újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Gondolatok a döntések fontosságáról

Látogatók száma: 33

Nincsen

Gondolatok a döntések fontosságáról

Döntések sorozata kíséri végig nemcsak életünket, hanem egész napjainkat, óráinkat.Bele sem gondolunk, hányszor döntünk magunkban egy-egy dolog iránt. Például bevásárláskor. Vagy abban, hogy otthon maradjunk, vagy elmenjünk sétálni, biciklizni, vagy netán melegvíztároló csövek tetejére üldögélni. Mind egy apró döntés. Igen, vagy nem?! Ilyen egyszerű lenne maga az élet is? Hisz tényleg döntések garmadájából áll az egész életünk. És mi könnyű szívvel döntünk általában, főleg apró dolgokban. De mi van akkor, mikor az ember a saját Sorsa mellett, vagy ellen kell döntenie? Hogy ahogy döntünk, azzal az Életünket éljük-e tovább, vagy a Sorsunkat, ami meg van írva? Persze, le lehet érni a Sors által kiszabott útról (hála a szabad akaratnak) de mégis a vak, láthatatlan angyalin kezek mindig arra fele, oda az útra irányítanak minket, amit nem Életnek, hanem Sorsnak hívnak. Mert lehet leélni egy nagyon szép életet, de ha nem a Sorsunkat élük benne, nem a születésünk célját, akkor sajnos nem tudunk előrébb jutni, illetve közelebb a Teremtőhöz. Persze én sem vagyok mindentudó, csak a gondolataimat írom le, de mikor az ember nagy döntés előtt áll, s ő maga az egyetlen aki a mérleg nyelve, minden számba kell venni. Hogy aztán a döntés helyes, vagy helytelen volt-e azt az idő igazolja még itt a Földön halálunk előtt, halálunk után pedig az igazolódik be, hogy döntésünk által a Sorsunkat mertük-e vállalni avagy sem. Ezek a Sorsdöntő kérdések lappanganak párkapcsolat kezdetekor, házasság előtt, után, válás előtt, vagy után, és a választ még mi sem tudjuk. Illetve tudjuk.

Ha kiülünk például egy csendes kertbe, egyedül önmagunkkal, s azzal a határozott döntéssel, hogy most igen, én leszek a mérleg nyelve, s döntök, mert döntenem kell. A mérleg mindkét serpenyőjére mindent fel kell rakni. Legyen az egy szerelmes szív, megannyi emlékkel, vagy egy lehetséges jövőkép a másik oldalon, a döntés a mienk, ami kezünkben van. De! Nagyon jól meg kell fontolni, meg kell nézni mindkét serpenyőt, a múlat, a jelent, s a lehetséges jövőt is. Aztán ki kell állni a döntésünk mellett, s ami a legfájdalmasabb néha:
DÖNTÉSEINKÉRT MINDIG ÉS MINDENKOR VÁLLALNI KELL A FELELŐSSÉGET ITT A FÖLDÖN, S IDŐVEL ODAÁT IS! Ezt tartsuk szem előtt. Ez a fontos.

A cikket írta: Nyári Zsolt

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Egyetértek veled :)
Üdvőzölek : Maya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: