újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Aki hízni szeretne

Látogatók száma: 60

Tessék. Egy újabb női oldal, ahol mindenki fogyni akar. Soha, sehol nincs szó azokról, akik nem anorexiásak, egyszerűen csak vékonyak.

Mielőtt bárki elkezdene irigyelni, elmondom, a hízás néhányunknak éppoly küzdelem, mint másoknak a fogyás. A nehezen felszedett kilókat bizony nehéz megtartani.
Mindhárom gyermekemmel 37 (!) kilóról kezdtem a terhességem. Végül 3.30, 3.50 és 3.90 kg-mal jöttek világra gyermekeim, jómagam 53, illetve 56 kg voltam, mikor szülni mentem. Ne képzelje senki,hogy meghíztam, egy nagy has voltam csupán. A szoptatási időszakban maradtam úgy 45 kg, ahogy abbamaradt zsupsz, le 37-ig.
Persze a lefogyós időkben nem ettem rendszeresen.Amitől fel tudok szedni pár kilót, mondjuk 6 hónap alatt, az a rendszeres étkezés. Amitől ledobom két hét alatt, az a rendszertelen. Ez utóbbi nálam abból áll, hogy egész nap pörgök és este, sőt sokszor éjjel eszem. Nyugodtan, jóízűen, bármit. Szalonna, tészta, kenyér....

Néhány dolgot azonban megfigyeltem a körülöttem élőkkel kapcsolatban, akik mindig fogyóztak. Sokan iszonyú mennyiséggel tömik tele a gyomrukat, az kinyúlik és egyre több kell a jóllakottság érzéséhez. Nekik egyszerűen arra lenne szükségük, hogy többször egyenek keveset, majd hagyjanak ki néhány evést. Nem mindig a megevett étel a hibás. Ehet pörköltöt, bármit, de mindenből csak mértékkel. Legalábbis addig, míg a gyomor kicsit összeszűkül. Utána nem árt kicsit odafigyelni a kalóriákra, de éhezni nem kell!!
A nem evéssel annyi a gond, hogy pl. megfájdul a gyomor. Ha ilyenkor eszünk hirtelen, felpuffadunk, nagyon kellemetlen feszülő gyomor lesz a következmény.

Egy nagyevő barátnőmnek egyszer azt mondtam, próbálja ki, egyen csokit, amikor éhes. Ne sokat, egy kis szeletet. Elveszi az étvágyat, de pótolja a munkához szükséges kalóriát. Viszont összeszűkül idővel a gyomor, mert nem tette tele egy csoki kalória értékének megfelelő mennyiségű pizzával.

Nem tartom helyesnek az éhezést, hiszen az ember ettől ideges lesz. Ha a csoki nem plusz étkezés, hanem étkezés helyett van, fogyni lehet tőle! Bevált módszer.

Még egy fontos megfigyelés. Szegény anyósom mindig fogyózott és mindig hízott. A víztől is és attól, hogy nézte,ahogy én ettem ;-) Később kiderült, széklete csak gyógyszerek segítségével van, hetente egyszer, míg én, ha kicsit túlettem magam, akkor soron kívül is mennem kellett a "trónra". Ész nélküli fogyókúrák helyett először mindig a belgyógyásznál kellene kezdeni, hogy rendben van-e az emésztés. Van akinek a szervezete sokkal hamarabb dolgozza fel a bevitt táplálékot, mint másoké.

Végezetül, nem kell mindenkinek soványnak lenni! Ha én pasi lennék azok a nők jönnének be, akik arányosan teltebbek. Úgy mondják ezt, erősebb csontozatú. Mert bizony, kedves hölgyeim, ezen is sok múlik. Ismerek olyan velem egy magasságú lányt, aki nagyon csinos, de tíz kilóval több, mint én, de pl. a csuklója alapból másfélszerese az enyémnek. A csontja vastagabb. Miért akarna 40 kg lenni??

Súlyunk olyan, mint minden más. Aki elégedetlen magával, legyen az a haja, melle, feneke, azzal elégedetlenek mások. De ha valaki elfogadja a testét, azt elfogadják mások is.

Ha hiszitek, ha nem, a fiúk nem a csontkollekcióra buknak. De remélem ezt majd elmondják ők maguk!

A cikket írta: MindenHatÓ

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Teljesen igazad van, én is a vékony kategoriához tartozom. Volt időszak amikor szerettem volna hizni, de természetesen nem ment. Aztán rájöttem, hogy ilyen vagyok és kész, elfogadtam ezt az állapotot (ugyse lehet rajta változtatni).
Természetesen a csajoknál szimpi a kellemesen telt nőies alkat, legyenek meg a gömbölyded formák. Teljesen felesleges akár fogyózni akár hizó kurára fogni magunkat. Mindenki megtalálja igy is a neki szimpatikus párját, függetlenül a kilók számától.
Én Tündéhez hasonlóan azon "kisebbség" táborába tartozom, akik hízni szeretnének, s ennek függvényében nekem is az volt a koncepcióm, hogy bármit bármivel ehetek, na és ha úgy kívánom, akár az éjszaka közepén is. Ez egy jó esztendőn át így is ment. Aztán a legnagyobb megdöbbenésemre egy orvosi felülviszgálat során kiderült, hogy a pluszkilók helyett "csak" számos betegséget tudhatok magaménak: máj-, epe-, vastagbélgyulladás, lázad a gyomrom, magas a cukrom, nagyfokú csontritkulásom és kezdődő ízületi gyulladásom is van... Így szembesültem azzal, hogy kizárólag és csakis a tudatosan kialakított, teljesértékű és kiegyensúlyozott táplálkozás az, ami a szervezetünk építéséhez vezethet, akárhány kilók is vagyunk. Szerintem ezt kellene mindenkinek szem előtt tartania. Hiszen lehet, túl kevésnek, vagy túl soknak tartjuk kilóink számát, ha nem vagyunk egészségesek, az csak igazán a gond.
Magam részéről csak megerősíteni tudom, Matyóföldön nem jönnek be a csontos lányok. És szerintem máshol se, múló divat ez.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: