újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szexi ruhadarabok körképe

2010. április 19. - Látogatók száma: 182

Minden kornak mások a szexszimbólumai, hogy 1-2 nevet említsek a "nagyok" közül: Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Claudia Cardinale. Ugyan így meg vannak a maga szexi kis ruhadarabjai is. Nézd csak!

Rajz és vizuális művészeti órák emlékeiből vissza-visszaéled 1-1 kép, hogy végigvettük különböző korszakok ruhaviseleteit, divatját. Természetesen segítségemre volt a cikk megírásában az akkori olthatatlan tudásvágyból fakadó szorgalmi munkám.


Spencer fűző:


Nagy nyomott hagyott bennem, a híressé vált Spencer fűző. Az 1920-as évek divatja megkövetelte a hölgyektől, hogy testüket egész alakos fűzőkbe préseljék bele, hogy egyetlen egy részletük se domborodjon ki. A kényesebb részeket is szabályozták, evvel is biztosítva az eszményi nőalakot.

Marilyn Monroe ruhája:

A híres díva nagy villantása, ami nemcsak azt a bizonyos ruhadarabot, de őt magát is belevéste örökké a nagy ikonok könyvébe. Igen, bizony, arról a nyakban köthetős fehér ruhadarabról van szó a Szőkék előnyben! című filmből.Emellett Jane Russelel is együtt fémjelzi azt a divattörténelmi pillanatot, amikor fűzőre emlékeztető ruhadarabban táncoltak. A férfiszemek nagy örömére.

Bugyogóból bugyi:

Amikor a táncosnők a híres Kán-kánt járták, egy idő után a férfiszemeknek kevésbé volt tetszetős a szoknya alól kivillanó nagy bugyogó látványa. Ezért is váltottak valami kisebbre. 1940 után szinte minden nő ruhatárában meg lehetett találni a kisebb és szexibb ruhadarabokat.

Mainbocher fűző:

Horst P. világhírű és nagyszerű fotós neve az idők során összeforrt a híres Vouge magazin nevével. A II. világháború előestéjén készített híres felvételén egy meggyötört női alak látható háttal a nézőnek. Ez jelképezte az akkori nők helyzetét.

Harisnya:

A vastag és rongyból készült ruhadarab után nagy forradalmat jelentett a nők számára az 1940-es években amikor megjelentek a nylonból készült harisnyák. Ez végül is karúbbnak mutatta az egyre inkább rövidülő szoknya alatt megbújó női lábakat, a férfiak nagy örömére.

Maidenform melltartó:

A híres kúp kosaras melltartó nagy trendnek örvendett az 1970-es évek Amerikájában. Persze mára már ezek a darabok a nosztalgiására jók.

Jane Reussel és a push-up melltartó:

A nevezetes hölgy viselhette először a filmvásznon a mára már népszerűvé vált ruhadarabot, amelyet akkor maga a Törvényen kívüli film rendezője tervezett a számára.

Kis fekete ruha:

Coco Chanel neve biztos vagyok benne, hogy minden nő számára ismert. Ő teremtette meg azt az akkor nem kis felháborodást keltő divatirányzatot, ami őt a nagyok közé emelt. A forradalmian új szabásminták és alakok, a férfias vonások, min- mind felfedezhetőek voltak a kollekciójában. Viszont,csak később Audrey Hepburn tette híressé ezt a férfiak elcsábítására való ruhakölteményt híressé az Álom luxuskivitelben című filmben, 1961-ben.


Miniszoknya:

Mary Quant, a hatvanas évek merész divattervezője tette híressé az általa tervezett alsót. Szakítva a "hagyományokkal", ezáltal sokkal több domborulatot mutatott meg magából a nő. A mai napig ez a legkedveltebb ruhadarab.

Farmer:

Amikor a nők az egyenjogúságért harcoltak és nadrágot húztak, kétségtelen, hogy nem a nőiesség jegyében tették azt. Calvin Klein, félmeztelen farmerreklámjai bebizonyítják, hogy a farmer is tud szexi lenni egy formás női hátsófélen.

Tanga:

Csak az 1990-es évekre jutott odáig a divat, hogy ez a falatnyi kis ruhadarab nem számított arcátlanságnak. A szexuális forradalom (lásd: Rómeó és Júlia-Zefirelli rendezésében;1962) pedig a nőknek csak kedvezett, hiszen megmutathatták a formás, kerek popsijukat.

A cikket írta:

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2010. április 20. 18:49
Ez olyan áttekintés akart lenni és nem egy "hű de frankó cikkíró" vagyok dolog. Azért köszönöm az észrevételt. Persze a jövőben amint időm engedi további dolgokról fogok írni.
2010. április 20. 18:08
Szerintem nincs ezzel a cikkel semmi baj. Nem azt mondom, hogy szuper izgalmas, de nekem pl. adott új infót. Persze ezen a téren nem túl nehéz. :)
 
2010. április 20. 15:38
Köszönöm azt a 2 csillagot, bárki is volt!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: