újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Anyasággal kapcsolatos félelmeim - 2. rész

Látogatók száma: 52

Rebeka kibillentett a félelmeimből, de Réka volt az, aki igazán megváltoztatta az életemet. Réka...

Már előre készültem a barátnőm szülésére, együtt vártuk az időt. Addig az ideig még soha egyetlen kisbabát sem tettem tisztába, és tudtam, hogy ha most - az akkori most - nem teszem meg, akkor soha. Izgatottan fogadtam az sms-t, hogy megindult a szülés. Amint a barátnőm, Móni hazajött a kórházból azonnal utaztam hozzá. Éppen hét napos volt a kis Réka, amikor először megláttam és a pólyában tartottam. Persze üvöltött, úgyhogy nem sokáig maradt nálam. Éhes volt, és ezt a dolgot én nem tudtam megoldani. Hát mindenre én sem lehetek képes, nem igaz? :)
Réka annyira más volt, mint a többi kisbaba. A legtöbbet csak aludt vagy szopott. Szinte sosem sírt, kivéve, ha éhes volt, vagy tele volt a pelus... A pelus, hát igen... az a rémálmom.

Nemrég olvastam egy könyvet egy lányról, akit rendszeresen megerőszakoltak gyerekkorában, majd tizennégy évesen kisbabát szült. Ő nem tudta kezdetben tisztába tenni a gyermekét, mert úgy érezte, hogy valami rossz van abban, ha lehúzza a pelenkáját. Magamra ismertem. Lehet, hogy ez az én bajom is? /Aki olvasta tőlem a Terápia 1-6 részeit, az tudja mire célzok, most nem mennék részletekbe. /
A harmadik nap sikerült tisztába tennem. Ugyanis magamra hagytak vele, és muszáj volt. Nagyjából zökkenőmentesen sikerült a dolog. A mozdulatokat már sokszor láttam, bár a pelenkát jó lett volna előtte alaposabban tanulmányozni. Kilenc napos volt aznap. A köldökcsonkját is simán lekezeltem, az egyáltalán nem okozott bonyodalmat.

A könyv:
Kathy O’Beirne: A Magdolna nővérek - Kathy története

http://www.harmonet.hu/kultura_utazas/16069-kathy-o%E2%80%99beirne:-a-magdolna-noverek-kathy-tortenete.html

Amikor Rékát el kellett altatni, akkor az édesanyja mindig énekelt neki. Mondta a barátnőm, hogy én is énekeljek, de hát mások előtt... én??? Pedig a férjem szerint szép hangom van... Szerintem se rossz. :))) Na de... akkor is...
Azután pedig, amikor kettesben maradtunk és kicsit sírt, elkezdtem neki énekelni. Hogy mit? Mindenfélét, ami eszembe jutott. Főleg musicaleket. Úgy hallottam, hogy a kisbaba fejlődéséhez nagyban hozzájárul a zene, amit kicsi baba korában és később is hall. Úgyhogy énekeltem neki az Operaház fantomjából a szerelmes számokat, és a barbie-s rajzfilmekből. Ezeket szereti legjobban. Különösen a Sziget hercegnőjéből az altatót. Az az én kedvencem is. Amikor pedig énekeltem neki, akkor elhallgatott. Onnantól kezdve szinte folyton énekeltem neki, amikor ébren volt. Még soha nem éreztem magam csodálatosabban, mint mikor a karjaimban tarthattam és a hangomra megnyugodott. Az esti szoptatás után is mindig megkaptam a kis pólyást, és énekeltem. A barátnőm azt mondta az egyik ilyen alkalommal, hogy én tudom a legjobban megnyugtatni. Nagyon jó érzés volt.

Rebekával is nagyon jól elvoltunk közben, őt én etettem, amikor a szülei mással voltak elfoglalva. Másfél éves volt ekkorra, mikor Réka született. Igazi kis dackorszakos baba. De az ötödik nap végén már engedelmeskedett nekem, és én is és az anyja is nagyot néztünk. A mamája látogatásai után mindig kezelhetetlen lett, de nálam másképp volt. És a sok "nem szabad" után is kaptam puszit kéretlenül is.

Amikor Rékára nézek... már nem félek semmitől... Már nincsenek anyasággal kapcsolatos félelmeim... Már csak a várakozás van, és ma már tudom, hogy képes vagyok gondoskodni a saját babámról.

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Én hiszek a pszichoszomatikus dolgokban. Nem csodálkoznék, ha nálad is ez lenne a bajok eredete:-(
Pinokkió

Amikor olvastam... magamra ismertem... van valami rossz abban, hogy lehúzzák a pelenkát... én is ezt érzem... majd megbeszélem a pszichodokival. Neki el is felejtettem mondani.
Én hiszek a pszichoszomatikus dolgokban. Nem csodálkoznék, ha nálad is ez lenne a bajok eredete:-(
Pinokkió

megtekintés Válasz erre: Postáska

Luca: egy cipőben járunk, én már túl vagyok kettőn is...mármint kezelésen...kitartást hozzá! De majd priviben bővebben!
Pussz: Postáska

Tettem fel új képeket. :)

megtekintés Válasz erre: Postáska

Luca: egy cipőben járunk, én már túl vagyok kettőn is...mármint kezelésen...kitartást hozzá! De majd priviben bővebben!
Pussz: Postáska

Köszi! :)
Luca: egy cipőben járunk, én már túl vagyok kettőn is...mármint kezelésen...kitartást hozzá! De majd priviben bővebben!
Pussz: Postáska
Orsolya... aranyos vagy, de nekem hormonkezelés is kell... :)
Luca! Amikor nem várod akkor fog érkezni, tudom hogy nehéz és az idő szalad, de eljön.....! Akiben ennyi szeretet van annak lesz és kell is, mert gyermekeinknek szeretet kell sok, sok! Pusszantalak Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: