újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

A válásom utáni időszakom és a lelkem nyugalmának megtalálása ... 5. Rész .

Látogatók száma: 823

Sokan vannak ,akik a kapcsolatuk felbontását tragikusan élik meg.A nők lelkivilága nagyon érzékeny.Minden Nő ,de férfi lelke is másképpen reagál egy szakításra . Lelkünk nyugalma felborul ,zaklatottá válik...

Én az a típus vagyok ,aki nehezen lép bele egy kapcsolatba ,de nehezen is szánja rá magát arra ,hogy abból kilépjen.Sok mindennek kell történnie,hogy ezt megtegyem.A fejemben már régen megfogalmazódik minden,de a tettekre csak sokkal később szánom rá magam,de ha úgy döntök ,hogy szakítok,végleg teszem.Befejezem azt a kapcsolatot,amiben nem érzem jól magam. Ahol a lelkivilágom nyugtalanná válik,ott nekem nincs helyem .Hiába vagyok én a kezdeményező,engem is éppen úgy megvisel a szakítás.
Ezt az állapotot valahogy túl kell élnem.Ahhoz ,hogy ez sikerüljön ,ne kerüljek Depresszióhoz hasonló állapotba ,ismernek kell önmagam lelkivilágát és azt ,hogy mi lenne az ,ami megnyugtatja azt az állapotot,amibe a válásom előtti időben ,de a válásom miatt is kerültem.

Leírom azt ,hogy az én lelkivilágomra mi volt az ,ami nyugtatóan hatott ,kikapcsolt,a válásom idején . Ezek a " trükkök" nem csak akkor segítettek,hanem mindig ,amikor túl voltam terhelve idegileg ,lelkileg,testileg...
Én szerencsés alkatnak nevezhetem magam .Eddig a legnehezebb helyzetekből is 3 nap alatt fel tudtam állni. Erősnek éreztem önmagam.Tudtam ,hogy most már jöhet a " nagy hegy " , átmászom azt is.
Nagyjából ismerem a lelkivilágomat és azt is,hogy mikor mire van szükségem ahhoz ,hogy a nyugtalanságom,zaklatottságom elmúljon.Tudom mit kell tennem ezért cserébe.
Én már gyermekkorom óta közvetlen ,segítőkész emberke vagyok.Hamar ismerkedek ,barátkozok. Így sok barátom van és ismerőseim ,akik számomra nagyon fontosak .Rájuk nem azért van szükségem,hogy az én terhemmel őket még jobban leterheljem a saját problémájuk mellé.Nem ezért .Inkább azért mert emberszerető vagyok és mert szükségem van az ismerőseim társaságára. Fontos számomra a jelenlétük.A velük való beszélgetések úgy szintén.Nem a problémákról való beszélgetésekre gondolok itt ,amik még jobban lehangolnak engem ,esetleg ismerőseimet .Miért menne el tőlem bármelyik súlyosabb teherrel ,mint ahogy velem találkoztak.Az a nap szóljon a nevetésekről .Eszméletlen erőt tudnak adni,ami napokon keresztül megmarad.Egy ilyen nap után mindenki boldognak érzi magát nagyon sokáig.
Itt van a zene is ,ami az én életemből nem hiányozhat,ami megnyugtat.A hangulatom határozza meg azt ,hogy mikor mit hallgatok.Tehetem,akkor a szomorkás dalokat nem hallgatom.Nevetni szeretek és nem sírni.Nagyon sokszor mikor egyedül vagyok akkor is szól a zene.Közben takarítok , énekelek ,táncolok . Észre sem veszem ,hogy már el is végeztem .Hamar elmúlik így az idő és még jól is érzem magam.
Itt most megjegyezném ,hogy amikor egyedül voltam ,akkor sem éreztem magányosnak magam. Soha nem éreztem magam mégsem egyedül.Lehet ,hogy furcsán hangzik ,de így volt.
Gondolom mindenki hallotta már azt a mondást ,hogy a 20 éves is lehet öreg ,de az idősebb is lehet fiatal.Tenni kell érte ,hogy ez megváltozzon.Nem sok mindent ,csupán csak figyelni kell önmagunkra.Ápolni a lelkünket ,testünket.Meg kell találni azt ,ami nekünk a legjobb ,amitől nagyon jól érezzük magunkat.
Én szeretek mozogni ,tornázgatni.Számomra fontos,hogy a testem is jól érezze magát,ne csak a lelkem.Még akkor is ,ha már nem éppen a fiatalabb korosztályhoz tartozom.Az a nő vagyok ,aki hiába 50 éven felüli,mégis fiatalnak érzi magát a lelkében.Természetesen amikor fáradt vagyok,legalább 100 évesnek érzem magam ,de teszek arról ,hogy ez sokáig ne legyen így.
Munkába menet ,de akkor sem ültem buszra ,amikor kicsit hosszabb távolságot kellett megtennem.Inkább képes voltam gyalogolni.Útközben mindig találkoztam valamelyik ismerősömmel ,akivel egy pár szót beszélgettem.Feszültség ellen nekem ez a megoldás is nagyon bevált .Az izomzatomnak is nagyon jó volt a hosszú séta.Mire odaértem ahova elindultam, mindent szépnek láttam és ismét jó kedvem volt egész nap.
Amikor unalmasnak,megszokottnak tartottam a külsőmet,bejelentkeztem a fodrászhoz , megcsináltattam a hajam .Amúgy sokáig én vágtam ,festettem stb... a hajam,hogy spóroljak, mindig sikerült is ,de úgy gondoltam ,hogy ez a kényeztetés nekem is jár .Ennyit én is megérdemlek,ha már ennyit dolgozom.Ott lehetőség van arra is ,hogy ismerkedjek ,beszélgessek,kikapcsolódjak .
Nagyon szeretem a virágokat.Képes voltam megajándékozni önmagam egy -egy szállal .Esetleg vettem valamilyen picinek tűnő tárgyat . Természetesen azt is ajándéknak önmagamnak.Oda helyeztem a lakásban ,ahol mindig a szemem előtt volt . Sokáig képes voltam nézegetni.Asztalomon mindig friss virág volt.Sajnos most nem lehet ,mert közben befogadtam egy kandúr cicát,akit cicókának neveztünk el .Képes érte bárhova felmászni.Rövid idő alatt eltünteti .Ő imádja a virágot ,én meg őt .
Mivel szeretem az állatokat,így ez is megbocsájtható neki .Rengeteg örömöt nyújtottak ők nekem,attól függetlenül ,hogy néha rosszalkodtak.Most is vannak állatkáim.
Ők is közelebb hoztak embereket hozzám ,akik szintén állatbarátok ,mint én magam is.
Szeretem az illóolajokat .Akár pár cseppet mécsesbe cseppentve,vagy a fürdővizembe .
Ezt most felváltotta a párom által vásárolt illatosítók ,amik közel nem járnak az illóolajokhoz.Az illóolajoknak más a hatása ,mint az illatosítóknak.A különböző illóolajok a lélekre is jó hatással vannak ,míg az illatosítók frissességet árasztanak csupán.Én ezt így érzem .Számomra ilyen hatással van.
Szeretem a természetet is. Jó időben sokat sétálgattunk gyermekimmel együtt ,közben vittük a kutyáinkat is,akik örömmel ugráltak körülöttünk.Imádom az erdő csendjét ,nyugalmát,amit néha a madarak vidám éneke tör meg .Nagyon szeretem hallgatni őket.Egy ilyen erdei séta után ,szinte újjá születek. Hosszú időre feltöltődöm energiával.
Nyugodt lelkivilággal tértem minden esetben haza.
A lelkem- testem egyensúlyára figyelve ismét nagyon jól éreztem magam a bőrömben.
Amikor ez mind megvan és esetleg akad olyan férfi ,akit el tudnék fogadni ,csak ezek után adok neki lehetőséget arra ,hogy megismerjen.Amíg zaklatott,feszült vagyok ,teli vagyok lelki fájdalmakkal , amikor még bennem él a múlt ,addig én nem teszem.
Akkor még biztos a sikertelenség ,a nem jól sikerült kapcsolat.
Én ki tudom várni a megfelelő alkalmat és csak utána ismerkedek, utána alakítok ki magánéletet...Lehetséges ,hogy hosszabb időre van szükségem ehhez,mint esetleg másoknak,de én kivárom...Kivártam...
Eddig én mindig így tettem.Nekem ezek a módszerek váltak be .

A cikket írta:

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Léna! Nagyon nagy vagy a szememben. Az ,hogy megosztottad velem válás utáni életed történetét számomra is sok dologra ébresztett rá, amit talán nem helyesen cselekedtek saját életemben. Csodás ember vagy akiben benne van az erő-kitartás-szeretet - az igazi nő -az édesanya! Örülök,hogy megosztottad velünk . 5+1-RE értékelem!)) Kívánok csodás boldog életet neked továbbiakban!))
Léna! Benned olyan nagy szerete van, hogy szinte már sugárzik ide hozzám is, ahogy olvasom! Örülök, hogy megismertelek és egy ilyen jó közösségtagjaként, ilyen dolgokat is megoszta sz velem és mindenkivel! Most 5+1--et adok, mert nagyon jó írás tartalmát tekntve! Szép reggelt Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: