újabb események régebbi események további események
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

Ahogy kijössz a meditációból, érezni fogod, hogy életerővel, lelkesedéssel, pozitív energiákkal tudsz nekivágni az életnek, ahol már semmilyen nehézség nem állíthat meg és nem szegheti a kedvedet! Ezzel a hozzáállással és kisugárzással be is fogod vonzani az életedbe azokat a pozitív dolgokat, melyekre vágysz, mintegy megerősítésképpen. El fogod tudni engedni a kellemetlen, korábban oly sokszor gyötrő gondolatokat, és helyette szabad teret nyitsz majd magadban az új lehetőségeknek. Legyen türelmed bíztatni, bátorítani, szeretgetni, dicsérni magad; ez nagyon fontos, mert valójában minden siker és szerencse csakis ezen múlik! És így a karma is gyorsabban vissza fogja tükrözni feléd a pozitív változásokat.

3. Félálom-meditáció

A félálom-meditáció az egyik kedvencem, mert véleményem szerint a leghatékonyabb, legalaposabb, legeredményesebb és legkellemesebb meditációs forma. Segítségével közvetlen válaszokat kaphatunk tudatalattinkból életünk fontosabb kérdéseire, anélkül, hogy álmoskönyv segítségével próbálnánk megfejteni álmaink furcsa, ködös szimbólumait. A módszer egyesíti magában a tudatalatti hatalmas tudáshalmazt tároló és mélyebb összefüggéseket rejtő jellegének, és a tudat rendszerező, elemző, célirányos, részletekre kíváncsi természetének előnyeit. Szeretettel ajánlom tehát mindenkinek! Hátránya, hogy az ember könnyen elalszik közben :) és így megszakad a meditáció, ezért azok érhetnek el benne komolyabb sikereket, akik rendszeresen gyakorolják.

A félálom állapota talán a legközvetlenebb átjáró a tudat és a tudatalatti között. Az egyetlen állapot, ahol a legtermészetesebb módon van jelen a tudat és a tudatalatti egyaránt, és a kommunikáció köztük a tudat számára is érzékelhető módon valósulhat meg. Mintha két megszokott csatorna között egy szűk átjáró nyílna, feltárva egy kicsit mindkét világot. Ezen a határmezsgyén az ember csodákra képes, és hihetetlen igazságokra bukkanhat saját valósága mélyéből. Megtapasztalhatod közvetlen hozzáférésedet a tudatalattidban és az amögött rejlő végtelen, kifogyhatatlan tudáshoz és bölcsességhez. Leírhatatlan érzés.

A félálom-technika során tehát azt használjuk ki, hogy az elalvás határán megnyílik a tudatalattink kapuja, de a tudatunké még nem zárul be. Ez egy olyan rendkívüli egyensúlyi pont, ahol egy kis ügyességgel mindkét szférához egyszerre hozzáférhetünk. Azonban ezt az állapotot normális esetben nehezen tudjuk kihasználni, mivel általában egy röpke pillanat erejéig éljük csak át, amikor épp elalszunk, és többnyire nem is emlékszünk rá. Ezért először is meg kell tanulni ezt az állapotot megragadni, és kinyújtani minél hosszabbra. Kicsit macerás, és eleinte sokszor elalszik közben az ember, de megéri a fáradságot, mert csodálatos lehetőségeket rejt magában. A gyakorlat során a tudat kérdez, és irányítja az információszerző folyamatot, a tudatalatti pedig biztosítja a válaszokat és a mélyebb tudást. Ajánlott nem nagyon kimerült, álmos állapotban csinálni, hanem mondjuk délutáni szieszta közben, amikor amúgy is fogékonyabb az elme az álomban-félálomban érkező sugallatokra.

A trükk a következő. Amikor éppen alszol el, és már beúsznak a tudatodba az álom képei és hangjai, de még annyira tudatodnál vagy, hogy gondolatokat akarattal meg tudsz tartani a fejedben, akkor koncentrálj arra, hogy fenntartsd ezt az állapotot. Hagyd, hogy az álom határára csússz, de őrizd meg tudatosságodat, és érzékeld magad a testedben. Igyekezz megtartani magad ezen a határon. Őrizd meg a kezdődő álom ernyedt lazaságát, de közben tartsd meg tudatod éber összeszedettségét, koncentrációját is. Egy idő után rá fogsz érezni, és hosszabb ideig is fenn fogod tudni tartani ezt az állapotot. Különleges,

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: