újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Fekete daru

2013. augusztus 20.

Vissza a naplóhoz

Shaolin stílusban a BLACK ICE bemutatja:
Fekete daru

"A darutól kecsességet és önkontrollt tanulunk". Ez a shaolin stílusok közül a második; története egészen a Hau dinasztia koráig vezethető vissza. Egy orvos, Dr Hua To, az egészség feljavítására kifejlesztett egy gyakorlat sorozatot, mely állat mozdulatokat utánzott, köztük egy madár mozgását is.

Ez az egyszerű gyakorlatsor mára a fekete daru stílussá nőtte ki magát. A shaolin daru innen merítette kéztechnikáit. Rövidtávú boksz stílus, amely főleg magas emberekhez illik. Lényege az, hogy tartalmaz szorításokat és dobásokat, de eltörölte a kacifántos formákat, hogy az átlag emberek és a hadseregben szolgálók is tanulhassák.

A történelem szerint mozdulatai három stílustól származnak: egy ősi madár stílustól, a tigris stílustól és a kígyótól (csak a testmozgás). A gyakorlatok a jellemet és a lelkesedést voltak hivatottak fejleszteni. A stílus örökölte, és átvette a gólyaállást, jóval mielőtt a Fehér daru bemutatkozott volna Kínában.
A shaolin létrehozott egy stílust, mely immár 60%-ban fehér darut tartalmazott és ezt az új stílust 20 formába rendezték. 1968-ra ezek száma 8-ra csökkent, és mára csak 4 maradt fenn. Ezek: a bevezető gyakorlatok, az egyensúly gyakorlatok, és a fekete daru kombinált technikái.

A bejegyzést írta: Black Ice

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: