újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Hány élete van egy nőnek egy kapcsolatban?

2011. szeptember 13. - Látogatók száma: 142

A barátom 32 éves, de egy Ikeás szatyornyi cuccban nem találja meg a saját zokniját. Pedig ő elrakta. Tudja. Tudom én is, csak én azzal is tisztában vagyok, hogy a keresés messze túlmutat azon, amikor csak állsz a szatyor felett és nézed, szugerálod hátha egyszercsak kiugrik belőle a keresett tárgy. Mert nem fog, de ezt igazából kettőnk közül csak én tudom. Én is csak annak köszönhetem ezt az elemi tudást, hogy nőnek születtem. És nem csak nőneműként láttam meg a napvilágot, hanem akként is élek. Ízik-vérig nő, pont annyi szerepvállalási kényszerrel és túlterheltséggel, mint nőtársaim többsége. Pedig nekem még gyermekem sincs. Élettársam viszont igen, ami önmagában már majdnem ugyanaz. Oké, nem sír fel éjjelenként, viszont horkol, szóval alvás így sincs, úgy sincs.
De beszéljünk most arról, hogy mit is jelent számomra nőnek lenni.
Különböző szerepek vadul egymásba kapaszkodó, átláthatatlan katyvasza.
Nézzük az alapvető szerepeket:
1. házvezetőnő
2. anya
3. barát vagy pszichológus
4. luxusprosti
Hogy felelek meg a saját szerepeimnek?
A válasz egyszerű. Soha nem keverem őket. Ha a pasimmal megyek szórakozni, mindig figyelek arra, hogy az átlagnál jobban nézzek ki. Ilyenkor jöhet a magassarkú, a testretapadó ruci, a tuti, belőtt haj és a dögös smink. Aztán az átbulizott éjszaka után jöhet a natúr fej, a kócos haj, a mackónadrág és a gumikesztyű. Velem még nem fordult elő, hogy smink nélkül, melegítőben menjek el bulizni, és tűsarkúban sem sikáltam még wc-t.
A szerepzavar nálam inkább a túlterheltség miatt zavaró. Dolgoztam üzletvezetőként egy nagynevű ruházati cégnél, napi 12 órában, gyakran hétvégén is. De attól, hogy este 9-kor végeztem, még nem úszhattam meg a bevásárlást vagy a főzést. Erre pluszba jönnek a külsővel kapcsolatos elvásárok: ne hanyagoljam el magam, ne növesszek bundát, ne érezzek késztetést, hogy a szemöldököm Kiszel Tündéjével vetekedjen, legyek ápolt, csinos, fitt, jóillatú és kívánatos.
Arról még nem is beszéltünk, hogy néhány férfi mennyire igényli azt, hogy készen álljunk egy baráti csevejre, akár egy pohár sör mellett. Vágynak rá, hogy meghallgassuk panaszukat az életről, a munkáról, a jelenről, jövőről. Csak úgy megemlítem, ide sem kell a feszülős top , sem a túlzott smink. Ilyenkor az ember fia egy természetes, friss és üde arcot szeretne látni, nem egy vadmacskát, és nem is egy leharcolt takarítőnőt.
Persze a szerepek csökkenthetnek vagy akár duplázódhatnak, de az biztos, hogy ha nőnek van egy párja, akkor a megfelelési kényszere is hirtlen növekedni kezd.
Viszont,ha van egy jó társ melletted, akkor nincs hiba a gépezetben. Mert, ha egy érdekes, izgalmas férfival hoz össze az élet, akkor mindig nyitott fülekre talál a mondanivalója. Mert, ha egy férfias társad lesz, akkor nem esik nehezedre néhanapján dögösmacává válni. Mert, ha a párod egy igazi nőre vágyik, akkor össszegyűrve is szépnek fog találni és akkor is örömmel fog magához ölelni, ha nyakig fürdesz a tisztítószerekben.
Szóval rengeteg élete lehet egy nőnek, de ha megtalálja a Férfit, akkor csak egy lesz. A szerelmes és elégedett nő élete.
És ezért nem fogok rá haragudni, hogyha 32 éves létére nem találja meg a zoknikját a sztoyorban. Pedig elrakta. Tudja.

A cikket írta: CsijjagZsuzska

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 6. 10:29
Tisztelt Hölgyem!
Nem olvastam volna eme írását, de a "kövei" rávettek, hogy kicsit nyomozzak a múltjában. Könnyeden ír, remek íráskészséggel, de még elolvasok pár írását, és amott majd összegzek.
Bokor
2011. szeptember 19. 09:05

megtekintés Válasz erre: Je t'aime - 2011. szeptember 16. 07:00

Szia Kedves Zsuzska.

Ha jól gondolom, a "Hány élete van egy nőnek?" kiírású Terézanyus pályázatra készült az írásod. Nekem tetszett, sokkal jobban, mint a díjazottak. :)

5 pontos. :)
Üdv. Zsötem

Igen, eredetileg arra pályázatra készült, de a történethez hozzátartozik, hogy végül nem küldtem el. :(
 
2011. szeptember 16. 08:27
:-)
2011. szeptember 16. 08:16
Nekem is tetszett a cikked. Maga a valóság! :)

Puszi!
2011. szeptember 16. 07:00
Szia Kedves Zsuzska.

Ha jól gondolom, a "Hány élete van egy nőnek?" kiírású Terézanyus pályázatra készült az írásod. Nekem tetszett, sokkal jobban, mint a díjazottak. :)

5 pontos. :)
Üdv. Zsötem
2011. szeptember 15. 13:13
Szia Zsuzska!

:D Jó volt, és jókat mosolyogtam rajta, bár még továbbra is baromi igazságtalannak tartom a munkamegosztás mértékét, már ha egyáltalán beszélhetünk bármiféle munkamegosztásról, elosztásról :D

Üdv, Zsizsik
2011. szeptember 15. 12:53
Szia Zsuzska!

Remek cikk, jókat derültem és sűrűn bólogattam az olvasása közben!
Hozzátenném még, ha lesz gyermeked, egyből óvónő, mesemondó, játszópajtás, elsősegélynyújtó állomás, varrónő (farsangi jelmezek előnyben) IS leszel mindamellett, amit te felsoroltál.
Rendelkezned kell gyors, és jó problémamegoldó készséggel, kőműves is leszel (falazol az apa előtt csemetéd kimenőjét illetőleg), és sorolhatnám a végtelenségig.
Viszont az az egy Férfi mindezért nagyon fog szeretni! :)

Judit
2011. szeptember 13. 11:44
Hehe, pont azon gondolkodtam az imént, miközben a konyha csempéjét súroltam egy dörzsi szivaccsal (körmöm nem maradt egy szál sem), h. mért nézem én ezt el, miért kell nekem ezt csinálni, miközben ő, a drága ezt még csak észre sem veszi, mert csak odáig terjed el a figyelme, h. én szétdobálom a ruháimat, és belakom a cuccaimmal a lakást, de azt nem látja, h. az ő mint disznózza össze minden nap a konyhát...?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: