újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Őskori nézet

2009. december 14. - Látogatók száma: 127

Egyenlőség a házimunkában? Szerintem ez csak az afféle cica-mica lányok kérdésköre. A házasságok java részt nem demokratikusan működnek. A nőmozgalom hosszú idő elteltével elérte célját...

Egyenlőség a házimunkában? Szerintem ez csak az afféle cica-mica lányok kérdésköre. A házasságok java részt nem demokratikusan működnek. A nőmozgalom hosszú idő elteltével elérte célját, az alkotmány 1949-ben rögzítette a nők egyenjogúságát minden tekintetben. Mese habbal kedveseim!
De csak gondoljunk bele, hogyan lehetne egyenlőség, ahhoz egyformáknak kellene lennünk! Ez lehetetlen, mivel a biológiánk sem ugyanaz. Teljesen más feladatokra vagyunk bekódolva genetikailag, ösztöneink más beállítottságúak.
Merüljünk bele az őskorba. Férfinak, nőnek megvoltak a maga szerepei, nem osztoztak a másik nem feladatain, csak a maguk dolgára koncentráltak, ezáltal egyre tökéletesebbre fejlesztettek különféle technikákat stb. Nem az elvégzendő feladatok sokaságával dobálóztak egymás irányába. A férfiak belemerültek a vadászat rejtelmeibe, a nők a bogyógyűjtésbe, a gyermeknevelésbe.
Szerinted, ha az őskori férfi vadászat helyett a bogyógyűjtő asszonya mellett pesztrálta volna a gyerkőcüket, vagy beállt volna szemezgetni, csak hogy segítsen a párjának, nem pusztult volna ki az emberi faj?
Hová vezet a jelen kor demokrácia harca?
A férfi házimunkát végezzen? Nőt akarunk csinálni a pasiból, vagy ők akarnak nővé válni? Döbbenten nézegetem a divatlapokat, mikor azt látom, a rózsaszín a férfi módi. És ők meg felveszik! Miért?
Néha elborzadok attól a gondolattól, hogy vajon a leányaim milyen színű pulcsis férjet fognak választani maguknak. Lehet, hogy akkorra már kihal az igazi „őskori” férfi?
Szegény leánykáim…

A cikket írta: emanci

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 8. 16:21
Amiről szólt az "őskori" mozgalom,az fejlődés volt,igazi változás.
A Feminizmussal abszolút egyetértek,de azzal ami lett belőle?? azzal NEM.!!
Felborultak a szerepek,igazad van.Nagyon nem jó így.Valóban,belenézve a lapokba,csupa feminin,csupasz/mint a CSIGA---borzasztó!!/férfit látni.
Lassan ott tarunk,hogy az a fiatal férfi,aki még férfi,kezdi rosszul érezni magát,mert nem"trendi"!Röhej!!
Ez pedig rajtunk fiús anyákon múlik!!Mivé segítjük Őket.Miénk a felelősség.
Estig lehetne erről csevegni,annyi a baj körülötte.
2010. április 8. 19:28
Úgy gondolták "ősanyáink"ha dolgoznak, hogy igy nekik is ugyanannyi szabadság jár mint a férfiaknak.Tévedtek.....mi meg viseljük a következményeket.
2010. április 7. 21:50
Nem tudom....Ha nekem most csak bogyókat kellene gyűjtenem és mellé figyelni a gyerekekre, a fejem se fájna. De napi 17 óra munka után (mellett), ugyan had várjam már el, hogy a párom is be tudja nyomni a gombot a mosógépen, hogy legalább betegyék a mosogatni valót a gépbe és a porszívózásba sem halt még bele senki! A szerepek sajnos felborultak, a nők sokszor többet és keményebben dolgoznak, mint a pasik. Némelyik férfi jobban főz, mint az asszony. Én nem azt mondtam, hogy járjon rózsaszínben és nyávogjon, de...Legyen férfi, vigye a csomagomat, engedjen előre az ajtóban, köszönjön is előre stb...,de ha én ugyanannyit netán többet teszek le az asztalra, mint ő, ne szégyelljen segíteni!
Tökéletesre nevelt férjemtől elváltam. Pedig már mindent megcsinált, csak nem vasalt. Nem ezen múlt...Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy pasi besegít a házimunkába. És azzal sincs baj, ha nem, amennyiben a feleség ezt nem igényli.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: