újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

"Miért kell bűnhődnöm?"

2010. április 13. - Látogatók száma: 205

Judit barátnőm történetét szeretném veletek megosztani, aki jelenleg második gyermekét várja; 8 hónapos terhes. Szörnyű gyötrelmekkel kellett megküzdenie, mire eljutottak párjával a második baba megszületéséig.

Az egyik egyetemi kurzusomhoz kellett interjú alanyt keresnem; a beszélgetés témája pedig "Az életem egyik rossz szakasza illetve eseménye". Juditra gondoltam, mert nem régóta ismerem, és szívesen vállalta is a beszélgetést.
Juditnak van egy két éves kisfia Balázs, nagyon szereti az egész család, mivel Ő az első unoka a családban. Amikor Balázs egy éves lett Judit és párja Gábor elhatározták szeretnének még egy kis lurkót, hogy ne legyen nagy a korkülönbség. Teltek múltak a hónapok és megtörtént a csoda Judit állapotos lett, nagy volt a boldogság. Rá sem lehetett ismerni Juditra.
Ám, amikor három hónapos terhes volt egyik reggel arra ébredt, hogy vérzik. Rögtön tudta, hogy nagy baj van, hiszen védőnőként dolgozott a GYES előtt. Férje gyorsan be is vitte a közeli kórházba, ahol közölték vele a szörnyű hírt. Elvetélt. Azt mondta, soha egy nőnek sem kívánja azt az érzést, amikor egy szeretett gyermeket elveszít.
Először saját magát okolta. Nem tudott a tükörbe nézni és férje pillantásait is kerülte, mert arra gondolt Gábor is őt hibáztatja. Azon gondolkozott, hogy mit csinálhatott rosszul és miért büntetik őt ezzel. Hiszen jó anya, első gyermekének is mindent megadott és maximális odafigyeléssel neveli.
Párja is látta rajta, hogy valami nincs rendben, persze megértő volt vele, nem engedte, hogy Judit önmagát vádolja. Leültek és megbeszélték, hogy ha a sors így akarta, akkor valószínűleg így kellett lennie. Együtt tovább fognak lépni ezen a szakadékon is.
Teltek múltak a hetek, lecsillapodtak a kedélyek. Újra nekilendültek a Bébiprojektnek. És már az első soraimból is kiderült sikerült is. Lassan megérkezik a gólya a szomszédba. Az egész család, sőt mi a szomszédok is nagyon várjuk a második kisfiú megérkezését. Máté lesz a neve. Isten ajándéka. Judit és a párja számára nem is lehetne ez nagyobb öröm.
Talán ez a példa is azt mutatja, hogy nem szabad magunkba fordulnunk, és ha van egy megértő és szerető férjünk, akivel meg tudjuk ezeket a problémákat beszélni, sokkal könnyebb lesz átvészelni ezeket a szörnyű helyzeteket.

A cikket írta: jgaboca88

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. február 18. 19:18
Én azt hittem, egy élet történetét fogom olvasni, ami tele van tüzdelve rossz emlékekkel/eseményekkel! Vannak rosszabb sorsok is.
2010. április 14. 21:07
Én nem hasonlítanék:-(
rettentő mindkettő!
2010. április 14. 13:36
Egy magzat elvesztése mindig megviseli a nőt lelkileg. De ilyenkor arra kell gondolni, hogy lehet, hogy esetleg beteg volt, vagy nem volt elég erős a magzat...sokkal rosszabb egy eleven egészséges gyereket-baleset miatt- eltemetni akit már öleltél.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: