újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Saul Bellow: Henderson, az esőkirály

Látogatók száma: 76

Főszereplője, Henderson, az ötvenes éveiben járó amerikai millimos gazda. Második feleségével, Lilyvel és tőle született ikerfiaival él. Első házasságából is van három gyermeke.
Henderson, habár előrehaladott korban van, még mindig nem tudja, mihez kezdjen életével. Sok terve, álma volt... Fiatalkorában orvos szeretett volna lenni, de inkább a nőket, a kalandokat, részegességet választotta. Megjárta a háborút, és utána disznótartásba fogott. De egy hang egyre jobban azt súgta neki: Akarom, akarom! Hogy mit, na ezt Henderson sem tudta, csak annyit, hogy ebből a világból el kell menekülnie.
Így jutott el Afrikába, ahol megismerkedik hű segítőjével, Romilajuval. Eljutnak egy bennszülött törzshöz, ahol a királynő hamar kegyeibe fogadja. Hősünk megpróbál segíteni a törzset nyomasztó problémán, ám ez hatalmas kudarcba fullad, így menekülni kényszerül.
Eljut egy másik törzshöz, a waririkhez, ahol a királlyal rövid időn belül összebarátkozik. Az aszály súlytotta helyen még él a hiedelem, hogy szertartásuk révén elered az eső. A nagy parádén magára vállal egy szerepet Henderson, meg is nyeri, így ő lesz a Szungo, avagy az esőkirály. A király halála után őt illeti meg a trón, ám ez elől visszamenekül Amerikába.
Hőse nagyon nagy lelki változáson megy keresztül a regény folyamán, végre megtalál az élet szépségeit, saját terveit, álmait.

A cikket írta: moliandi

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szuperr.

megtekintés Válasz erre: moliandi

Kedves Bokorur!
Köszönöm az észrevételt, igyekszem a jövőben eleget tenni neki!

Kedves Tündér!
A 70-es évek körül játszódik, de mivel a nagyrésze az afrikai őslakosok közt történik, a kornak szerintem nem sok jelentősége van.

Puszi Andi

Ezt a hozzászólást csak bejelentkezett felhasználók láthatják.
Szia Andi!
Azt hiszem ez nekem szól! Imádom a kalandregényeket! Bár inkább átélni szeretném mint olvasni :)
Üdv:A
Kedves Bokorur!
Köszönöm az észrevételt, igyekszem a jövőben eleget tenni neki!

Kedves Tündér!
A 70-es évek körül játszódik, de mivel a nagyrésze az afrikai őslakosok közt történik, a kornak szerintem nem sok jelentősége van.

Puszi Andi
Kedves Andi!

Köszönjük az ajánlót. Érdekes kalandregény lehet, miközben a lélek útját is megcsillantja az író. A történet a jelen korban játszódik?

Pussz, Tündér
Tisztelt Moliandi!
Javasolnám, hogy a könyvből egy rövidke idézetet szúrjon még be, ahol az írás hangulata visszaidéződik.
Bokor
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: