újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Ne legyünk Depressziósok !

Látogatók száma: 41

Azt mondják az okos médiában, hogy túl sokan szenvedünk depressziótól, főleg így az ünnepek tájékán különféle veszélyeket rejt a dolog. Jobban kellene figyelnünk egymásra és magunkra. Az a média mondja, aki 10-15 percenként arcon üt !

Olyan dolgokkal, melyek eleve okozzák és fokozzák a depressziós érzésünket és megalázóan kiszolgáltatott érzésünket.
Szajkózzák, hogy mit nem tudunk megvenni, mert a nagy hatalom eldöntötte, mennyi pénzből élhetünk, és aki ugye nem gazdag, nincs örökösödése, jövedelmező keresete, az sajnos csak szenved és harcol nap mint nap a megélhetéssel, a megélhetésért.
Nem volt rossz állásom emberileg, de nem volt olyan keresetem, melyből félre tudtam volna tenni, főleg, mert egyedül neveltem minden anyagi segítség nélkül két gyermeket.
Soha nem tudtam annyit keresni amennyi éppen elég lett volna, vagy élhettünk volna valaha is kényelmesebben. Iskoláimat nem tudtam magasabb szinten folytatni, mivel szüleim idősek voltak és nem tudtak elengedni tanulni, mert dolgozni kellett és segíteni kellett a háztartásban az életben a napokban. esti iskolákban tanultam, és képeztem magam, de az nem volt olyan szintű, így nehezebben éltem mindig. Azt, hogy van két gyermekem soha egy pillanatra sem bántam meg, mert jó, és aranyos gyerekek is voltak, és felnőttként is megállják a helyüket. Ahogyan lebetegedtem sajnos tragikus, de hát megtanultam ellavírozni az életben. Az, hogy egy hivatal szabja meg valami akármi okán, hogy mennyi pénzből kell megélnem az egy dolog, mint az is, hogy nem is érdekli őket ebből valóban meg lehet-e élni egyáltalán.
Persze, hogy szenvedek, de vegetálok. A tv-t nézve sajnos rájövök, mennyi mindent nem tudok megvenni, és mennyi mindenből kimaradok csere akciók, mert nem tudom elérni utol érni a dolgokat. Depressziós vagyok? Igen, de viselem, magam, és nem vagyok öngyilkos hajlamú, bár néha elmerülök dolgokban, de igyekszem magam kirángatni, s nem hagyni, hogy a hullámok összecsapjanak a fejem fölött. Csapkodnak, de nem adom fel, mert nem tehetem !!
Az élet és az én életem is több a napi küzdelmeknél. Minden nap eldöntöm mi az a cél amit akkor el akarok érni, és megteszem amit lehet és bírok. Igaz kell hozzá önismeret, erő és kitartás! Kell tudni rendeznia dolgoket kívűl és belül is. Amikor a lelkünk egyensúlyba kerül a körülöttünk lévő dologi tényezőkkel az nagyon kellemes állapot. Igaz kell türelem és tolerancia velünk élőktől is, de sok mindent nekünk is át kell tudni értékelni, és kell mindenhez egy adag humor és nézőpont váltás, mert mindennek más kell legyen a rendje, ha változunk.
Az életet csak szét nézve és dolgokkal összemérve szabad megítélni, de nem másokhoz, hanem önmagunkhoz és belső rendünkhöz kell mérni mindent. Figyelni kell a külvilágot, de a magunk rendjét kell megtalálni a világ dolgaiban.

A cikket írta: Divi Éva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Évikém olvaslak és nagyon örülök a meglátásaidnak, hogy így fogod fel, helyettem is kimondva, leírva az eseményeket. Csak ismételni tudlak, hogy a körülöttünk lévő világ dolgaiban mozogni csak a magunk által felállított korlátokkal "fékekkel" vagyunk képesek. Nagy adag humor birtoklásával együtt megy ez nekünk. A hívságok mellett sokszor az tartja bennünk a lelket, ha kimaradnánk egy-egy, vagy akár több, annak nevezett "valamiből", amire nincs is szükségünk talán, hogy még saját magunkat is kinevetve tudunk a nehézségeinken túllépve több, mint létezni...

Az ünnepek közeledtével kívánom, hogy napjaid örömökben, nyugalomban és szeretetben teljenek!... :-)

Puszi!

megtekintés Válasz erre: Anyu

Évikém!

"Figyelni kell a külvilágot, de a magunk rendjét kell megtalálni a világ dolgaiban."
Így igaz,ahogy írod,ez kell hogy a lelki egyensúlyt is megtaláljuk.Nagyon fontos a humor,nagy adag humor :),mert csak így lehet.
Puszi

Kedves Anyu !

Mit is mondhatnék, köszönöm, hogy olvasol. Igen nagyon nagy adag humor kell az élet elviseléséhez.Büszkén mondom nekem van humorom, mert én magamon is tudok nevetni. Olykor igaz félvigyorral, de akkor is megy a dolog!! Oly sok gond és nehézség között megy a mosly, és nem hagyom, hogy a anpok monotonítása elkedvetlenítsen !!
Hálásan köszönöm, hogy olvastál. Puszi Éva. Boldog ünnepet!
Évikém!

"Figyelni kell a külvilágot, de a magunk rendjét kell megtalálni a világ dolgaiban."
Így igaz,ahogy írod,ez kell hogy a lelki egyensúlyt is megtaláljuk.Nagyon fontos a humor,nagy adag humor :),mert csak így lehet.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: