újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Elöldoktor, hátuldoktor Kissné

Látogatók száma: 75

Andi, a titkárnő kapkodva írta be az elszámolási lapra: Dr. Kiss Andorné dr. Úgy érezte, kirázza a hideg ettől a nőtől. Ez a szörnyű boszorkány dönti el, kiket kell leépíteni! Nem sok jóra számíthatnak.

- Dr. Kiss Andorné dr.! Nem érti? Dr. Kiss Andorné dr.!
- Tehát a név elején is végén is doktor?
- Csakhogy felfogta! Írja már! Mire vár, tapsra?
Andi, a titkárnő kapkodva írta be az elszámolási lapra: Dr. Kiss Andorné dr. Úgy érezte, kirázza a hideg ettől a nőtől. Ez a szörnyű boszorkány dönti el, kiket kell leépíteni! Nem sok jóra számíthatnak.
- Gondos legyen az elszámolás! - reccsent rá jéghideg hangon a nő. - Ne bámuljon félre, arra figyeljen, amire kell!
Zimányi Péter részlegvezető csendesen hallgatott. Percekkel korábban értette meg, hogy még az ő állása is veszélyben foroghat.
*
- Bemutatom Dr. Kiss Andorné dr-t.
A munkatársak szorongva néztek az ismeretlen nőre. Pillantásukat követve Zimányi is lapos oldalpillantást vetett. Ejnye, mi is a keresztneve? Egyáltalán, megmondta?
Míg a nő beszélt, egyre jobban összesűrűsödött a csönd. Négy ember azonnali leépítése? Vállalati érdek? Hiszen a kirendeltség kifejezetten nyereséges…
Zimányi szorongva huppant a székébe. Nyolc éve - amióta kirendeltségvezető volt - sohasem érezte magát ott ennyire kutyául.
Miféle ördög kergette ide ezt a nőt? Ez a spiné lehet a hülye külföldi főnökök kedvence?
Jobban megnézte. Miért gondolta eddig, hogy jelentéktelen? Egyáltalán nem az. Süt belőle a kérlelhetetlenség.
Dr. Kiss Andorné dr. soványsága szinte duzzadt a mohóságtól, és még valamitől. A hatalomtól. Zimányi beleborzongott. Hány éves lehet ez a nő? Ötven? Nem, annyi még nincs! A kemény, inas, vékony asszony furcsán kortalannak tűnt. Zimányi kissé iszonyodva döbbent rá, hogy - talán még negyven sincs.
*
- Hatékonyság, hatékonyság, hatékonyság! - recsegte kellemetlen fejhangon Dr. Kiss Andorné dr. - És negyedszer is hatékonyság! Még ma eldöntöm, kiket kell elbocsátani! Egyetlen szempont alapján teszem; ez pedig a költséghatékonyság! Ez nem leépítés, ésszerűsítés! Ésszerűsítés a költséghatékonyság érdekében!
A munkatársak dermedten hallgattak.
*
- Itt a lista, Zimányi úr! Ezek közül ma négytől megválunk!
A kirendeltségvezető megtörölte izzadó homlokát. Minden név olvasása fizikai kínt okozott. Az ő emberei voltak, mindet ő vette fel. Felelős értük. Most meg csak úgy ukmukfukk…
- Nézze, asszonyom, ezek mind kiváló munkatársak! Nem tudom, hogy…
- Azt mondtam, négytől megválunk! Teljhatalmat kaptam! Egyenként behívom őket, utána döntök!
Zimányi úgy érezte, ki kellene tekernie a nyakát. Vagy inkább nem. Hatvanadik évéhez közeledve kerüljön annyi év becsületes munka után börtönbe? Micsoda világ! Egyre megy; a becsület úgyis oda. Ma négy családot bajba taszít. Négy ártatlan családot. Becstelenség. A törvény ugyan nem tiltja, de becstelenség.
Életében először fizikai vágyat érzett arra, hogy egy koporsóban feküdjön. Cserbenhagy négy munkatársat. Egészen idáig azt remélte, ezt nem kell megérnie. Hogy makulátlan maradhat - amilyen mindig is volt. Hogy makulátlanul halhat meg. Mint Cyrano. “Nem esett rajta folt, egy parányi sem…”
Jöhet akár a koporsó. Zimányi Péter nem tud többé a kollégái szemébe nézni. Mostantól a Nap sem kelhet többé ugyanúgy fel, mint eddig.
- Van javaslata?
- Kérem?
- A leépítésre! Kit bocsátana el?
- Már mondtam. Senkit.
Hirtelen feltűnt valami. Zimányi a listára meredt.
- Mind nő?
- Nők hát. Feleslegesebbek.
Zimányi hitetlenkedve nézett fel.
*
Kovács Sándorné Magdika csinos szőke asszony volt, néhány évvel múlt negyven.
Dr. Kiss Andorné dr. gyűlölködve nézte. Dús keblek, jókora feszes fenék. Ez a perszóna néhány órája bújt ki a férje mellől! Ismeri az ilyeneket! Szinte árad a domborulatairól a férj lapátkezének nyoma. Mekkorákat szeretkezhetnek! Elölről! Hátulról! Micsoda disznóság! Kirúgom!
Zimányi Péter sápadtan hallgatott.
*
Csongor Szilvia feltűnően szép lány volt. A kurta kérdésekre jókedvűen és készségesen válaszolt. Igen, van barátja, hamarosan összeházasodnak.
Dr. Kiss Andorné dr. gyűlölködve nézte. Micsoda liba! nyilván üzekednek a barátjával, mint a nyulak! Reggel is, meg este is. Elölről. Hátulról. Meztelenül alszanak, és majd’ felfalják egymást! Micsoda disznóság! Ehhez ugyan nem asszisztál a cég. Kirúgom!
Zimányi Péter sápadtan hallgatott.
*
Kállainé Tóth Piroska jó kedélyű, formás hölgy volt.
Dr. Kiss Andorné dr. gyűlölködve nézte. Feszes, kerek fenék, amit imádnak a férfiak! Abba két kézzel szoktak belemarkolni! Micsoda démon! Elölről. Hátulról. Látszik rajta, hogy legalább húsz éve az ujja köré csavarta a férjét, és azóta sem ereszti. Okos és szemérmetlen! És magabiztos, nagyon magabiztos! Kígyó! Micsoda kígyó! Feltérdel otthon a pamlagra, megriszálja magát, a férje meg a világ végéről is odaugrik, hogy egyesüljön vele! Talán még a sírból is kikel, ha ez a fenék elébe tárul. Micsoda disznóság! Kirúgom!
Zimányi Péter sápadtan hallgatott.*
Kemény Jánosné jó ötvenes volt. Dr. Kiss Andorné dr. már csaknem elmosolyodott, de meglátta a nő tekintetét.
Attól kezdve gyűlölködve méregette. Hohó! Ez mind között a legrosszabb! Lehet, hogy csak egy-kéthetente szeretkezik, na de akkorát, amit egy húszéves fruska ki se bírna! Elölről. Hátulról. Legfeljebb főz a férjének egy erőlevest. Micsoda disznóság! Kirúgom!
Zimányi Péter sápadtan hallgatott.
*
A kirendeltségvezető sírni szeretett volna. Vagy üvölteni. Négy kedves, értékes munkatársát veszíti el.
Felhívta Erzsit, a feleségét. Az asszony először megrendült, de gyorsan összeszedte magát.
- Ne, Péter, kérlek, ne! - könyörgött a telefonban. - Össze ne vessz vele! Inkább gyere haza! Kérlek, ne menj sehová, gyere haza! Csodálatos vacsora lesz!
*
Andi kapkodva írt. Uramisten, ezeket mind elbocsátják? Hát mi lesz itt?
Próbált kommunikálni a nővel. Hátha mégsem olyan boszorkány.
- A férje mivel foglalkozik? - kérdezte félénken.
Ahogy a nő arcára nézett, meg is bánta.
- A férjem? - recsegte jéghideg hangon Dr. Kiss Andorné dr. - A férjem? Mi köze hozzá?
- Semmi, csak…
- Négy éve különváltan élünk.

A cikket írta: lnpeters

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Köszönöm, hogy olvastad!
Erőteljes jellemrajz, de sztem egyoldalú megítélésre kényszeríti az olvasót. Elbocsájtani egyébként csak kívülálló tud. Ennél kegyetlenebb dolog, amikor a saját emberekből kell szelektálni. Van olyan ismerősöm, aki belerokkant. Sajna manapság futószalagon megy az ilyesmi. Az írásod hatásos, mert önvizsgálatra késztetett. Hogyan is viselkednék én hasonló helyzetben? Könnyen ilyen helyzetbe kerülhetek. Jókor olvastam el. Köszönöm, h feltetted!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: