újabb események régebbi események további események
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:28
Esmeraldosmgi regisztrált a weboldalra
07:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
22:25
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
22:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:41
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:12
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
17:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Hiszékeny hercegnő

2011. május 26. - Látogatók száma: 98

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ajándék nevű hercegnő...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ajándék nevű hercegnő. Nagyon szép volt, mindenki számára vonzó, de ő csak "a" herceget várta. Nem tudta, hogy fog kinézni, nem tudta, fehér lovon fog e érkezni, csak azt tudta, amit édesapja szokott neki mondani.
"Ha mindig, mindenkivel kedves és jószívű és őszinte leszel, akkor veled is hasonlóképp fognak bánni az emberek." Így tudta, hogy egy kedves, jószívű és őszinte ember lesz az, aki egy életen át fogni fogja a kezét, és kíséri őt jóban rosszban. Igen ám, de a hercegnő nemcsak kedves és jószívű volt, hanem naiv is. Sajnos feltételezte az emberekről, hogy csak jót akarnak egymásnak, és mért is gondolta volna az ellenkezőjét, amikor ő is mindig mindenkin segíteni akart és csak a jó szándék vezérelte. Így történhetett meg, hogy megismerkedett Bendegúzzal. Szimpatikus hetyke legényke volt, aki szeretett minden lánykának udvarolni, szerette kedvesnek mutatni magát, de rezzenéstelen arccal tudott hazudni is ha kellett. Persze sokszor kellett, mert hát volt amelyik lányka az orvosokat szerette, akkor épp orvos volt, volt amelyik lány a pénzt szerette, akkor gazdag gazda volt, és még sorolhatnám, de mindenki tudja, mi nem volt csak, őszinte, de persze, ezt nem tudta Ajándék, így mikor lehetősége adódott, megismerkedett a kedves fiúval, aki mindig azt mondogatta neki "Imádlak, Ajándék!" Teltek múltak a hetek, hónapok, megszerette a lány Bendegúzt, és elhatározták összekötik az életüket. Eleinte tetszett is a fiúnak a gondolat, hogy egy király lányát veszi el, aztán valahogy az ösztönei, vagy a vágy hatalmasodott el rajta, vagy csak hiányzott neki az udvarlás, azt nem lehet tudni, de a szomszédos földesúr lányának, Aliznak, is csapni kezdte a szelet. A kis hercegnő halott ezt- azt, de nem hitte el, mivel feltételezte a párjáról hogy őszinte, de édesapja a végére akart járni a pletykáknak, így elhatározta, hogy mielőtt lányát hozzá adná Bendegúzhoz, három próbát ki kell állnia. A fiú bele is ment, mert hát az önbizalma is a helyén volt a legénynek, így úgy gondolta, olyan feladat nincs , ami neki nem sikerülhet. Az első próba, hogy bekötött szemmel kell, szomszédos földesúrhoz átmennie az úton, hogy bebizonyítsa hogy nem fél a sötétben. A második, hogy be kell úgy osonnia a gazda birtokára, hogy ne ugassák meg a kutyák, -akik egyébként, csak azt nem bántják, akiket nap, mint nap látnak, -hogy megmutassa az állatok a barátai. És a harmadik, hogy Aliz kedvenc hajcsatját hozza el a lányának,- amit, csak alváskor vesz ki a hajából,- mutatva ezzel azt, hogy mindenre képes Ajándékért. Hát a fiú gondolta magában, az öreg ennél könnyebet nem is kérhetett volna, hisz csukott szemmel is odatalál a szeretőjéhez, a kutyák ismerik, nem fogják bántani, és a csatot elkéri Aliz szerelme zálogául. Csakhogy az öreg királyt nem ejtették a fejére. Tudta ezt ő is. Nem akarta a lányát megbántani, de neki is meg kellett tudnia, hogy nem bízhat meg akárkiben. Lett is sírás -rívás másnap, mikor apja elmondta, hogy csalfa kedvese, mért tudta teljesíteni a feladatokat. A lány aztán hamarosan megnyugodott, csak egy kérdésre szeretett volna választ kapni. Honnan tudhatja azt az ember, hogy becsapják e? Az apja törte a fejét, de nem tudta a pontos választ, de eszébe jutott egy mondóka.

" Ha valaki Imád,
Sose hidd el szavát,
Ha valaki szeret,
Talán igaz lehet,
De az aki Rád néz,
nem beszél és nem szavalgat,
Annak add egész szívedet,
Mert ő forrón és hűn szeret!" *

Zárójelben megjegyzem, hogy kiskoromban ezt nagyon sokszor hallottam én is, és merem állítani ez igaz is. A sors beleírta a lány életének könyvébe Bendegúz nevét, de a tanulság címszó alá. Megtanulta a leckét, és egy esztendő múlva, már nem volt kis hiszékeny hercegnő, hanem egy kifinomult, okos és bölcs lányként állt az oltár elé élete párjával, aki csak a szemébe nézett, és Ajándék tudta, ő az akit neki szánt az ég.

*ismeretlen szerző

A cikket írta: dana29

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. december 24. 23:13
kellenek a leckék!
Az élet a legjobb tanító!
2011. május 26. 23:50

megtekintés Válasz erre: dArc - 2011. május 26. 20:43

fog lenni ez nagyon durva

bocsánatot kérek, legközelebb jobban figyelek a helyesírásra
2011. május 26. 23:47

megtekintés Válasz erre: - 2011. május 26. 08:39

Aranyos kis mese, de vajon kinek hisznek jobban a nők? Annak, aki csak rájuk néz, vagy annak aki hangoztatja a szerelmét? :-)

Üdv.
János

Ez egy nagyon jó kérdés, ezen nem is gondolkodtam, de most hogy mondod?!
Talán akkor emiatt estem sokszor arccal a földre?? :)))
2011. május 26. 20:43
fog lenni ez nagyon durva
 
2011. május 26. 08:39
Aranyos kis mese, de vajon kinek hisznek jobban a nők? Annak, aki csak rájuk néz, vagy annak aki hangoztatja a szerelmét? :-)

Üdv.
János
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: