újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Figyelj haver!

Látogatók száma: 55

- Most nézd meg! Már orvoshoz sem járok! Nem mintha meggyógyultam volna, de minek is mennék? A közgyógyot elvették, így a helyette kapott havi Háromezerből nem tudom kiváltani a naponta szükséges gyógyszereimet! A kiváltásuk elvinne a nyugdíjamból Tizenöt ezret, plusz a hármat, és ez a Tizennyolc ezer csak a receptre kiváltható gyógyszerek ára! És akkor nem is beszéltem a nem vénykötelesek gyógyszerekről, és a gyógyhatású készítményekről!

Én megértem, hogy spórolni kell az állami közpénzekkel, hiszen nagyon sokba kerül az ország déli részén felállítandó kerítés!

Aztán itt volt a trafik ügy! Régen csak a rokkantak kaphattak trafiknyitási engedélyt egy trafikra, amiből a rokkant el tudta tartani a családját, most meg a csókos haver, vagy a rokon kapott akár több trafikra is engedélyt! Az állami pénzekből szépen megcsinálták, és aki az engedélyt kapta, az meg beültetett hitvány fizetésért alkalmazottakat a kibulizott 5 vagy 6 trafikjába! A hasznot meg ügyesen lefölözte, minden munka nélkül!

Az állami földeket is főleg olyanok szerezhették meg, akik földet még cserépben sem nagyon láttak! Akiknek meg több generáció óta a föld adta a megélhetést, az, - ha élni akart, elmehetett dolgozni hozzájuk igen kevés pénzért, vagy - mint közmunkás dolgozhatott ugyanazon a földön, csak az államtól kapta az ötvenezer körüli közmunkás fizetést!

A sportpályák, és stadionok építését is nagyon szorgalmazzák! Én azt is elhiszem, hogy szükség van stadionok, és sportpályák építésére, - de minek? Talán azért, hogy szép izmos halottak legyünk, amikor majd éhen halunk? Csak úgy repkednek a ráköltendő, és felelőtlenül megszavazott sok százmilliók, - ha nem a milliárdok!

Ha kicsit jobban belegondolunk, hogy a közpénzek és az Uniós források elosztását nem a fejbólogató haverokra, és rokonokra kellene rábízni, mert mindegyiknek maga felé hajlik a keze! Tisztelet a kivételnek! Vajon van kivétel?

Már az is visszatetsző volt, amikor fennhangon bejelentették: - Állami alkalmazott jövedelme nem lehet több havonta Kétmillió forintnál! Be kéne tartatni, - ha már megszavazták maguknak a kétmilliós felső határt, és a többi pénzt visszatetetni velük a közösbe! Akinek meg nem elég az a két millió, és emiatt ügyeskedik, vagy sikkaszt, arra dupla büntetést kéne kiszabni, és arra a felhalmozott vagyonra, amelynek eredetét nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, - azt el kellene kobozni!
No, és erre mi a helyzet a bankokkal? Azok nem állami tulajdonok? A benne dolgozók nem állami alkalmazottak? Hogyan lehet, hogy egy banki osztályvezető 6 - 8 milliót visz haza havonta? Vajon kinek lehet a kije? Ezek szerint mit kereshet ott a vezérigazgató?

Így aztán könnyedén kijön a háromszázezer körüli szép átlagkereset, amíg a többi, közel ötmillió kisnyugdíjas, és egyéb kisjövedelmű munkás havi jövedelme nem éri el a havi hatvanezer forintot! Rögtön lehetne emelni az életszínvonalat, ha nem folyna egy pár olyan ember zsebébe a közvagyon jelentős része, aki a tűzhöz közel álló személy! Jutna az egészségügyre, az oktatásra, és egyéb fontos dologra bőven! Lenne úgyis mire költeni azt a sok-sok fölöslegesen elherdált, vagy lenyúlt pénzt!

A cikket írta: emillio

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

szia E.
lesz ez még rosszabb is.
Még egy kis kiegészítő:

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=ukrajnaban-tombol-az-ingyen-magyar-nyugdijla

megtekintés Válasz erre: Sanda

Dohogj csak, Emilio, tudjuk, hogy aranyból van a szíved.

... na-na! Nálam jobbat már akasztottak!
Csak elmondom az őszintét....
Ha meg tényleg aranyból lenne, akkor
már rég kölcsönt vettem volna fel rá,
és otthagynám fedezetül! Most, hogy így
felment az arany ára....
Legalább egyszer én is lehúzhatnám a bankosokat!
De amilyen rohadt a bankrendszerünk,
kitalálnák, hogy nem is arany, - hanem réz!

Habár, ha meggondolom, - a réz is szépen csillog!
Dohogj csak, Emilio, tudjuk, hogy aranyból van a szíved.
Gyógyulj meg! :-)
Kedves Emillio!

Gratulálok, jól összeszedted a mai valóságot!

Puszi: Yolla
Nem mondom, csak mutatom. (y)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: