újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Vászi (1)

Látogatók száma: 23

"A cél: boldognak lenni. Ezért sokáig napról - napra meg kell dolgozni. Ha pedig az ember végre eljut odáig, még mindig rengeteg a teendő: meg kell vigasztalni másokat" (Jules Renald)

Emlékeimben féltve őrzöm a jóságát, szeretetét, segítőkészségét. Még kislány voltam, amikor megismertem "Vászimat". Az édesanyja varrónő volt, és édesanyám engem küldött nővéreim ruháiért. Vászim, éppen akkor jött haza, ebédhez készült, fogyókúrázott, a palacsintát csak töltelék nélkül ette.
Ismertük egymást, tudtunk egymásról, de a kapcsolat az még váratott magára. Az igazi barátság magjait akkor vetettük el, amikor műsorszervezőként az intézményeket jártam, toboroztam a közönséget, s éppen hozzá irányítottak. Amikor megláttuk egymást éreztem, hogy kapcsolatunk egy életre szól. Egymásra néztünk és tudtuk egymás gondolatait, ez így maradt örökre. Egyetlen alkalom sem volt, amikor segítsége elmaradt volna. Mindenkin önzetlenül segített, s alázattal fogadta, ha valaki viszonozta azt.
Egyetlen gyermeke érdekében, vállalkozó lett. Éveken keresztül egy bisztrót vezettek igazi hazai ízekkel kedveskedtek az odalátogatóknak. Jó volt betérni, a finom ételek mellé kedves szavak társultak. Közben férje beteg lett, leszázalékolták, s a teher egyre több lett, de nem panaszkodott. Még több feladat hárult rá, már nemcsak a vállalkozás terheit cipelte, hanem az otthoni gondokat is méltósággal. Amikor a vállalkozás már nem hozta a kellő nyereséget, az üzletet bezárni kényszerültek. Mivel napi kapcsolatban voltam már akkor Vászival, a felmerült munkahelyi gondjaira azonnal reagáltam, s felajánlottam egy lehetőséget. Ilyen kollégát! Innentől kedve ember és ember között létezhető igazi barátság kiteljesedett. Mindenben számíthattam rá! Sok jó tanáccsal látott el, ma is naponta emlegetjük Vászim mit mondana! Szállóigévé vállt: ...."aki szart akar enni, tartson magánál kanalat..." (azokra nagyon haragudott, akik mindig másokon akartak átgázolni.) Ő, sohasem beszélt csúnyán, azért is jegyeztük ennyire meg, mert ez nem volt rá jellemző. Mint intézményvezető nagyon nagy hasznát vettem a pénzügyi tudásának, s amikor felkértem gazdasági ügyintézőnek, boldogan elvállalta.

A cikket írta: T.Zsóka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

nagyszerű írás
grat.
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: