újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A nő és a frizura

2011. augusztus 7. - Látogatók száma: 442

Te hogyan ápolod a hajad? Tetszik az a séró, amit az őseidtől örököltél, vagy gyakran ücsörögsz fodrász szalonokban, hogy mindig trendi frizurád legyen?

Egy nő tökéletes megjelenésének fontos része az ápolt haj. A legtöbb hölgy elégedetlen vele: a göndör hajúnak egyenes kell, a szőke fekete akar lenni, a rövid hajú vágás után rögtön növeszti, és még sorolhatnám a problémák okait.
Valaki magának készíti el a frizuráját, mások fodrászra költenek. Egy biztos, az igényes nő mindent elkövet annak érdekében, hogy pompázatos hajviselettel lépjen ki az utcára.

Most elmesélem, nekem mivel jár manapság eme ékességem karbantartása.

27 éves koromig imádtam a hajkoronámat. Sötétbarna, csaknem fekete, erős szálú, hullámos, huncut fürtök ékesítették a fejem. Évente kétszer mentem fodrászhoz, akkor is csak igazításra. Egy héten egyszer megmostam, még hajszárítóra sem volt szükségem. Mosás után csak megráztam, és hagytam megszáradni. Ilyenkor a tincsek maguktól begöndörödtek, és selymesen, puhán hullottak a vállamra. Úgy néztem ki, mint Charlie egyik angyala a régi sorozatból.
Ahogy teltek-múltak az évek, szomorúan tapasztaltam, hogy egyre több hófehér hajszál bújik meg a sötétek között. Aztán egyre szemtelenebbek lettek! Nem maradtak takarásban, pofátlanul elővillantak.
Egyik reggel, már túl a harmincon, ébredés után, amikor farkasszemet néztem fogmosás közben a tükörképemmel, döntöttem. Nem akartam tovább ugyanazt a fejet látni a tükörben, elegem lett a temérdek ősz hajszálból, ezért úgy határoztam, befestetem. „Ha már lúd, legyen kövér!” – gondoltam, s szőkére váltottam.
Na, ekkor kezdődtek a gondok. A kemikáliától, amit a hajamra kentek teljesen megváltozott a séróm. Ezt akkor vettem észre, amikor szokásomhoz híven megmostam. Vártam, hogy kunkorodva, lágyan hulljon a csodás hajzuhatag a vállamra, de döbbenetemre egy agyonhasznált cirokseprű formájú, fakó lobonc virított az arcom körül. Fogtam egy hajszárítót és egy körkefét, forgattam, húzogatta a tincseimet, ahogy a hajszobrászoktól ellestem, de nem segített.

Ezt követően felpaprikázva kerestem fel a kedvenc fodrászomat, aki csodálatosan belőtte a frizurámat, majd közölte velem, hogy a festés miatt megváltozott a hajam szerkezete, ezért valószínűleg képtelen leszek magamnak belőni, hetente szakemberhez kell fordulnom. Ez addig nem is okozott problémát, amíg ő szárította, de amint idegen frizőrök kezei közé kerültem a végeredmény néha botrányos volt.
Pár éve továbbképzésen vettem részt egy vidéki kisvárosban 2 hétig. Egy kívülről tetszetős, belülről retró stílusú üzletbe tértem be, ahol olyan érzésem támadt, mintha időben visszarepültem volna 20 évet. Mosást és szárítást kértem. A hölgy úgy meredt rám, mintha idegen bolygóról pottyantam volna oda.
- Hát azt nem szoktunk, – hebegte - hajvágáskor szoktam szárítani csak.
- Akkor most vágás nélkül tessék ugyanazt csinálni, jó? – kérleltem a nénit.
Mosolyogva ültem be a székébe, elmagyaráztam milyen hajkölteményt szeretnék, hátradőltem, és átadtam magam a szakembernek. Mindeközben az orromat dauervíz illat csiklandozta, az ódivatú búra hangosan zakatolt, a hajcsavarós középkorú vidéki asszonyságok nagy hangon trécseltek, mégsem vettem tudomást ezekről az intő jelekről. Az motoszkált a fejemben, hogy szakképzett fodrász, tőlem jobban nem tudja elrontani a frizkómat egy egyszerű szárítással. De tévedtem. A végeredmény borzalmas lett: úgy néztem ki, mintha a fejemre húztak volna egy apródfrizurás parókát, amit egy nagy nyelvű, bő nyálú kutya alaposan körbenyalt. Miután elhagytam a fodrászatot kicsit megcibáltam a hajam, hogy ne legyen olyan szabályos, de az egyébként máskor rakoncátlan fürtöcskéim megmakacsolták magukat, és csak azért sem engedelmeskedtek. Addig-meddig huzigáltam a tincseimet, míg megelégedetten vigyorogtam a tükörben látott pofára:
- Így már tökéletes! Nem apród vagy, előléptél Mátyás királlyá! De hol van ez Charlie angyalához képest?!

A cikket írta: Lizelotte

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. augusztus 10. 16:01
Szia Lizelotte!
És még használj hajerősítő sampont, göndörítőt, és az eredeti színre festesd be...
Úh szegény te!
Kárpótlás: 6*
Pussz,
Tündér
2011. augusztus 10. 15:58
Szia Lizelotte!
Tetszett a cikked. Most is mást hoztál. Kis élménybeszámoló! Remek!!!
Ja a hajad az ciki! A mostani vegyszerektől, jó hogy nem hullott ki az egész frizud!
Üdv, Pinokkió
2011. augusztus 8. 09:16
Szia!
Ez jó :)
Egyébként szinte ugyanolyan a hajam, mint Neked. Az enyém gesztenyebarna, gyűrű göndör. Festve még nem volt. Tulajdonképpen szinte semmit nem csináltam vele eddigi 25 évem alatt a vágáson és a hennafestésen kívül. A göndörségével olyan 5-6 éve vagyok teljesen kibékülve. Előtte nem szerettem, most már imádom :)
Mindig jól néz ki, kevés a macera vele, bármikor csodás party frizura varázsolható belőle és ha vékony szálú is a hajad, mint esetemben, akkor is van volumene.....egyszóval jó dolog a göndör haj.
Egyébként tapasztalataim szerint nagyon kevés fodrász tud bánni a göndör tincsekkel. Vágásnál sokuk nem érzékeli, mennyi az annyi és barifrizura lesz a vége. Szerencsére megtaláltam a fodrászom, de Neked kitartást kívánok :) Lesz ez még jobb is!
Puszi, Zsizsik
2011. augusztus 7. 11:03
Szia Liz! Hát igen a festés megváltoztatja a hajunkat...nekem mostanában bepöndörödik, nem lett göndör vagy ilyesmi de nem sík egyenes mint volt érdekes! Mondjuk mostani hajszínem merészebb mint az eddigiek az biztos, viszont jól érzem magam benne, ja és rövidebb mint amihez annak idején Én is hozzá szoktam, mert mindig hosszú hajam volt!

Jó kis írás Puszillak Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: