újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Kefír és joghurt készítése

Látogatók száma: 129

Imádom a tejből készült termékeket. Tavaly kaptam ,,kefir" gombát is, amitől a friss tejből egy nap alatt kefir képződött. Aztán, pár napig nem voltam itthon és ezzel sikerült eltenni láb alól a gombáimat. Az alábbi receptet az interneten találtam.

Ha kefirt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejből, akkor célszerű először felforralni, majd a szobahőmérsékletre hűlése után habverővel vagy turmixgéppel jól belekavarni egy kis doboz bolti kefir vagy joghurt tartalmát. Praktikus olyan terméket választani, ami élő baktériumflórát tartalmaz. A későbbiekben mindig a korábbról megmaradt kefir (joghurt) egy részét (elég 1 dl) kavarjuk bele a friss tejbe, az újabb adag elkészítéséhez. A tejet meleg helyre rakva 0,5-1 napon belül lezajlik az erjedés. Célszerű kisebb dobozokba tölteni előtte, melyek lezárhatók és elférnek a hűtőben.
Az aludttej csak abban különbözik a kefirtől és a joghurttól, hogy nem fertőztük meg bizonyos baktériumokkal, amik speciális állagúvá és ízűvé teszik azt. A kész joghurtból fogyasztás előtt készíthetünk gyümölcsjoghurtot: apróra vágott vagy ledarált befőttet, friss gyümölcsöt keverve bele cukorral, aromával, zselatinnal. Amíg nincs kész a joghurt, ne tegyük bele mindezeket, mert rontják a tejtermék állagát.
Megyek tejet és kefirt venni.

A cikket írta:

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
Ezt én is kipróbálom, és ahogy számolom, mennyibe kerül egy kis doboz joghurt, jóval olcsóbb ezzel a kis recepttel.. Köszi ezt a finomságot! Én a kefirt nem, a joghurtot annál jobban szeretem, nem beszélve a nagyfiamról.. Ő joghurt mániás.. Nem győzzük pénzzel, ha itthon van, rengeteget befal belőle..
Ez egy remek és hasznos cikk.
Köszönjük:-)
És mitszól a párja:-) ??:-) :-)
Csak még egyszer kerüljek tehén közelébe! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: