újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szőrte Lenke

2011. október 4. - Látogatók száma: 226

Ő az a lány/nő/csaj, akire oly sokan irigykedünk, mert nem szőrszálhasogató, csak csupasz, mint a barack, ahol illik :)

Ihlet - "Írj a szőrtelenítésről!" -legyen, bár kissé késve-

A nők és a szőr.
Van aki a természetesség híve, van aki a teljes meztelenségé, s van aki a kettő között helyezkedik el. Jómagam az arany középút híve vagyok. Egy pici, "az íze kedvéért", a többi felesleges.
Ami a technikát illeti, "mindenki másképp csinálja". Szinte mind más módszerre esküszünk. Én amondó vagyok, ezt ki kell tapasztalni.
Én és a szőr.
Nem szeretem, és pusztítom.
Lábra nekem az epilálás vált be, az intim területekre, és a hónaljra pedig a szakszerű, kozmetikus által végzett gyantázás.
Nem dicsekvésképp, de a téma "szakértőjének" tartom magam, szinte mindent kipróbáltam már, komoly kutatómunka áll mögöttem -persze a végleges szőrtelenítést kivéve, csak most épp ide pecáztam a cikket-. A cukorgyantával is kísérleteztem, amit házilag készítettem -ezt kivételesen a móka kedvéért ajánlanám minden vállalkozó kedvűnek :)-
Ha szőrtelenítés, akkor előfordulhatnak benőtt szőrszálak, esetleg szőrtüsző gyulladások. Ezek mind elkerülhetők, kisebb elő- és utómunkálatokkal. Legfontosabb a precizitás és a higiénia. Rendszeresen radírozzuk bőrünket (Ez nem feltétlenül pénzigényes folyamat, kiváló házilag is elkészíthető kencék vannak már akár a neten is. Egyedül egy kis időt kell szánnunk rá, vagyis magunkra.) Kizárólag saját szőrtelenítő eszközöket használjunk, és területenként/testrészenként mást. Ne adjuk kölcsön az epilátorunk, ne használjuk a barátnőnk/pasink borotváját....és így tovább. Valószínűleg ezt is sokan másképp gondolják, nálam ezek aranyszabályok.
Az intim terület már kényesebb téma. Bármit próbáltam, a szakképzett intim kozmetikusnál nincs jobb, gyorsabb, kíméletesebb, fájdalommentesebb a világon. Azonban nem könnyű megfelelő szakembert találni. Ezt se bízzuk a véletlenre, ahogy a nőgyógyászt -ha már témánál vagyunk-. Fontos az ajánlás, ha ez nincs, akkor kezdjük kisebb "munkálatokkal" az ismerkedést, aztán, ha már kialakult a bizalom, mehet a "kitárulkozás, figurázás, fazonírozás" :).
Egy idő után szinte fel sem tűnik majd, hogy mi történik épp, csak beszélgetünk, nevetgélünk, majd szól, hogy öltözhetsz. Ilyen egyszerű ez.
Utókezelésénél nekem az aloe-verás babaolaj, és a neogranormon vált be. De ez is tapasztalat kérdése. Bátran próbálkozzunk, megéri.
/Van egy titok, amiért ki nem hagynám a fazongyantát, de ezt majd egyszer a feleségek night-ban :)/

Vannak párok, akik esküsznek az egymás gyantázására/szőrtelenítésére, kinek mi jön be, én nem szeretem. Próbáltam, próbáltuk, de időigényes és sokszor nem szőrtelenítés a vége.

Jó szórakozást!

A cikket írta: Zsizsik

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. október 5. 13:41
Szia Zsizsik !

Nem régen voltam kozmetikusnál, s bizony ez nagyon időszerű dolog, mert sokan elrontják az otthoni dolgot, és utána már bajok keletkeznek. A szakember segítségét kérni nem szégyen, ha az ember nem elég merész, rátermett vagy vállalkozó szellemű. Sokan sokféleképpen élünk és gondolkodunk. Valóban vannak akik ezt igénylik, sőt, s vannak akiket nem érdekel, vagy nem foglalkoznak vele. Üdv Éva.
2011. október 5. 08:16
Szia Zsizsik!
14,1C°, 1017bar... csak hogy hozzászóljak;-)
Ez szerintem divathülyeség, és bizonyos szinten a természet megerőszakolása. Amúgy engem nem idegesít egyik verzió sem. Csak ne szúrjon!!!
Üdv,
Pinokkió
2011. október 5. 07:48
Most megnéztem a képet...nekem ilyen nincs:)
Ami a képen látható hölgynek ott van, annak a fele nekem máshová nőtt:)
2011. október 5. 07:45
Én egyszerűen nem láttam, és nekem ez nem téma:)
Kb. tényleg kinek mi válik be:)
Én pl. nem tudom használni az epilátort, mert olyan gyenge szőrök nőnek a lábamon, h. a gép nem tudja bekapni. Nyáron minden nap végigmegyek rajta borotvával, télen nagyon ki sem nő, mert lekoptatja a farmer. A hónaljam szintén borotválom, 14 évesen még 7 szál szőröm volt a kettőn összesen, később feltornázta magát, ma már olyan 70 (imént megszámoltam). Olyan lassan nő, mint a fene.
Egyedül alul "burjánzanak", de bikinivonalon túl ott sem merészkednek, max. 1-2 kósza, azokat szintén leborotválom, meg a többit is néha.

Egyszer próbáltam a gyantát is. Minden tiszta gyanta lett, a lábamról meg legyantáztam a bőrt is. Sztem simán megfelelt egy másodfokú égési sérülésnek. :P

Egyedül a szemöldököm illene gyantázni, de az sem érdekel, a rossz helyre nőtt vastag, erős, fekete szőröket csipesszel kihúzom, a többit meg elegánsan nem veszem észre:)


Ha szőrről van szó, egy dologhoz ragaszkodom egyedül, aminél jobbat még nem találtam, és sztem nem is kapni ilyen minőségben: az oriflames szemöldökcsipeszem.
 
2011. október 4. 22:50
Látom senki sem mer hozzászólni. :)

Pedig jó cikk. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: