újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Ami a legfájóbb

Látogatók száma: 32

Költözködés. Ebben az embertpróbáló hőségben nem kis dolog egy fülledt, hosszú ideig lezárt lakásban pakolni, aprót, nagyot. Vigyázva, nehogy kár érje a még ősöktől örökölt porcelán étkészletet, a rengeteg nippet -szinte mindegyikhez fűződik egy-egy emlék,-a festményeket, stb.
De kalapot emelek a gyerekek előtt, mert sikeresen megoldották, aztán becsomagolva, dobozolva-mint "családfőhöz"-dobozostul hozzám kerültek, mert a gyerekek lakása nem túl nagy, amúgyis a modern bútorokba csak mutatóba kerül egy-egy tárgyacska, mert a TV-én kivül más nem fér el a polcon, de az legalább nagy. Szóval a tárgyak további sorsa, őrzése az én vállamon nyugszik. A szüleink hagyatékát amíg én élek őrzöm, féltem. Mert tudom, hogy életek munkája van bennük.
De mi lesz a rengeteg ruhával, edényekkel, könyvekkel? A ruhák mennek a szemétbe, talán a guberálók hasznukat veszik. a sok edény, apróságok, kisebb bútorok szintén. De a könyvek?!
-És ez a legfájóbb...A könyvek szintén bezsákolva, kidobásra készen...Nem engedhetem, nem engedem!
Igaz, nekem is egy könyvtárra való van, velük együtt nőttem fel, gyűjtögettem őket , úgy vagyok velük, mint az értékes kristályokkal. Nekünk még nem volt számítógép, mi mindent ezekből a könyvekből tanultunk, olvastuk őket még éjszakai lámpafénynél is ( sőt még ma is ), sok tudást, szépséget adtak. A könyvek nekem a legnagyobb értékek egyike. És most kidobni? Az életem egy darabját dobnám ki...
Tehát ha máshol nem férnek el, a padláson elállnak, mint befőttek a kamra-polcon. Mert tudjátok, a nagy technika egy pillanat alatt összeomolhat és akkor eltűnik minden a nagy semmibe. Nagy szavak ezek, de olyan az érzésem, bármikor megtörténhet. De akkor a padláson ottvannak a könyvek...
Azért kíváncsi lennék, Ti mit tennétek? Lehet, hogy rosszul látom?
/BI/

A cikket írta: Ilona

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: