újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A zöld szemű szörnyeteg

Látogatók száma: 67

Dr. Galliné Péteri Petra szokásos szerdai shoppingolásán sikeresen elköltött huszonhatezer forintot, szerzeményei ott lapulnak a divatmárkákat hirdető takaros kis szatyrokban, melyek zsinórból készült füleit jobb kezében szorongatja, a ballal meg kapaszkodik a pláza mozgólépcsőjének korlátjába, nem, mintha anélkül elesne, de az kell a decens megjelenéséhez.

Forognak utána a férfiak, húsztól felfelé, mert nagyon csinos és kívánatos, annak ellenére, hogy negyven éves múlt egy héttel ezelőtt. Kifogástalan az alakja, köszönhetően a heti háromszori önkínzásnak, melynek - magánedző közreműködésével - a villájuk alagsorában kialakított edzőteremben hódol. Smink nélkül a családtagjain kívül kizárólag az edzője láthatja, a huszonhat éves kigyúrt fiatalember, akinek még mindig nem jegyezte meg a nevét, pedig immár három hónapja aszisztálja a kínzásait. Ugyan, nem is érdekes, miért jegyezné meg a nevét, egyik edző megy, a másik meg jön, s nem káptalan a feje, hogy mindenféle felesleges adattal meg információval terhelje az agyát, pedig lenne benne hely, nem is kevés.

Pár perc múlva öt óra, már megint képtelen elmenni a kislányáért az óvodába, de nincs semmi baj, Piri néni úgyis érte megy, egyébként is Iringó imádja az öregasszonyt, jobban szereti, mint őt, a saját anyját. Petra még maga előtt is titkolja, hogy nem tud mit kezdeni a kislányával, neki szabadság kell, felnőtt programok, színház, mozi, tenisz, shoppingolás, meg kettesben utazgatni Szilárddal, vagy valamelyik barátnőjével, mármint az övével, és nem a férjéével, mert ha megtudná, hogy megcsalja Szilárd, kikaparná a férfi szemét.

Hiába, Dr. Galli Szilárd, befutott, sikeres ügyvédként, ötvenhat évesen is sármos fickó, őszülő halántékával, kifogástalan öltönyével és simulékony modorával ma is képes bármely nőt meghódítani, akinek a férfi láttán megrebben a pillája, függetlenül attól, hogy párban él, vagy szingli, öregecske vagy fiatalka, egyre megy.

Petra húsz éve az ügyvéd felesége, tudja, mit jelent a jólét, a gondtalanság, és még nem felejtette el, hogy érettségi után került Szilárd mellé adminisztrátor gépírónak, és legalább egy évébe került, mire kiszabadította a férfit a családjából, és újabb egy év múltán elvetette magát vele, mert úgy döntött, nagyon macerás tanulni és saját munkájával pénzt keresni. Megjátszotta, hogy gyermeket vár, és esküvő után elment a gyerek, holott esze ágában sem volt abbahagyni a fogamzásgátló szedését. Végül harminchat évesen beadta a derekát, megszülte Iringót, mert Szilárd már válással fenyegette. Szerencséjére Piri néni, a bejárónőjük, azonnal megszerette a kislányt, mintha a saját unokája lenne, ily módon Petra szülés után hamarosan visszatérhetett a megszokott életmódjához.

Fél hatra oda kell érnie az ügyvédi irodába, mert attól kezdve egymásnak adják a kilincset a meghirdetett adminisztrátori állásra pályázók, és Petra maga akarja kiválasztani a megfelelő nőt, aki értse a dolgát, legyen kiváló munkaerő, strapabíró, mert néha nagyon feltorlódnak a munkák, ám megjelenését tekintve semmiképpen ne haladja meg a szürke kis veréb szintjét, mert Szilárdot kizárólag csak a szép, feltűnően öltözködő, macskatermészetű nők érdeklik. Húsz éve vigyáz arra, hogy ne essen kísértésbe a férje, mert nem is tagadja, hogy nagyon féltékeny, és ha lelkében feltámad a zöld szemű szörnyeteg, akkor kiszámíthatatlan tettekre készteti, melyekből mindkettőjüknek kellemetlenségei adódnak.

Galli doktor csak mosolyog felesége hóbortján, számára az a fontos, hogy Iringóból szép és okos leányzó legyen.

Az ügyvédi iroda előterében, a várakozásra fenntartott tizenkét szék mindegyike foglalt. Petra körül sem néz, csak feltartott orral átviharzik a helyiségen és érkezését egyetlen koppantással jelezve az ajtón, benyit az irodába., s hangosan beteszi maga után az ajtót.
A várakozók ismeretlenül is összenéznek, néhányuk beleszimatol a levegőbe, mert Petra számukra ismeretlen parfüm illatát húzta maga után.

Két perc múlva kiszól az ügyvéd úr, név szerint szólítja a pályázót, alig tíz perc múlva már a következőt hívja, s ez így megy egészen a hetedik jelentkezőig.
Az ismeretlen hölgyeket Petra kérdezgeti, egészen addig, mígnem lelkében felkapja fejét a zöld szemű szörnyeteg, s akkor máris vége az interjúnak. Galli doktor derűsen hallgat, hagyja kibontakozni asszonyát, tegyen csak kedvére, rajzolgassa az i betűket, a pontot úgyis ő teszi rá, csak idő kérdése.

Festetlen, sápadt, szürke kis galamb a következő jelentkező, süt belőle a félénkség, mintha kettőig sem tudna számolni. Kopott farmerben, agyonmosott pólóban, tornacipőben nem éppen ügyvédi irodába illő jelenség, nem beszélve a koráról, lehet, vagy tizenkilenc éves. Petra meglepődve tapasztalja, hogy bármit is kérdez, lelkében a halk válaszok egyikére sem jelentkezik a zöld szemű szörnyeteg. Megkéri férjét, diktáljon a hölgynek, aki megállja a helyét, gyorsan és hibátlanul ír.

Percek alatt megegyeznek a feltételekben, a munkaszerződés elkészítését Petra már nem várja meg, elviharzik.

Galli doktor felpattan, odamegy a lányhoz, megfogja a kezét, jelezvén, hogy álljon fel, majd átöleli:
- Tudod, kislányom, húsz évvel ezelőtt rosszul választottam. De sebaj, most mindenben kárpótollak. Fizetem az albérleted, a tanulmányaidat, estin elvégzed a jogot, közben heti tíz órában itt dolgozol nálam, s ha minden jól megy, rád hagyom az ügyvédi irodát.

Elbocsátja a lányt, megnyugszik, ez rendben ment. Felhívja Piri nénit:
- Kézcsókom, Piri néni! Hogy van az én szépséges virágszálam? Palacsintát majszol? Mondja meg, neki, hogy puszilom! Későn érek haza, még el kell mennem egy üzleti vacsorára! Erről elfelejtettem szólni Petrának, tessék szíves lenni megmondani neki! Köszönöm, kézcsók!

Huszonöt perc múlva Székesfehérvár belvárosában leparkol a kocsijával. A sétáló utca egyik patinás házában bérel egy lakást. Gyorsan fordul a kulcs a zárban, megdobban a szíve, akkor Marcsi már itt van.
A fürdőszoba felől vízcsobogás hallatszik. Kipakolja, amit hozott, süteményt, tortát, szendvicset, üdítőt, kávét, majd maga is átöltözik, nem szeret öltönyben feszengeni.

Mire előkerül a fürdőszobából a huszonnyolc éves, magas, szép arcú, várandós hölgy, akkorra az ebédlőben terített asztal várja.
- Szervusz, drágám! Gyönyörű vagy!
Szilárd számára ezzel a gyönyörű és okos nővel töltött lopott órák jelentik az élet napos oldalát. Vele őszinte lehet, mert osztozik örömében, bánatában, tovább lendíti, ha megtorpanna, miközben a szerelmén kívül másra nem tart igényt, pedig egy hónap múlva világra hozza közös fiukat.
- Szeretlek, Galli Szilárd! Ne, ne szólj semmit! Ha még egyszer megkéred a kezem, akkor engem nem látsz többet! Tucatszor megtetted, ideje megtanulnod, ha enni akarok egy szelet húst, akkor nem veszek meg egy egész sertést! Vagy ez számodra sértés? Hidd el, szívem, nem annak szánom.

Erre mit válaszoljon? Jól ismeri Lucát, tudja, hogy esze ágában sincs férjhez menni, abban is biztos, hogy tisztességesen felneveli a fiukat, egyedül is meg tud adni neki mindent, amire csak szüksége lesz. Mégiscsak borzasztó annak a tudata, hogy nem látja napról napra felnőni a fiát, és Lucát más férfi is ölelheti.

Lelkében felkapja fejét a zöld szemű szörnyeteg és úgy dönt, hogy jó helyen van, tartósan berendezkedik Szilárd lelkében.

A cikket írta: Yolla

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Még bármi lehet ebből, mindenesetre nem egészséges egyikük számára sem egy ilyen kapcsolat fenntartása, különösen ilyen hazugságban élni gyomorforgató... Nem is érdemes belegondolni, hogy egyszer azok a gyerekek is felnőnek és lesznek kérdéseik... arról nem szólva, egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek az övé, már a hasonlata is árulkodó, hogy csak megkívánta a férfit..., milyen nő az ilyen, aki holnap megkíván valaki mást?... No, de a Szilárd sem egy szilárd jellem... :-)
Koszonom, Yolla. :)

Ha Luca azt mondana, hogy na jol van, engedek az eroszaknak, es felesegul megyek hozzad, akkor vajon ott hagyna-e a csodaszep feleseget? Meg a Iringot......
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: