újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Dilemma

2015. július 31.

Vissza a naplóhoz

Ma reggel egy Müller Péter idézet talált rám valahogy. No, persze nincsenek véletlenek, valami hasonló témakörről beszélgettünk a lányommal este. Mi is lenne más a téma egy kamasszal, a párválasztás, barátok, hogy legyek jó nő... :)

Azt hiszem nem könnyű a dolga ma egy fiatal lánynak, aki eszes, és ráadásul csinos is. Barátkozni, ismerkedni, ha közben van véleményed, igényes is vagy és unod, ha csak a semmiről lehet beszélgetni valakivel. A barátnők szerint a fiúk tartanak a lányomtól, mert okos, a tanárok is rögtön kiszúrják. Ügyesen rajzol, érdeklik a művészetek, a kreatív dolgok, és nehezen talál olyanokat, akivel lehet együtt agyalni. Könnyebb, mikor csak elmennek a csajokkal a strandra, de pár nap ilyen lazulás után, nem bírja, ha az eszét nem kell használnia, bevonul a szobába és valamit ügyködik, vagy olvas. No, szerintem van azért még remény, hiába a sok könnyű préda, talán vannak olyan srácok még, akik meg is akarnak dolgozni azért a lányért :)

Müller Péter cikke is erre utal, de remélem nem csak egy őskövület véleménye ez :

Mi gyengék vagyunk, és az Erőt keressük bennetek. A tartást, a méltóságot, a nehezen megkaphatóságot. Néha szinte az elérhetetlenséget. Azt, hogy ne kelljen felelősséget vállalnunk értetek, sem érzelmileg, sem lelkileg - sehogy. Mert mi menekülünk a felelősségtől, s ha valaki a nyakunkba zuhan, annak finoman (vagy durván) lefejtjük a karjait magunkról, kibújunk az öleléséből - és kereket oldunk.
Ellentétben a közfelfogással és az évezredes hazugsággal, mi a "gyengébb nemben" nem a gyengeséget keressük, hanem az erőt. Szeretünk uralkodni a nőkön. Jólesik, ha valaki szolgál minket és odaadó - de ha túlságosan is az, menekülünk tőle.
Mi ahhoz vonzódunk, akit nem tudunk legyőzni, aki erősebb, mint mi. Akitől függünk. Akinek ki vagyunk szolgáltatva érzelmileg.
Felnőtt férfit nem igen találsz manapság. Az ugyanis nem menekül, nem árul el, nem hagy faképnél, hanem felelősséget vállal érted. Ráülhetsz a tenyerére, és megtart téged. Nem esel le róla. S főleg, nem hagy el. Érzelmi biztonságban csakis egy felnőtt (igaz) férfi oldalán lehetsz, de hol van ma ilyen? No, látod.
Légy erős, öntörvényű és szabad. Ne függj senkitől - tőled függjenek, mert te vagy az erősebb. Ha pedig nem: légy az!
Úgy legyen ! :)

A bejegyzést írta: vikibal

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: