elfelejtettem.. ráadásul minden eszközöm meg van hozzá.. aztán ott van a subázás. Csak kongré anyag és fonal kell hozzá, valamint két db 30 cm-es vonalzó... a tűm még megvan, szuper... Hmm
Anonymus
Például lehetnél külpolitikai szakértő.Most hirtelen úgyis mindenki elkezdett nagyon érteni az amerikai politikához.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: