újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szervezés magyar módra

2018. január 22.

Vissza a naplóhoz

Két dolog biztos a világunkban, aki megszületik az egyszer meghal, és közben napról napra öregszik.
Észre sem vesszük, ahogyan napra nap hull, a hetek összeállnak hónapokká, azok meg évekké, és mire észbe kapunk, már magunk mögött tudhatjuk életünk kétharmadát, s keresni kezdjük a nyugdíjas lét szépségeit. Bizonyára vannak ilyenek, csakhogy mi már másként éljük meg. Nem tudunk mit kezdeni a ránk szakadt szabadsággal, mert az öregség bajjal, betegséggel jár, és azok a szerencsések, akiket ezek elkerülnek, más problémákkal küzdenek.
Hatvanöt év felett ingyen utazhat az ember, ami alapvetően jó dolog. Kitalálta a BKK, hogy a személyi igazolvány felmutatása helyett az idősek ingyenes utazásához bevezetik a plasztikkártyás rendszert, melyhez a szükséges egyéni adatokat az okmányirodákon rögzítik.
S mi, törvénytisztelő öregek, elballagunk az okmányirodába, hagyjuk, hogy adatainkat immár ki tudja hányadszor rögzítsék, és szokás szerint a lehető legelőnytelenebb fotót készítsenek rólunk. "Ezt majd kiterjesztik a MÁV vonalakra is!" - mondta nekem büszkén decemberben az ügyintéző, de arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy mikor kapjuk meg az ominózus kártyát.
"Tessék januárban érdeklődni a BKK-nál!" - adta a tanácsot, éppen csak azt nem tette hozzá, mi a fenének érdekel a dolog, hiszen így is ingyen utazom.
Ma bementem a körtéri BKK kirendeltségre, megérdeklődendő a dolog állását. "Talán jövő januárban bevezetjük" - közölte velem a fiatalember, majd érdeklődjek késő ősszel.
Nem értem, miért nem tudunk megcsinálni rendesen egy jegyellenőrző rendszert? Nem kellene mást csinálni, mint pl. átvenni az angoloktól a módszert. Ott akinek nincs jegye, nem tud kijönni sem a metró, sem a hév megállóból, mert csak érvényes jeggyel engednek ki a kapuk.
Ha képtelenek vagyunk kialakítani a saját rendszerünket, akkor vegyünk készet! De ne szeletenként, hanem komplett az egészet.
Vagy ehhez nincs elég eszünk? Vagy a pénz hibádzik?
Sebaj, gondolják az illetékesek, a nyugdíjasok ráérnek érdeklődni. Egyébként is, ők képviselik azt a korosztályt, amelyik még betartja a szabályokat. Nem sokáig, néhány évtized alatt úgyis kihalnak.

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Tündér

Kedves Yolla!

Einstein mondta: "Két biztos dolog van az életben: a halál és az adózás."

Pussz, Tündér

Egyik sem kifizetendő, ill. mindkettő az...:-))

Puszi
Kedves Yolla!

Einstein mondta: "Két biztos dolog van az életben: a halál és az adózás."

Pussz, Tündér
Különben meg a séta is nagyon egészséges. :D
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: