újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Pulykakakas 1. rész

2010. március 31. - Látogatók száma: 108

Emlékszem még főiskolai pszichológiai tanulmányaimból: milyen máshogy működik a férfi és női agy, mennyire másképp dolgozzák fel a vitákat, konfliktushelyzeteket, az esetleges kommunikációs hiányosságokat. Amit leírok, megéltem az utolsó szóig.

Férjemmel féléve vagyunk házasok, előtte már három éven keresztül tartott kapcsolatunk. Találkozásunk hétköznapinak értékelhető, egy kollégája mutatott minket be egymásnak. Az első pillanatban valami megragadott benne, pedig nem egy Antonio Banderas, de hozzáteszem, én sem Claudia Shiffernek születtem.
Eleinte rengeteg szerelmes sms-t kaptam, mindennap más formában biztosított szerelméről. Első évünk az önfeledt boldogságban és a hormonok játékával telt, amit élveztem és ez a mai napig így van.
Ám egy idő után, mint mindenhol, lejjebb hűlt a kapcsolat hőfoka, így szemet szúrtak olyan tulajdonságai, melyeket korábban nem vettem észre.
Ezek közül legelőször talán a sértődékenységet említeném, mely szerintem már-már kóros méreteket ölt. Kedves párom azt a kifejezést, hogy megbeszélni a problémát, meghallgatni a másikat, nem igazán ismeri. Olyan durcássá tud válni egyet nem értés esetén, mint egy kisgyerek. Azt azonban hozzáteszem mentségére, hogy erről elsősorban édesanyja tehet. (Ők otthon soha semmit nem beszéltek meg, minden úgy volt jó, ahogy Atka -a férjem- csinálta. Ezt még csak tetőzi az a tény, hogy negyedik gyermekként született, ő a legfiatalabb a testvérek közül.) Azonban én nem az édesanyja szeretnék lenni, hanem a társa jóban-rosszban. Ha valami problémával találkozom jobban szeretem azt megoldani, semmint a szőnyeg alá seperni és nem venni tudomást a tényekről. Atka nem ez a típus. Valamit szólok és esetleg nem egyezik a vélemény, bevörösödik, mint a pulykakas, felpattan és elmegy. Ezek után úgy érzem, hogy sajnos Ő megmaradt anyuka kisfiának/nagyfiának, nekem őt még nevelni kell. Ezért nem szültem még, de egyenlőre nem is igen akarok. Gyerek mellé gyereket? Nem! Egyenlőre őt szeretném megrendszabályozni.
Következő cikkemben a struccpolitikát fogom kielemezni, hogy milyen sok mindent befolyásolnak a viták, főleg a szexuális életet.

A cikket írta: Andyy79

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. április 27. 16:35
Egy helyütt már írtam volt,nagy hiba,ha megakarunk változtatni valakit.Tipikus amit leírtál.Gyönyörű kezdet,majd a hétköznapok sodrában rájöttél,ez sem úgy van,meg az sem úgy van,ahogy képzelted.és itt a lényeg:Te KÉPZELTED.!!!
Kedves párod arról nem tehet,hogy nem olyan,ahogy Te képzelted!!!Ő csak hozza saját formáját,nem tesz mást,ilyen.És kár keresned "ilyenségének "okát,sőt akárkit hibáztatni érte!
Röviden: vagy el tudod Őt fogadni olyannak,amilyen,és szeretni azért,amilyen,vagy nem!Nincs több kérdés."Majd megnevelem"kategória:Teljes csőd,Neked is és Neki is.
2010. április 14. 13:21
Az nem baj,anyu nagy fia, hogy elrohan, csak oldja meg a problémákat. A kérdés, hogy az ami Neked probléma neki is az-e?Megváltozni nem fog,(nevelgetheted...) inkább fogadd el.
2010. április 2. 12:10

megtekintés Válasz erre: Andyy79 - 2010. április 1. 09:22

Szia!

A férjem mérleg, én skorpió vagyok..)) A kínaiban ő kakas, én pedig kecske vagyok...)))))))

Húha!
Nagyon ismerem ezt a két jegyet! Mondjuk a mérlegre -elsőre- nem jellemző a durcásság, a mérlegek a kompromisszumokat keresik mindenkor. Nagyon el kell náluk szakadni a cérnának, hogy bedurculjanak:-), bááár te mint skorpió, -valószínű észre sem veszed- hozod a skorpió formádat:-) és így azt hiszem képes vagy még egy mérleget is kibillenteni egyensúlyából:-)! Egy egyensúlyából kibillentett mérleg pedig nem tud mit kezdeni a problémával, hisz nem szokott Ő hozzá, hogy ne legyen egyensúlyban?! Így mint amatőr horoszkóp szakértő, azt tanácsolnám, hogy próbáld nem kibillenteni és láss csodát!
Persze ez csak okoskodás... és tuti nem könnyű vele a helyzeted:-(
"Anyuci kis fia" félre lett nevelve, vagyis a szülői környezetre, az ő alaptulajdonságaival, ezek lettek a válaszreakciói...
Javaslom: James Redfield: Mennyei próféciák című könyvét, én ebből sokat tanultam!
2010. április 1. 09:22

megtekintés Válasz erre: cecill - 2010. március 31. 23:29

Kedves Andy, szerintem nem fogod tudni megváltoztatni:-(
Én taktikát váltanék a helyedbe.
Milyen jegyben születtetek? Kíváncsi lennék.
(kicsit hiszek benne).

Szia!

A férjem mérleg, én skorpió vagyok..)) A kínaiban ő kakas, én pedig kecske vagyok...)))))))
2010. március 31. 23:29
Kedves Andy, szerintem nem fogod tudni megváltoztatni:-(
Én taktikát váltanék a helyedbe.
Milyen jegyben születtetek? Kíváncsi lennék.
(kicsit hiszek benne).
2010. március 31. 17:55
Szia!
Ha beleszólhatok...,
Most olvasgattam egy másik ma írt cikket és számomra jó kontrasztos volt kettőtök írása.
Az idősebb már elvált férfi "kívülről" próbálja megmagyarázni, hogy mi is a hiba általában a házasságoknál. Te pedig még fiatalon vagy benne a közepében.
Nekem amit írt, abból az jött le, hogy -szerinte- az egyik hiba, hogy meg akarjuk változtatni a másikat..., ahelyett, hogy megpróbálnánk megtanulni elfogadni.
(Nem azért írom, mintha én nem követném el ezt a hibát, csak elgondolkodtató...)
Lehet, hogy mást próbálnék kitalálni a helyedben. Esetleg olvasgass bennünket, nem-e valakinek van jobb ötlete, mint nekem?!
(Magam helyében meg járom a te utadat:-( )
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: