újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Feleség, nő vagy csak valaki, hogy ne legyen unalmas?

Látogatók száma: 101

Sok helyen a házastársakat tárgyként kezelik, vannak olyan helyek a világunkba, ahol a nőknek nem sok joguk van és elnyomva élnek! Nálunk "elviekben" egyenlőség van, de ez sem mindig igaz!

Nőknek minden korban és társadalomba, úgy ahogy most is küzdeni kell önmagukért! Sok kapcsolatban a nőt csak tárgynak és legkevésbé feleségnek tekintik! A nőknek pedig helyt kell állni nemcsak feleségként, anyaként és a családot anyacsavarként kell összetartania!

Viszont ebből is van ellen példa, olyan aki mindezt elfelejti és nem kell neki sem a férje, sem gyermekei!

Küzdünk a munkahelyeken, ahol sokszor hasonlítják össze a férfi munkával a nőét! A társadalomban is a nők előrejutása nehezebb, de nem lehetetlen! Hiszen nem egy és nem két nő bizonyította, hogy: " igenis Én viszem valamire és engem senki ne nyomjon el"!

De nehéz, mert sokszor dupla annyit kell teperni dolgokért! Közben elnézést kérek azoktól a férfiaktól, akik nem ilyenek, de számuk nagyon kevés!

Egy családban igenis egyenlőek a szülők, egyenlő felelősséggel és kötelezettségekkel! Sok helyen azonban a nőkre hárul minden! A 8 órás munkájuk után, még ott a házimunka, a gyerekek és a férj! Sok olyan férfi van, aki besegít otthon, de nagyon sok aki kényelmesen ledől és vége a napnak!

Aztán persze este megkérdezi a feleségét: " Te miért vagy fáradt örökké?"
Hát ezért, mert a nőknek a napi 24 óra is kevés helytállni mindenhol és minden helyzetben! Persze sok férfi is megteszi és Őket sem szabad leírni, mert nem egy ismerősöm van, akit elhagyott a felesége és Ő neveli gyermekét vagy gyermekeit!
Ezek előtt az emberek, apák előtt le a kalappal!

A nők küzdelme tehát folytatódik a múltban, a jelenben és a jövőben is mind feleségként és nőként egyaránt!

A cikket írta: Orsolya

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Katalina! Nagy általánoságot írtam le, de sajnos manapság egyre több a nők dolga és bizony ezen kapcsolatok bomolhatnak föl! De persze vannak jól működő kapcsolatok, csak egyre kevesebb!
Sokszor van olyan kapcsolat, ami csak azt hisszük, hogy jó, pedig valójában maga a pokol! Nagyra értékelem hozzászólásodat üdv Orsolya
Sok igazságot írtál le, de az is az hozzá tartozik (bár nálunk sem jött ez be), hogy főleg a mai fiatal házasok között már nem úgy megy, mint régen, hogy mindketten dolgoznak, a férj hazamegy, ledől, alszik, aztán nézi a meccset, s várja, hogy a neje még őt is kiszolgálja, s a gyereket ellássa, sőt, tanuljon velük, mosson, mindent ő végezzen, de azért mire vége a napnak, legyen az ágyban is fitt és tettre kész! Sok mai házasságban már okosn elosztják a teendőket, s ez a helyes. Ezért az általánosítás sohasem lehet igazságos. De az olyan házasság már nem igazi, ha a férj kivonul az otthoni teendőkből, s legtöbbször zátornyra fut.
Kedves Ginesz! Igazad van! Sok szuper család van!
De van sok ahol a nőknek nagyon-nagyon nehéz a helyzetük! Nagyra értékelem a véleményedet üdv Orsolya
Sok igazság van benne, de nem lehet általánositani....vannak normálisa működő családok.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: