újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

„Hazám, hazám, te mindenem…”

Látogatók száma: 56

Ünnepeljük-e március 15.-ét? Vagy már akkor is fordítva ültünk a bilire? Még egy kérdés! Tegye fel a kezét aki most, (2016.-ban) nem szeretne Osztrák-Magyar Monarchiát? A grafika, és az írás saját kútfőből.

Olvastam valahol, hogy 2012-ben hetvenezer lakos felejtette itthon a hazáját. A fene érti ezt, hisz megy itt minden, mint az ágyba csapás!
A 3175 magyar településből tehát harmincvalahány megszűnt.
Naná, hogy pang az ingatlanpiac, hiszen építeni sem kell, és évente harmincezer felesleges lakás keletkezik. Ugyanakkor munkahelyteremtő is, mert szükség lesz vagy kétezer új közvetítőre. Arról nem beszélve, hogy megüresedik hetvenezer álláshely.
Kik ezek az emberek, akik talmi csillogásért itt hagynak bennünket?
Orvosok? Érthető, hisz más országokban tovább kísérletezhetnek a betegekkel, mert ott hat évvel magasabb az átlagéletkor. Ez szakmai elkötelezettség.
Azt suttogják, a pénz miatt mennek el. Egy csudát! Annyi a kedvezményük, hogy se szeri, se száma. Például szinte ingyen járnak kórházba.
Pályakezdő fiatalok? Nekik aztán semmi okuk elmenni. Nem elég jó, hogy a szüleik eltartják őket? Mi kell még ezeknek?
Szakmunkások? Érthetetlen, hisz betegre keresik magukat. Talán ezért is indulnak az orvosok után.
Középkorúak? Nekik már mindenük megvan. Netán a lakásukat akarják eladni, hogy a gyerekeiknek legyen miből élniük itthon? Á, ez csak ürügy, valójában az ifjúkori kalandvágyukat akarják kiélni.
Munkanélküliek? Ej, kérem, ez állhatatlanság. Türelem, az idő mindent megold. Annyi eszük sincs, hogy kicsit számoljanak. Évente hetvenezer dolgozó távozik külföldre, és százharmincezer meghal. Két év múlva már lesz állásuk.
A hajléktalanok meg maradjanak a fenekükön. Ki tartja rendben a szelektív hulladék-iparágat, ha ők is elmennek? No és azt sem akarhatják, hogy a rendőrök munka nélkül maradjanak.
Világéletemben szerettem a hazámat, de vannak dolgok, amik távolról sokkal vonzóbbak. Nem rossz az, ha úgy ébred az ember, hogy van pénz a zsebében, pedig jóllakott, megtankolt, kifizette a rezsit, és most tért vissza a nyaralásból.
2012 Fulda (Németország)

A cím idézet a Bánk Bán-ból. Szöveg Vörösmarty Mihály, és Egressy Béni (valamelyik)

A cikket írta: Fekete özvegy

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Csak tudod az a baj, hogy a "minden..." soha nem lesz elég, egészen addig fog ez így menni, amíg erre lehetőséget kapnak... Nem számít, hogy közben családok ezrei mennek szét, válnak önzővé, mert ha alapvető szükségleteiket akarnák ezzel megteremteni, kielégíteni, addig oké, de lealacsonyodnak arra a szintre, amire már egyáltalán nem lehetnek büszke magyarok. Én az vagyok, büszke magyar, mert itt dolgoztam, innen mentem nyugdíjba és itt fogom befejezni.
Nem minden a gazdagság!
Hahaha... Nagyon jó! Ha nem írnád alá,
akkor is tudnám, hogy te írtad! Nem
véletlenül szeretem az írásaidat! Maradj
meg ilyennek!

Ölellek: emillio
működő, merkelmentes eu-t szeretnék
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: