újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Nem vagyok fogorvos

2010. április 10. - Látogatók száma: 258

Előre bocsájtom, hogy nem vagyok fogorvos, csak a téma fontossága miatt szeretném szerény tudásomat közreadni....bár tudom, hogy nem valami érdekfeszítő ez a téma

Nekem két orvos van ahova nem szívesen megyek, az egyik a nőgyógyász a másik a fogorvos.Nyilván mert egyik felkeresése sem volt pozitív emlék.
Bár meg kell hagyni, hogy a fogorvos utálása már az általános iskolába elkezdődött a mi generációnkban.Tudni illik akkoriban még divat volt, hogy a fogorvos tanulók kijártak az általános iskolába és ott a fogászati nap alkalmával fúrtak-faragtak a szánkban. Mai napig emlékszem, hogy már hetedikes koromban az anyukámmal írattam erre a napra igazolást, hogy ne kelljen bemennem az iskolába.
De nem is ez a lényeg.
Azért akarok írni, mert nem csak a szép mosoly miatt kell a jó fog...ez csak esztétikailag fontos.
Ha elolvasod az írást, akkor majd belegondolva lehet, hogy kicsit másképpen fogod látni ennek a dolognak a súlyát.
Az első ami lényeges.Miért kell hogy jó legyen a fogad?
Minden a szánkba vett falattal kezdődik.Az összes ételt amit életed során megeszel a fogaidnak kell összerágni-ez nem kevés munka. Ha nem jók a fogaid, akkor a gyomrodnak kell sokkal többet dolgozni. Ha a gyomrod sem tudja úgy feldolgozni a magadhoz vett étel ahogy kell akkor jön az emésztési rendszerednek a megbetegedése.De emellett a rossz fog hatással van a pajzsmirigy működésre is.És én csak ennyiről tudok, de ha szakember lennék szerintem elkeserítő képet tudnék festeni annak az embernek aki nem vigyáz a fogaira.

A fiam bár évente csak kétszer van itthon, de ahogy megtudom melyik nap száll le a repülővel a fogorvosnál addigra időpontja van.Már most tudom, hogy jön haza május 31-én és a napokban kérek a fogorvostól időpontot neki.Nekem fontos Ő meg elfogadta, hogy ehhez ragaszkodom.

A cikket írta: ginesz

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 25. 10:47
fogorvos, mióta kivésték a fogamat, rémálom, ha csak meghallom-elolvasom ezt a szót.
jó cikk
tetszett az előrelátás gondolata
:)
2010. május 30. 11:22
Nagyon jól gondolod, Kedves Ginesz!!!!!!!! sajnos, párom 300 ezer FT hitelre csináltatott foga már a kukában, az én fogaimra se pénz, se egészség( odajárni )
De gyerekeim követik példádat!!!!!!! szeretettel: Ági
2010. május 23. 19:41
Szerintem is nagyon fontos a szájhigiéné ,sokan nem tartják annak, nem is gondolnak bele mennyi betegség forrása lehet ha nem figyelünk kellőképpen fogaink állapotára.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: