újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Miért nem volt jó?

2010. április 8. - Látogatók száma: 76

Hosszú évszázadokon át a nő csak az otthoni dolgokért volt felelős.Szerintem ennyi elég is kellett volna hogy legyen.Ellátták a családot nevelték a gyereket. Ebben a férfiak soha nem vettek részt.

Arra nem számoltak régen, hogy mennyire meg fog változni a világ. És nem kellett hozzá olyan sok idő, mint előtte egy-egy változáshoz. A gond ott kezdődött, hogy a nők úgy érezhették, hogy mindenből ki vannak rekesztve, mert csak az otthon falai között teltek a napjaik.Főztek, varrtak,játszottak. Lenézték őket, mert a férfi szerint soha nem volt munka a gyereknevelés, mosás vasalás, takarítás.Ami maga után vonta, hogy szűk látókörűek lettek, tekintgettek volna kifelé, de ehhez a korlátokat meg kellett szüntetni.
De ha belegondolunk, hogy abban az időben nagyon ritka volt a válás, a család felépítése sem olyan volt mint ma, a gyereknevelést is nagyon komolyan vették. Tudták, hogy a gyerekeik fognak róluk gondoskodni majd, ha öregek lesznek. Nem is kell nagyon régre visszamenni, mert még az én nagymamámék is így nőttek fel.De ha jól belegondolunk a férfiak abban az időben , meg előtte sem csináltak semmit otthon. Egész nap oda voltak este meg max. újságot olvastak otthon. Na itt van a kutya elásva. A nőmozgalmak vezetői miért gondoltak arra, hogy ha a nők elmennek dolgozni az otthoni munka egy része hogyan fog áttolódik a férfira?Mert ugye ahogy látjuk, ez nem történt meg.Így most mi viseljük ennek a dolognak az egyre nehezebb részét.
Engem igazán az dühít, hogy ugyanolyan munkakörben a nők nem kapnak annyi fizetést mint a férfiak....tehát még itt sem vagyunk egyenlőek, pedig a teljesítményt ugyanúgy mérik általában.Talán majd a mi fiaink vagy unokáink már fognak otthon segíteni. Látok rá esélyt, hogy az emberiséggel azonos idejű felfogást -a nő otthon a férfi a munkahelyen -megváltoztassuk a neveléssel.De lehet, hogy ahhoz nagyon sok idő kell.Bár mint a cikk elején jeleztem, hogy felgyorsultak az események, lehet hogy nem kell annyi időnek eltelni a változásig.Reménykedjünk.

A cikket írta: ginesz

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 1. 11:41
REMÉNYKEDJÜNK, Kedves Ginesz!!!!!!! Szeretettel: Ági!!!
2010. április 9. 06:29
Nem a minimálbéres munkakörökre gondoltam, hanem magasabb beosztásra. Mivel elég sok adóbevallást csinálok évente, nyomon tudom követni a fizetések alakulását.(beosztás szerint is meg az adózó neme szerint is)
2010. április 8. 21:17
Judit! Nem nektek, nekik! Nem?
2010. április 8. 21:14
Melyek lennének ezek a munkakörök?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: