újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Vászi (5)

Látogatók száma: 21

"Elég csak nyitott lélekkel figyelni a világra. Befelé meg elcsöndesedni. Mindenki remélheti, megérkeznek a válaszok" (Shaffer Erzsébet)

Amikor elbúcsúztam tőle, megfogtam a remegő kezét és még mindig azt kívántam, hogy gyógyuljon meg, a csodában bíztam, ami sohasem jött el. Csordultig tele volt bánattal, fájdalommal a lelkem, úgy éreztem összeroppanok, de férjem mindig mellettem állt jóban, rosszaban. Sokat beszélgettünk, sokat emlegettük kedves barátaimat. A férjével naponta tartottam a kapcsolatot, aki erőn felül vitte a vállán az elviselhetetlen jelent. Olyan nagy fájadalmai voltak, hogy a napi fájdalomcsillapító (morfium) adagja kevésnek bizonyult. Orvosi tanácsra, engedéllyel emelték az adatot. Vászi az utolsó pillanatig észen volt, teljesen tudatában volt szomorú helyzetének. Elviselhetetlen volt a szenvedése! A fájdalom, a kín uralta napjait. Úgy döntött, elég volt, s már nem volt hajlandó bevenni a gyógyszereket, már nem evett, csak folyadékot fogadott el, s néha még egy-egy cigarettába beleszívott. Azon a végzetes napon, mely örökre bevésődött emlékezetünkbe, "Anyák napján" hét óra hét perckor, egy mély lélegzetvétel után, örökre elcsendesedett.
Ismét egy élet véget ért! Egy jó, és tartalmas élet!
Amikor fiatalok voltunk, idős nagyszüleink haltak meg, majd egy idő után amikor már mi is korosabbak lettünk, a szüleinket temettük el, ma már a korosztálybeli barátainkat siratjuk.
Május 16-án volt Édesanyánk halálának 1 éves évfordulója, bár a fekete gyászruhát már levehettem, de a lelekemben a gyász még megmaradt, hiszen május 2-án Vászi, május 6-án Judit is örökre eltávozott.
"Mindig a jó emberek mennek el" énekli Máté Péter, mert Őket nagyon szerettük, s emlékeinkben örökre ott maradnak.

A cikket írta: T.Zsóka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

szörnyű...
Nem is tudom mit írjak . Tudom milyen elveszíteni valakit.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: