újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Mit vesznek fel az emberek!?

Látogatók száma: 95

Minden embernek, más és más véleménye, lehetőségei, és vásárlási szokásai vannak. Ennek köszönhetően tettem szert a múlt hét folyamán egy olyan élményre és tapasztalatra, amit most szeretnék megosztani veletek.

A szokásos heti csavargás volt betervezve a barátnőmmel, és mivel a munkahelyére kötelező a munkaruha használata amit történetesen vagy csináltatnia kell (ami elég sokban jön ki, főleg ahhoz hogy 1 hónap alatt elhasználja) vagy olyan helyen kell beszerezni ahol hosszas kutatás után lehet néhány neki való darabot találni.
Mivel nem vagyunk valami profik ezen a téren, egy tapasztalt kolléganője segítségét kértük, akiről tudtuk, hogy ezt a módszert alkalmazza, örömmel is jött el megosztani velünk a kedvenc helyeit.
Lelkesen indultunk, és egy olyan helyen kezdtük a keresgélést amit már ismertünk, a lányok találtak is maguknak 1-1 kosárnyi ruhát amiből néhány maradt a próbát és tüzetesebb átvizsgálást követően.
Ez után irány a következő hely, ahol már olyan szinten nem vagyunk jártasak hogy azt se nagyon tudtuk épp merre járunk, egy hatalmas raktár udvaron keresztül haladva egy raktárépület emeletére érve egy hatalmas teremben elhelyezett turkálós fakkokban halmokban állnak a ruhák, iszonyat mennyiségben, a sarokban zsákokban a plafonig felpakolva várja a sorát a következő adag, de addig is abból kell gazdálkodni ami van. A teremben végignézve mindenki lelkesen keres, kutat, van aki csak óvatosan és inkább csak nézelődik, de vannak rutinos mozdulatokkal válogató emberek is, akik nem bevásárló kosárba pakolnak, hanem egyenesen zsákokba. Mikor a látványtól ahogy végignézve a termem az emberek ahogy túrnak, nézegetnek, és ott kapásból fel is próbálva az újonnan talált ruhákat,, csak ott álltunk szinte tátott szájjal, gyorsan hozzánk vágják a tényt miszerint reggel itt minimum 2x ennyi cucc volt, csak már elhordták (jelezném még nem volt 11 óra).
Miután sikerült észhez térnünk elindultunk, de gyakorlatilag a sokk hatás alatt (vagy a nagy választék, nem tudom) semmit nem találunk, igaz nem is vagyunk olyan lelkesek mint mások.
A nap hátralévő részében és azóta is próbálom megemészteni a dolgokat, és feldolgozni azt a látványt és azokat az eseményeket amik akkor fogadtak. Eddig is tudtam, hogy a különféle turkálók a virág korukat élik, néha be is néztem egy-egy helyre, bár mint kiderült azok úgy nevezett vállfás üzletek voltak, és az teljesen más a hagyományos turkálók (most már én is tudom), az a mennyiségű ruha amit ott van, az a rengeteg ember aki ott keresgél, és akiket végig nézve soha nem hittem volna hogy ilyen helyen találkozom vele, és az az egész közeg ami ott található.
Javaslom mindenkinek aki még nem volt keressen a közelében egy város szélén található nagy alapterületű üzletet és nézzen be, olyan tapasztalatokra tehet szert, és olyan élmény amit nem talál meg máshol, és persze ha elég türelmesen kerestek néhány gyöngyszemre is szert lehet tenni.

Mivel túl sok gondolatot és érzést szerettem volna ebbe a cikkbe beleírni így lehet kicsit emészteni kell, ahogy én is emésztem még egy darabig a tapasztaltakat, miszerint vannak akik m uszályból vannak akik leleményességből, és vannak akik már függőségből járnak a használt ruha üzletekbe, és mivel még messze a nyár vége, így én szimpla kíváncsiságból fogom ezt még párszor megtenni.

A cikket írta: dyna

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hát az első sokkot itt is tul kell élni:-)
Köszönöm a jó tanácsokat, és megpróbálok nyitott szemmel járni mikor legközelebb ilyen helyen járok, csak addig kicsivel több türelmet kell szereznem valahonnan :)
Az unoka húgomnak szoktam én is leginkább csodaszép rucikákat találni :))
Egyetértek Tündével! A turis ruhák lényege az egyediség, hisz nem mindenki megy a divat után. Míg az üzletekben jórészt csak "trendi" ruhák közül válogathatunk, addig egy gazdag repertoárú turkálóban az igazán a személyiségünkhöz és alkatunkhoz illő "kincsekre" is rábukkanhatunk...így a cél érdekében mindenképp érdemes alaposan beletúrni-fúrni a járókákba és "megszellőztetni azokat a rongyokat" (ahogyan a párom szokta mondani) ... :))
Igen, sokan kényszerből.
Amikor először megjelentek ezek a turik, akkor épp olyan helyen dolgoztam, hogy bemehettünk a nyitás előtt és kedvünkre válogathattunk.
El se hinnéd, hogy a város "nagyasszonyait" is ott találtuk. :)
A turiban egyedi darabokat találni, ami nem jön szembe veled...és sokkal tartósabb, jobb minőségű, mint a kínaiban az új. A vállfás turikkal az a baj, már nagyon elszálltak az árakkal, egy-egy darabért néha többet kérnek, mint egy hasonló darab új ára máshol. Akkor szoktam rá, amikor a gyerekek kicsik voltak, isteni gyerek rucikat lehet kifogni, fillérekért.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: