újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Judit (1)

Látogatók száma: 50

"...Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol.... Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová..." (Márai Sándor)

Judit gyermekkori barátnőm, cigány származású, de mi mindig "úri" cigányként emlegettük magunk között. Édesanyja varrónő volt, kicsi városunkban a legjobb. Édesapja prímás volt, zenész. Szépen éltek szerényen, de jól. Mindig egy húron pendültünk. Csak egymásra néztünk és tudtuk, melyikőnk mire gondol. Judit és a nővére Mari, mindketten pedagógusok lettek. Judit nagyon szerette a kicsi gyerekeket, így Ő óvónő lett. Az élete tele volt megpróbáltatásokkal. A nagy szerelmétől Palitól elmarták, roma származása miatt. Judit a munkájába temetkezett, az emberek segítségére sietett. Majd Pali megnősült, két gyermekkel a háta mögött mégis úgy gondolta, hogy visszajön Judit közelébe. A szerelem ismét fellángolt, de most már senki sem állhatott szerelmük útjába. Gyermektelen házasság maradt az Övék, hiszen Judit egyre többet betegeskedett, s a megpróbáltatások egyre sűrűsödtek. A betegségéből eredendően leszázalékolták, de így is teljes életet élt. Szervezte a jótékonysági rendezvényeket, nagy sikerrel. Közben Pali is nyugdíjba kényszerült, rendőr volt a hatalmi harcban alul maradt, s inkább a nyugdíjazását választotta. Mivel ereje teljében volt, biztonságőri munkát vállalt. Az egyik jótékonysági rendezvény szervezésénél azzal állt elém, hogy valamit ki kellene találni, mert egy kis kereset kiegészítésre lenne szüksége. Na, azon nyomban kitaláltuk, akkor alakítsunk egy mazsorett csoportot, és Ő lesz az oktató. Nagyon fel lett villanyozva, tele életkedvvel. Nagy sikerrel létrehozta a csoportot, azaz pontosan csoportokat, óriási sikerrel járt áldozatos tevékenysége. A koreográfiákat Ő találta ki, megálmodta a hozzá illő ruhákat, zenéket. Judit ismét élete teljében volt, program - programot követett. Ragyogott a boldogságtól.
A városnapi rendezvények között fő helyet foglalt el, a mazsorett felvonuláson a település apraja, nagyja megtisztelte jelenlétével odaadó munkáját.

A cikket írta: T.Zsóka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szép történet és tanulságos . Nem értem miért vesznek mindenkit egy kalap alá mert ez a történet is mutatja, hogy nem mindegyik roma olyan amilyen.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: