újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Probléma- vagy megoldáskeresés?

Látogatók száma: 101

-Ezt nem hiszem el… már megint annyira b.nkó vagy!- csatt, az ajtó becsapódik. Ugye mindannyiunk számára ismerős ez a jelenet, melynek végeredménye egy sértődött, hisztis nő, és egy TV-t bámuló unott férfi.

Probléma- vagy megoldáskeresés? NEM MINDEGY!
-Ezt nem hiszem el… már megint annyira b.nkó vagy!- csatt, az ajtó becsapódik.
Ugye mindannyiunk számára ismerős ez a jelenet, melynek végeredménye egy sértődött, hisztis nő, és egy TV-t bámuló unott férfi, aki mindezt észre sem véve, végre nyugodtan nézheti az imádott focimeccset (bármivel behelyettesíthető pl.: Forma1,Híradó stb.)
Számtalanszor beleesünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk ez a kis taktika hatásos, azt remélve, hogy szívünk választottja majd utánunk veti magát, s feltépve az ajtót azt kiálltja:
-Ne menj el baby! Gyere vissza, csináljunk együtt valami romantikusat, vagy azt amit TE szeretnél!
Hát sajnos el kell, hogy keserítsünk benneteket hölgyeim, mint ahogy Ti is rájöttetek már, ez az egyetlen technika, ami általában abszolút nem működik.
Reformáljuk meg konfliktuskezelő-módszereinket!
A következőkben górcső alá helyezünk néhány bosszantó szituációt, amely mindannyiunkkal megtörténik a hétköznapokban. Azonban előtte fektessünk le néhány fontos alapszabályt, amik a hasznodra válhatnak:
Légy megértő és támogasd! Ha kedvesednek kötelességeit kell teljesítenie, és Te éppen szeretethiányban szenvedsz, vagy törődésre vágysz felesleges elkezdened hisztizni, hisz ezen változtatni nem tudsz.
Hidd el neki is szüksége van a barátaira, csakúgy, mint Neked a barátnőidre!(az más kérdés ,hogy nekik sokkal idegesítőbb programjaik vannak számunkra)
Hagyd pihenni! Nyugalomra mindenkinek szüksége van!
Az egyedülléthez mindenkinek joga van! Nem lóghattok folyton egymáson, az unalmas lenne!
Ne várd, hogy kitalálja a gondolataid! Legyél őszinte és mondd el mire vágysz!
-Most mi a bajod, Szívem?
-Semmmmmi.
Na ezt ne tedd! Ha eljut odáig, hogy egyáltalán megkérdezze, akkor az azt jelenti, hogy érdekli mi bajod. Itt az esély, mondd el, mi bánt!
Sose erőszakoskodj, és ne erőltess dolgokat! Inkább érvelj okosan! Ha erre sem jön pozitív válasz, akkor hagyni kell, a hiszti sosem old meg semmit!
Házimunka: alapszabály: NEM ÉRT HOZZÁ! Ha nem mondod el mit kell pontosan csinálnia, magától SOHA DE SOHA nem fog rájönni!
Kommunikálj vele! Veszekedés, kiabálás helyett próbálj vele inkább beszélgetni!
Pozitív megerősítés! Szidalmazás helyett, használd a dicséret erejét! Építs és ne pedig rombolj!
Nézzük meg egy kicsit közelebbről!
1.eset:
A kocsiban utaztok hazafelé. Ő sietne megnézni a kedvenc focicsapatának a meccsét, viszont Te egy hatalmas szelet csoki tortára vágysz abból a belvárosi cukiból.(Hiszen a tudatalattid is erősen tiltakozik a focimeccs ellen)
AMIT SEMMIKÉPPEN SE:
Megsértődve befordulsz az ablakhoz, onnantól nem vagy hajlandó hozzászólni sem. Otthon ezt folytatod, s érzelmeidnek csapkodással, és vagdalkozással adsz hangot. Próbálod minél feltűnőbben bosszantani, ami tegyük hozzá, ha összejön, jó kis veszekedéssé érik. Hiszen nem érti mi bajod, s a meccset sem tudja élvezni. Te pedig nem érted miért fontosabb a meccs.
AMIT IGEN:
Válaszolj igennel, és könnyedén egyezz bele a meccsnézésbe, hiszen ez mindössze 2 óra, neki mégis hatalmas öröm! Sőt ajánld fel, hogy akár átmész a boltba egy-egy sörért és némi ropogtatnivalóért! A csokit se felejtsd, hiszen ezt Te szeretted volna! Miért jó ez Neked? Mert hazaérve, lesz csokid, pasid, és nyugalmad, hiszen a férjed imádni fog az odaadásodért, és ha szerencsédre nyer a csapat, még egy hatalmasat szexelhettek is!
2. eset
Hazaérve a munkából egész napi pörgés után, az első kép ami fogad: a férjed a laptopjába bújva, a frissen, csak számodra előkészített kupi közepén foglalatoskodik.
AMIT SEMMIKÉPPEN SE:
Kiabálni kezdesz, melynek eredménye: veszekedés, és rosszkedvű, magányos összepakolás.
AMIT IGEN:
Kedvesen elmagyarázod mennyire sok energiádba került rendet rakni, és mennyire szeretted volna, hogy ugyanaz a kellemes érzés fogadjon ami őt fogadta. Ha erre sem szólal meg a lelkiismerete, akkor keltsd sürgősség érzetét, és sorold fel még mi mindent kell ma csinálnotok annak érdekében, hogy minél hamarabb végezzetek a kellemetlen résszel, és rátérjetek a közös időtöltésre: vagyis annál hamarabb kap kényeztetést, minél hamarabb segít Neked.
3.eset
Ültök az asztal körül a családdal, vagy barátokkal, és ő jópofizva, vicceskedve beszól Neked valami olyat, amit kellemetlennek érzékelsz. Kvázi úgy érzed, beégetni próbál az ismerősök előtt.
AMIT SEMMIKÉPPEN SE:
Elsírod magad és megsértődve, földbe döngölve kivonulsz. Majd mikor az összejövetelnek lőttek, hazamentek, és onnantól egy hétig se beszélgetés, se szex, se semmi. Vagy az enyhébb eset: veszekedés a társaság előtt, végkifejlet ugyanaz.
AMIT IGEN:
Amikor a fagyi visszanyal! Egy ütős poénnal leütheted a labdát, és elérheted, hogy az egész társaság előtt vörösbe boruljon az arca. Hidd el, többé nem hiszi, hogy bármit megtehet. A tiszteletet ki kell vívni. Ha egy enyhébb eset áll fent, akkor a füled bezárva, túllendülsz a dolgon, s a rendezvény után, nyugodt hangnemben megbeszélheted vele, mi esett rosszul és miért.
Remélem, hogy Mindenki talál kedvére való konfliktuskezelést, ezek között a tippek között. Gondold át a javaslataimat és indulj el Te is egy intelligensebb kapcsolat felé, amelyben az önzőség háttérbe szorul! Mielőtt megsértődsz, vagy veszekszel, gondold át megéri-e! Nem utolsó sorban, ha Te változol, a párod is fog. Egyéni változásaink által változtatjuk meg a világot! Törekedj arra, hogy pozitív dolgokat fektess a kapcsolatodba, mert egy idő után ez megtérül, és a szerelmed példát vesz majd Rólad és hozzáállásodról.

A cikket írta: Lizácska

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hát igencsak sok valóságos dolgot tartalmaz és az élet néha nehéz helyzetek állít elénk...!
eléggé életszagú!!!!
tetszett
mármint, ahogy megírtad!
:)
Önzőségről írsz....és ha mindezt hagyjuk a férfinak, az nem önzőség az ő részéről!
Szerintem nem kell hisztizni, kölcsönösen hagyni kell egymást élni, de azért ne én szaladjak már sörért,ha nem volt képes megállni a cukinál egy sütiért!Amit haza lehetett volna vinni....szóval nem teljesen értünk egyet.
Hisztizni nem kell, ez o.k., de helyette nyuszinak lenni sem!
1.eset megoldása: ok, 2.eset megoldása: ha egy nő logikusan akar fölé kerülni egy férfinak, abból csak baj lehet, 1: vagy nem tud elég logikus lenni, vagy ha igen, akkor a férfi hiúságában sérti a férfit és ennél rosszabbat nem nagyon tehet. Jó taktika a női praktika. 3.eset megoldása: ütős poénnal beégetni a férfit társaságban?! ez komoly? lásd a 2-es pont hibás megoldását!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: