újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Non stop szerelem

2011. január 29. - Látogatók száma: 112

Mi is mérlegelünk

Ez ugyan nem a Napló, de itt is mérlegen a valóság.
Házimunka? Fujj! Nyögi minden hímnemű és sokan a nők közül is. Én szeretem. Mondjuk ami nekem jut belőle. Persze sokszor nálam is fujj. De ez van.
Életem szerelme jelenleg a rá eső részt végzi. Igen, hajnali 13:34-kor. Mosogat a szentem.
Reggeli kényeztetés után mondjuk el is várható. Hét-közben ő vásárol. Mondjuk hétvégén is. Én és a pénz csak köszönünk és elmegyünk egymás mellett. Nekem ez jutott. Szuper!

Nos tehát: reggeli ébredés. Szem kinyit, ágy megtapogat. Még meleg. Tehát egyetlenem nemrég lógott csak meg. Kikukkantok. És mit látnak szemeim? Nincs a gép előtt. Ekkor hallom meg a fürdőszoba ajtó fájdalmas nyekergését. Recseg a parketta, édesem bekocog, nyakig húzza a paplant, és már hortyog is tovább. Magam is hasonlóképp cselekszem.
Második felpillantás: fáj a fejem. Isteni sugallat: kéne egy kávé. Cselekszem is rögvest. Beszállítom az éltető nedűt.
Valami morog a paplan alatt! Jesszus!
Második kör a konyhába: kaja. Meglepetésként érhet az infó, de meleg reggelit csak vasár- és ünnepnapokon szolgálok fel. Kenyeret szelek, ellátom minden jóval, majd tálcára teszem, mellette narancslé, csésze tea. Virág nincs. Január van. Tálca ölbe, nekikezd a falatozásnak. Öröm nézni. Én megtoldom magam még egy kávéval. Mert megérdemlem.
Megszáll az ihlet. Elfojtom, mint sok más érzést mostanában.
Könyv. Szeretem. 18 évnyi hasztalan esengés, keresgélés után végre a kezemben tarthatom. Hálám üldözzön téged, ki segítettél nyomára akadnom.
Szóval: etetés, itatás, simizés megvolt. Kezdődhet a nap. Fehér ingeim szemrehányóan tekintenek rám a szennyes-tartóból. Mosógép indul, Postáska válogathat. Fekete, fehér, színes. Álmos vagyok, fehér. Az jó sokáig tart.
Visszamászok az ágyba. Telik az idő. Egyetlenem épp egy rettentően érdekfeszítő műsort tekint meg a televízióban, valami Jéglovagok. Sok bazi nagy gép egy gigantikus jégmezőn. Engem valahogy nem zaklat fel. Minden figyelmemet a " Fekete esernyő" köti le.
Az legalább izgalmas.
Reklám. Kihasználom az időt: "Ebéd?"
Villám-válasz: "Lencse."
Finoman célzok: " Kukta?"
Felugrik: "Mosom!"
És ha már azt elmosta, meg sem áll amíg a konyhában egy szem mosatlan edény is van. Hát igen. Néma megegyezés: én főzök, ő mosogat. Ha gondolja, cserélhetünk. Fogyókúrának nem lenne rossz. Eddig még nem adta be a derekát.
Én írok. Ő mosogat, felseper, fel is mos. Néha kiröppenek. Kipakolom, majd újabb adag ruhával megtömöm a mosógépet. Végigszaladjak a fürdőszobán is? Nem nagy tudomány. És még kevesebb idő. Áh, majd délután. Vagy este.
Főzni kezdenék. Most meg puszit követel. Hát lehet így házimunkát végezni? Naná, hogy nem!
Megkapja amire vágyik.
Kukta pöszmög, én a gép előtt ülök. Szerelmem megtalálta a porszívót. Hangosabbra állítom a zenét. Felbőg a citromnak álcázott porgyilkos. Hangerő a maximumon. Vagy ez, vagy elmegyek sétálni. De olyan hideg van....
Gerjedek. Tudod: mint tranzisztoros rádió a mobiltelefonra. Én meg bizonyos zenékre. De hogy miért?? Rálelek a világhálón a kedvenceimre. Mi sem egyszerűbb, már benne vannak a "Kedvencek"-ben.
Lassan a lista végére érek. Elhallgat a sárga szörnyeteg. Még nincs kész. Dehogy! Csak útban vagyunk. Igen: mi. Mert ti is mindahányan itt az oldalon.
Csajok! Menjünk arrébb :)
Ha hagyják, még befejezem.....
Szép szombatot, éljen a házimunka!

Postáska

A cikket írta: Postáska

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. február 3. 08:58

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. február 2. 10:21

Valahogy így zajlik másutt is az élet. Csak két bekezdés között a mosogatás is rám vár. Meg a többi, ésatöbbi! :-)

A házimunka bizonyos részeit elvállalni képes alany kiválasztása kellő figyelmet kíván. Meg kell vizsgálni az illető monotonitás, illetve stressztűrő képességét, teherbírását, kitartását. Ha minden érték a maximumon, akkor jöhet a behálózás, és nincs gond a mosogatással (SEM) :):):):)
Jó vadászatot: Zsu
2011. február 2. 10:21
Valahogy így zajlik másutt is az élet. Csak két bekezdés között a mosogatás is rám vár. Meg a többi, ésatöbbi! :-)
2011. február 2. 10:14

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2011. január 31. 17:59

Szia . Nekem tetszett a cikked 5 adtam.
Üdv:cuki1

Köszönöm Cuki :)
Szép napot neked!
P.
2011. január 31. 17:59
Szia . Nekem tetszett a cikked 5 adtam.
Üdv:cuki1
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: