újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mi kell a nőnek?

2010. április 30. - Látogatók száma: 296

Ki ne ismerné ezt a kérdést és a hozzáköthető reagálást a férfiak részéről. A válasz általában ugyanaz: még maga a nő sem tudja. . . Vajon igaz ez az állítás? Szerintem nem. A nők 80%-a igenis tudja mit szeretne, mit vár el a férfilélektől.

Nemrég kaptam egy e-mailt, amiben 13 pontban foglalták össze, mit is várunk el életünk értelmétől. Az első három pontban a barát, társ és a szerető szerepelt-mint a Jótündér három kívánság... Ez alapján gondolkodtam el, hogy mit is értek én ezalatt, vagy mit is várok én el a saját páromtól.

Mit is jelent az, hogy a a férfi barátja is legyen a nőnek, ne csak a házastársa? Ugyanazt szeretném megkapni, mint a barátnőimtől. Kedvességet, megértést, őszinteséget. Az is jó lenne, ha mint minden nőben egy kis pszichológus veszne el benne. Hallgassa meg, ha van problémám, és próbáljuk meg ketten megoldani. Hogyan érhető el? Sok-sok beszélgetéssel. A kapcsolatok elején ez általában sikerül is, de valljuk be, az erre fordított idő és energia az évek múlásával egyre jobban csökken. A beszélgetések ellaposodnak, legrosszabb esetben meg is szűnnek.

Legyen a férfi a társam is. Én ez alatt a feladatok, gondok és problémák megosztását értem. Szeretném, ha segítene a gyereknevelésben, ami nem könnyű, rögös az útja és sok a buktatója. Az is kívánatos lenne, ha a társam segítene a háztartásban is - hiszti nélkül. Olyan társat szeretnék, aki a felmerülő problémák esetén mellettem állna, még akkor is, ha a problémát a párom anyukája jelenti.

A harmadik kívánság a jó szerető. Jól tudjuk, nem csak a férfiaknak fontos a szexuális együttlét. Ha ez is ellaposodik, akkor máris elgondolkozunk, tulajdonképpen mit is keresünk még mindig életünk értelme mellett.

Nem egy házasság ment már tönkre a fent említett okok miatt. Zsuzsi barátnőm 14 évet töltött szerelmével, aki az utolsó két évben csak a rezsiről és a szerinte nevelhetetlen gyerekekről "beszélgetett" - nem túl fennkölt hangnemben. Ápoltsága pedig kimerült a sörszagnak köszönhető finom illatokban és a kéthetente veszekedéssel kiharcolt borotválkozásban. Amikor Zsuzsi bejelentette, hogy válni akar, Pisti nem értette. A válási procedúra alatt Zsuzsi összejött egy fiatal sráccal és rájött arra, hogy amit ő évekig frigiditásnak hitt, az a férje ügyetlenkedése volt.

Máris hallom a férfiolvasók felhördülését: "Persze, mondani könnyű, de munka után minderre már kinek van energiája?". Mi is elfáradunk a munka után, és mégis elvégezzük feladatainkat.
Kedves uraim, higgyék el, megháláljuk a megfelelő gondoskodást. Megéri energiát fektetni bele.

Ha azonban elmarad, ki tudja, elkeseredésében hol áll meg az elhanyagolt női lélek. Hiszen ahogy egy öreg bácsi mondta nekem: "Ha nem műveled a földet, mindig lesz más, aki megtegye helyetted."

A cikket írta: illangó

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 9. 17:23
SMartee!

Tökéletesen igazat adok, mintha én mondanám!
Legtöbbször az együttható hiányzik!
nem tudják mi kell a nőnek! Megkérdezik: mit szeretnél, én: már semmit!
2010. május 9. 17:20
Ha nem keresed a másik szeretetnyelvét, nem lesz hosszú a kapcsolat.
2010. május 1. 19:59
Az öreg bácsinak igaza van!!!
Tudod,valahogy úgy van,a kedves férjek néhány év után már nem kíváncsiak a feleségükre.Elvesztettük glóriánkat,"egyetlenségünket",és még egy csomó mindent,köztük a szexuális vonzerőnket is. Megszokásból történnek a dolgok.Máshova szállnak a vágyódó pillantások. Mi feleségek ugyanúgy dolgozunk,nem keveset a gazdasági világban,és otthon vár a többi.
Pedig mindenre van jó megoldás.Férjnek és feleségnek is akarnia kell.Legtöbbször az együttható hiányzik.Talán el kellene mondanunk Nekik,mi is kell a nőnek!!!Nem biztos,hogy meg tud ennek felelni,vagy nem is akar.
2010. május 1. 09:50
Aki képes hibáiddal, gyengeségeiddel együtt szeretni téged, anélkül, hogy meg akarna változtatni, meghozhat neked minden boldogságot amire vágysz!
Igen legyen odaadó társ, barát, szerető, mindhárom egyben.
2010. április 30. 16:19
Igen, ott a DE, ahogy te is írtad. A cikk lényege az elgondolkoztatás volt. Szeretném, ha többen reagálnának rá, hiszen mindenki máshogy látja a dolgokat.

Örülök, hogy tetszett :-)
2010. április 30. 11:01
Igazad van sok mindenben. A férfiak védelmében mégis azt mondom, hogy DE! Álljunk meg egy szóra!
Ne legyen egy férfi ápolatlan, mert azért ahhoz nem akarunk odabújni.
DE. Sajnos fáradtak, kimerültek. Ebben a mai gazdasági helyzetben jó, ha van munkájuk, esetleg másod-, harmad-állásuk.
Azt írod, megháláljuk a gondoskodást. Ők is. Sok házaspárnál váltak be a mézesheteket helyett a "mézesnapok".
Gyerekek a Mamához és máris lehet egymásra koncentrálni. Ez mindkét felet feltölti és jöhetnek a szürke és borostás napok.
Viszont a probléma amit leírtál valós, ráadásul nagyon jó a stílusod. Várom a következő írásodat.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: