újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Csak öt szó /játék/

Látogatók száma: 33

Szitakötő, Tücsökciripelés, Penge, Kiderül, Művésze

A festő festőállványa előtt álldogál egész nap, hallgatja a tücsökciripelést, miközben megpróbálja megörökíteni a szitakötő röptét, melyhez pengeéles szem és kitűnő memória szükséges, mert kiderül, nyugtalan modell a szitakötő, fél perc alatt továbbáll, ezért igazi művészet a lefestése.

Hoppá! Egy mondatba sűrítettem az öt szót, amelyek csak ennyit érnek? Nem, sokkal többet érdemelnének. Velem van a baj, belátom, részint az önkritikám miatt, részint úgyis ezt gondolják rólam az olvasók.

Nem védekezem azzal, hogy ebben a fővárosi panel rengetegben hamarabb látni fehér hollót, mint szitakötőt, ahol a tücsök sem ciripel, helyette buszok és villamosok csikorgása hallatszik, a tiszta levegő helyett az autók kipufogójából származó bűz terjeng, s ahhoz, hogy a művészet oltárán oldozd fel lelked, színházba vagy múzeumba kell menned, mert hiába kapcsolod be a televíziót, az kultúra helyett valóságsót, bugyuta sorozatokat és idegesítő politikai híreket sugároz, megspékelve ezerszer látott régi filmekkel.

Mitől lenne jó a kedvem?

Mondhatod, hogy az íráson kívül mással is lehetne foglalkozni, beszélgetni a barátokkal, kvaterkázás közben, nagy kártyacsatákat vívni, vagy ki nevet a végént játszani az unokákkal. persze, elméletileg lehetséges. Csakhogy a korosztályomhoz tartozónak nincs idejük, nekik még kötelezettségeik vannak, a szüleikkel és a gyerekeikkel szemben, rohannak innen oda és vissza.
Ilyen az élet!

A cikket írta: Yolla

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: