újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Second hand

Látogatók száma: 196

Beszélgettem a minap a barátommal az egyik barátnőmről. A lány 36 éves szingli. Még nem találta meg az igazit. Ha alaposabban megvizsgáljuk eddigi párkapcsolatait, elmondhatjuk, hogy igazán egyetlen tartós és sikeres kapcsolatot sem tud felmutatni.

Ez részben azért van, mert rossz alanyokkal hozta össze az élet, részben pedig azért, mert válogatós és sznob a csajszi. A mércéje rettentően magas, annak dacára, hogy ő sem egy mesebeli királykisasszony.

A párom tett egy megjegyzést: "Az ő korában már nem jut neki csak "second hand"pasi."

Ezt ő egy kicsit rosszallóan, negatív értelemben mondta, erre én kissé mérgesen reagáltam: "És akkor mi van? Mi is "second hand"-ek vagyunk." (Mivel mind a ketten elváltunk.)

Miért nem tekinthető egy "használt" partner jó partinak? Még mindig kissé megbélyegzi a társadalom azt, aki elvált.

Összevetettem gondolatban a "second hand" embert egy tárggyal, például használt ruhával, vagy autóval és érdekes eredményre jutottam.

Van olyan ruhám, amit turiban vettem, és sokkal jobban szeretem, mint azt, amit elegáns butikban vásároltam. Néha hiába császkálok üzletről-üzletre márkás, nívós cuccokat keresve, nem kapok olyat, ami számomra megfelelő. De jártam már úgy, hogy a turkálóban olyan portékára akadtam, ami tökéletesen passzolt hozzám.

Igaz, hogy a használt ruha egy kicsit kopottabb, már kimosták egyszer-kétszer, de már nem ereszti a színét, nem megy össze, és még kényelmesebb, mint egy vadi új.

És az autó? Egy használt autót már bejárattak, előjöttek a rejtett hibái... Ugye mindez elmondható egy "használt" pasiról is?

A "second hand" férfi már "használatba" volt véve, már törődött, gyűrődött, emiatt simulékonyabb és megbízhatóbb.

Most nem cserélném le a "használt" páromat egy "beavatás" előtt állóval!

A cikket írta: Lizelotte

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Köszi Zsizsik!
Szia Liz!
A cikk szuper. Szerintem meg teljesen tökmindegy, hogy valami -és itt nem személyesítenék meg semmit vagy senkit- új vagy használt, esetleg kirakati darab, vagy féláras, a lényeg, hogy jól érezzem magam vele, benne, mellette, általa.....a társaságában. Az értékessége mindennek attól függ, hogy én magam mennyire értékelem. Ha eleve úgy indulok neki, hogy "ez csak egy second hand", akkor arra szokás mondani, hogy "már az elején halálra ítélt a kapcsolat", legyen szó bármiről, vagy bárkiről.
A second hand csaj, vagy pasi, egy rossz/téves generációs sztereotípia.
Puszi, Zsizsik
Szia Tündér!
Azt írtam most nem cserélném le a használt páromat. Ezzel arra utaltam, hogy meg vagyok elégedve a jelenlegi partneremmel, annak ellenére, hogy "second hand".
Ha fiatal lennék és párválasztás előtt állnék, biztos "fujjognék" ha elvált pasi környékezne.
Ilyenek vagyunk...
L.
Kedves Liz!


Érdekes perspektívából láttatod az elvált pasikat. Nem biztos,hogy a gyűrött, törődött, "használt" férfi jobb egy beavatás előtt állónál - hogy téged idézzelek. Ők már épp azért kezelhetők kevésbé, mert esetleg nem akarják ugyanazt a hibát elkövetni, amit az előző egy,-két, akármennyi házasságukban, kapcsolataikban elkövettek, ezért nem hódolnak be a nőnek. Hozzák a saját szokásaikat, amihez nekünk is alkalmazkodni kell, nem lehet uralkodni felettük.
Javíts ki, ha tévedek, pici cinizmus szűrődik ki soraidból.

Pussz,

Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: