újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Szakítás utáni letargia avagy a szabadság mámora?!

Látogatók száma: 113

Egy szakítás lehet örömteli, ha mi akartuk a pontot az í-re. Ilyenkor indul a:- na most kiélem magam időszak. Persze, ha nem mi kezdeményeztük a külön út választást, akkor jön az önsajnálat, seb nyalogatás. Mi erre a gyógyír?

Van olyan kapcsolat amiről tudni, hogy úgy is vége lesz, mert erőltetett az egész. Az egyik fél tűr, a másik pedig éli világát. Ilyenkor van az, hogy besokall az, aki a másik kedvében próbált járni, de még sem kapott cserébe semmit. Több nőtársam elmondta, hogy a férfiak elkövetik azt a hatalmas hibát, hogy kritizálják az alakjukat, miközben a párjuk rondább, igénytelenebb nővel lép félre. Ilyenkor kapja el a nőstényt a harci ideg, és lép! Mindenki fél az újra kezdéstől, aki azt mondja, hogy nem az hazudik. Tele van az ember lelki sebekkel és tart attól, hogy még többet szerez mellé. DE!! Ha az ember lánya el sem indul, nem tudja meg mi van a híd túloldalán.:) Ilyenkor több lehetőség is van.
1. - meg kell kérni a legjobb barátnőt, hogy kísérjen el párszor, közösségbe, szórakozó helyre.
2.- ha nem zavar, mehetek egyedül is, hisz jó társasági ember vagyok, könnyen ismerkedek.
3. - bele temetkezek a munkába, hogy felejtsek és előbb-utóbb belém botlik vaki

A legtöbb nő ilyenkor könnyen megy szórakozni, hisz kiélheti azokat a vágyait, amit a párja mellet elfojtott. Például: színházba megy, konditerembe jár, más zenét hallgat. Annyit szépítkezik a tükör előtt, emennyi időre szüksége van, hogy kész legyen s nem, addig amennyi időt hagy a párja:)
A lelki sebek ( minden esetben vannak, max. nem mindenkinek fáj annyira) gyógyulására valóban jó a társasági élet, hisz új embereket ismerhetünk meg. Új gondolatok indíthatnak bennünket az új útra. Ehhez segítségünkre lehetnek pozitív gondolatokat ébresztő könyvek, fórumok. Az elején persze ki kell, hogy adjuk magunkból a dühöt , a fájdalmat. Azonban ezt ne másokon vezessük le, és ne tegyünk mindenkit egy lapra. Ez utóbbi odavezethet, hogy mindenki elfordul tőlünk és ebből bizony nehezen lesz új kapcsolat. Ezt kövesse a megbocsájtás, önmagunknak és volt párunknak egyaránt. Majd engedjük el őt, hisz ha nincs elengedés tudat alatt visszavárjuk, holott tudjuk, hogy ez lehetetlen. Végül pedig tűzzünk magunk elé célokat. Először csak piciket.
- új frizurám lesz.
- vicceket tanulok, hogy vidámmá tehessem a leendő társaságomat
- beiratkozok egy rajztanfolyamra(bármire)
- minden héten megajándékozom magam (fagyi, ruha, mozi, kirándulás)
- minden nap arra törekszem, hogy kedves legyek másokhoz ( észreveszem a szomszédom új kalapját, a postást megdicsérem milyen fitt, stb.)
- akikre eddig haragudtam, megbocsájtok és kiderítem mi volt az oka( ez a legnehezebb!)

Lényeg az őszinte párbeszéd, mosoly. Hisz ha mi mosolygunk, még a legnagyobb ellenségünk is el vigyorogja magát és innen kezdve lehet társalogni, bármiről.
Először minden az agyban dől el, ha tisztáztuk és beszélgetünk, tettek követik s úgy fognak jönni a jó dolgok, hogy csak azt vesszük észre, mennyi új barátunk van és végre boldogok vagyunk.

A cikket írta: Giam

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Most találtam csak erre a cikkre. Megszívlelem a tanácsaidat. Kár, hogy nem előbb olvastam, egy sor újabb csalódástól kíméltem volna meg magam. Nehéz a talpraállás. Szerencsére már túljutottam sok nehézségen egyedül is.
Jobb későn, mint soha!
Pozitív hozzáállás az élethez, ez kellene mindenkinek.De az emberek szeretnek panaszkodni, hogy mennyi rossz minden, holott azzal nem oldanak meg semmit, csak megkeserítik a saját életüket is....jó cikk!
Klassz kis cikk, gratulálok! :-)

Pussz,
Tündér:-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: