újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra
19:18
Virág új cikket töltött fel
22:32
AGaqhyUnO regisztrált a weboldalra

Tilos idegen nyelven beszélni!

Látogatók száma: 136

Gyámügyes történet érdekességekkel.

Történt egyszer, úgy válás utáni egy évvel, mikor már azt hittem, hogy kezdek talpra állni, hogy kaptam egy telefonhívást a munkahelyemen. Rögtön mennem kellett a helyi gyámügyre, mert bejelentés van ellenem.

El sem tudtam képzelni, kinek, vagy minek ártottam, hiába is kutattam az emlékeim között.

Megérkeztem.
Hellyel is kínáltak, azaz csak kínált a hölgyemény.
Egyből gondoltam, hogy nincs semmi gond, mert csak egyedül van, s Ők csak is ketten járnak együtt, az egyik ír, a másik olvas. Vagy fordítva, de erre még egyszer visszatérek.

El is kezdte a hölgyemény, hogy bejelentettek engem, mert törvénysértő módon idegen nyelven beszélek a gyermekeimmel, s nemcsak a négy fal között, hanem még az utcán is, játék közben.

Elég szépen elkerekedett a szemem, hogy miről is van szó? Nem értettem, mi egyáltalán a problémája nagy sikerű köztisztviselőnknek.

Kifejtette. "Márpedig tilos idegen nyelven beszélni a gyermekeinkkel Magyarországon!"

Uff! Csak ennyi futotta tőlem, mert még mindig nem voltam képeben, azt hittem, majd felébredek, ez csak egy álom.
Azonban nem az volt.

Annyit azért kértem a nagyszerű gyámügyes hölgyeménytől, hogy mutasson egy törvényt, akár egy bekezdését, melyben ez így le vagyon írva. Mert mindaddig nem vagyok hajlandó ilyen típusú vitában részt venni. S kértem, hogy a későbbiekben pedig hagyjanak engem és a gyermekeimet békén, mert Én fogok élni a be- illetve feljelentéssel.

Azért a hölgyemény csak nem hagyta annyiban. "Igen is tilos idegennyelven beszélnem, mert lehet, hogy épp akkor szidom a gyermekeimet!"

Tipikus falusi gondolkodásmód, azonban mélyen tükrözi annak életét és IQ-ját, aki idáig eljutott. Hatalmas teljesítmény!

Ezt meghallva felálltam, s erőteljesen becsuktam magam mögött az ajtót, hátha felébred Csipkerózsika álmából az adónkat költögető hölgyemény.

A cikket írta: kiki64

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

örültem hozzászólásodnak, kedves Divi Éva. azt teszem, sőt másokat is arra sakalok, hogy tanuljon nyelvet, mert nemcsak hasznos, hanem nagyon jó érzés
:)
Nagyon tetszik ez az írás, főleg mert a kormányunk most megint kampányol a kétnyelvűség mellett. Én annak idején oroszt tanultam, de a tanárnő miatt én is kedveltem. Később mellé tanultam franciát is. Volt egy barátnőm és egy barátom aki németet tanult, és sokszor segítettem nekik tanulni és így magam is tanulgattam németül pár dolgot. Most hogy fiam Londonban él az angolt tanulgatom magamban, és beszélgetek velük mikor haza jönnek és ők csiszolják a nyelvi hibáimat, de örülnek, hogy bátorkodom a nyelvet használni. Azt mondják Európába megyünk ez bukás földrajzból, de mindegy. Európában pedig nyelveket kell tudni beszélni ahhoz, hogy megértsük egymást. Ez nagyon helyes és minél kisebb korban kezdi valaki annál hamarabb és több ragad rá, mert a gyermeki agy sokkal fogékonyabb a külvilágra, mint a felnőtté. Felnőtt általában kényszerből tesz mindent, míg a gyermek érdeklődésből, és neki játék!!! Kiki64 Beszélj nyugodtan olyan nyelven amilyenen szeretnél a gyerekeidhez és másokhoz is, mert aki nyelveket beszél azé a jövő, a butákat meg úgy is leépítik egy nagy nagy süllyesztőbe.. Pusz Éva.
én is ezt kérdeztem nemcsak mástól, hanem magamtól is
:)
Hát eléggé megdöbbentem a cikked olvasása közben. Hol élünk? Mert, hogy ez nem Európa közepe ha ilyen megeshetett Veled.....
imádom a nyelveket, a első az orosz volt, majd jött az olasz, s kényszerből kellett választanom a németet, de az egyik észt tanárnő annyira megszerettette velem, hogy nincs olyan nap, mikor 5-6 órát ne beszélnék, vagy ne írnék ezen a nyelven.
Mikor a fiamat tologattam a babakocsiban, megtanultam az eszperantó nyelvet, amit inkább írásban használok.
s így a lakásomba be tudom hozni a világot! nem egyszer tolmácskodtam orosz nyelven, míg nem tették tönkre a piacot, idegenvezetőként is dolgoztam főiskolás koromban, élveztem a munkát, a fizetést még jobban.
amikor csak tehetem, idegen nyelven olvasok, beszélek és írok.
Én is gratulálok gyermekeidhez, kedves Dobraiz!
:)
Kedves Kiki64!
A hölgyike unokám lehetne és vámos volt! Nem ismert. Egyenrúhája hatalmat adott , de eszet nem!A fiam németszakos tanár , vele szoktam németűl beszélni!
Megdöbbentő mennyire gyenge a magyrok türelme más nemzetekkel. A lányom is diplomás , ő cigányból nylv vizsgázott , de tud angolul is: a fiam németszakos tanár , dse beszél angolul és spanyolul is. Mi 5 nyelvet kellett tanúljunk Erdélyben az iskolában.Gratúlálok Neked és aranyos gyerekeidet továbbra is tanisd németre! Tolmácsolni nem könnyű de megéri anyagilag is: Én románt második anyanyelvként használom , bár semmi közöm vér szerint nincs!
kedves Dobraiz!
jó húzás volt! meg isérdemelte a hölgyike!
:)
fültanúja voltam annak is, mikor a garázs előtt rúgtuk a fiammal a lasztit, jött az egyik utcabeli, idegesen szívta a cigijét, és az orra alatt motyogott: "A francba, hogy már megint németül beszél!"
nekem is jó volt akkor, mert gyakoroltam, a gyermekeim meg az akkor astra műholdon nézték a német rajzfilmeket, látványosan jól értették azokat.
a mai napig nem értem az egészet, de már csak jókat mosolygok rajta, rajtuk.
:)
Alkotmányos jog , hogy mindenkinek joga használni az anyanyelvét.De ha Te mondjuk eszkimónak vallod magad , akkor törvényes jogod használni ezt a nyelvet.Milyen náció vagyok azt ÉN és nem mások mondják meg nekem! De jogod van beszélni , tanítani is a gyerekeidet, éppen egy idegennyelvre!Lassan 23 éve bűnügyitolmácsolok és volt rá perecedens éppenegy hatósági " hölgyikével".Szépen , finoman , mosolyogva, kioktattam, ahogy ő akart volna engem! tolmácsot kértem! Reszketett dühében!Mondtam román vagyok és élni szeretnék alkotmányos jogommal:( Magyar vagyok).
Heh?

Már bocs, de így hirtelen ez jutott az eszembe.

Ilyen nincs is. Tiszta felháborító, egyrészt ott van, amit lejjebb írtak hozzászólást (h mi van ha angol lecke) másrészt meg a kétnyelvűség elég nagy előny (a rémhírek ellenére tényleg az), harmadrészt mi van a bevándorlókkal, ha ilyen lenne, az egy nagyon durva neonáci törvény lenne, többek között mert hol bizonyítják be, h te nem vagy 20-ad részt angol/német/kínai, v amilyen nyelven beszéltél velük, és nem akarod ápolni az ősi családi hagyományokat, szóval rengeteg ponton bele lehet kötni.

Nem lehet h a volt férjed a gyámügyessel kezdett ki, mert ekkora hülyeséget csak ilyen felállásban tudok elképzelni :D Már bocsi, sejtem, hogy nem volt vidám, de ez az ok, akkor is nevetséges.
nagyon ráéreztél, kedves Orsolya arra, hogy volt, aki nemcsak keresztbe akart tenni, de tett is. a nagysikerű volt férjem, aki egy pár éve vallotta be, hogy csak azért tette, hogy megleckéztessen
csak abba nem gondolt bele, ha engem bánt, ezáltal a gyermekeinek is árt
nem fogta fel, pedig ő ment el, ő rúgta fel a házastársi hűséget! semmi joga ahhoz, hogy egyáltalán apának szólítsák a gyermekeim, de nekem sincs jogom érzelmileg irányítani őket.
az ÉLET megoldja ezt is!
:)
sőt még érdekesebb történetekkel is fogok szolgálni, kedves Tündér!
:)
teljes mértékben egyet értek veled, KATKAT!
:)
Kedves Kiki! Bár még nem volt szerencsém gyámügyeshez, de ilyet még nem hallotam? Idegen nyelv? Ha én az udvaron angol leckét gyakorlok a gyerekemmel, akkor a szomszédom szalad vagy aki éppen hallja a gyámügyre? Milyen hely ez és ki lehet ilyen? Valaki nagyon keresztbe akart tenni nem? Bárki is volt inkább a saját házánál söprögetne, minden hol van mit! üdv Orsolya
Ez nonsens! Nem tudtak másként beléd kötni, fogást találni rajtad, hát előhozakodtak ilyen hülyeséggel. A gyámügyről már rengeteg "érdekességet" hallottam. :-(

Pussz,
Tündér:-)
Kedves kiki64!

Igazi anya tigrisként védted, anyai jogaidat! Sajnos tapasztalatból tudom,ismerem,gym túlkapásait,akik azt hiszik mindenhatóak-makulátlanok,és ráadásul nem olyan hordejerű dolgokra fordítják az energiájukat amire igazán kellene!!!!!!!!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: