újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Szendi szökése(hatszavas írás)

Látogatók száma: 40

Kis szobakutyám eddig nem tett ilyet.Csak akkor ment ki ha muszáj volt és iparkodott vissza a lakásba,különösen most,hogy már hűvösebbre fordult az idő.

Szerda délelőtt is kiengedtem,ragyogóan sütött a nap,azzal a gondolattal,hogy élvezze még kicsit ezt a későn támadt szinte nyári időt.Hadd szaladgáljon,incselkedjen az öreggel,aki már lassan baktat,de a postást még megugatja.
Temetésre készülődtünk éppen.Fájdalommal a szívünkben gondoltunk a fiatal párra.Balesetükben elvesztettek egy mosolygós csupa élet kislányt.
A készülődés közepette vette észre a férjem,hogy Szendi a szomszéd kertben ugra-bugrál.Elkezdtük szólongatni,hívogatni.A kis szökevény pedig hol odajött a kerítéshez,hol elszaladt.Élvezte a szabadságot,nagy volt az izgalom,és a tanácstalanság,most mit tegyen?Majd nagy szökellésekkel,hogy,hogy nem,egyszercsak már a másik oldali szomszéd kertjében szaladgált.Az a sógorom kertje.Ki is jött és segíteni akart hazaterelni a szökevényt,aki nem értékelte az igyekezetét,majdnem megharapta.Jeges rémület fogott el,amikor láttam,hogy a kis buta valahogy még tovább szökött a következő kertbe.Azon a portán ugyanis jókora német juhász uralkodik és nem tudni,hogy reagál a betolakodóra.Több időnk nem lévén nem tudtuk tovább hajkurászni,mert indulnunk kellett.
Eleget tettünk szomorú kötelezettségünknek és hazaérve azt tapasztaltuk,hogy a kiskutyánk a kapuban ugrálva üdvözöl minket.Hogy került haza?Ki tudja?Talán a holló a kerti fák egyikén,aki kajánul pislogott felénk.Gondolván:-Kár ekkora felhajtást csapni!Rossz pénz nem vész el.
Férjem azon melegében végignézte a kerítéseket és minden lehetséges kis részt eltorlaszolt,még egy gyufaszál se férjen ki többé!
Szendikénk pedig bűnbánóan pislogott és hallgatta a dorgálást,majd bendőcskéjét megtömve elvonult a kuckójába és jóleső mormogással egész délután aludt.

A cikket írta: Anyu

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nagyon szép történet! Gratulálok!
Nagyon megértem a izgalmatokat és rémületeteket. Hányszor átéltem hasonlót!!Hogy megnyugtassalak, nincs olyan zárt kerítés, ahol egy kutya-ha akar-nem tud kimenni. Még a drótot is elrágja..Viszont attól sosem féltem, hogy nem talál haza, nagyon okos állatok.. A rémületem mindig abból adódott, hogy a nagy szabadság ára az, hogy elüti valami..

Puszim, Ilona
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: