újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A nők elleni erőszakszak megszüntetésének világnapja

2010. november 25. - Látogatók száma: 108

Az ENSZ NOVEMBER 25.-két A NŐK ELLENI ERŐSZAK MEGSZÜNTETÉSÉNEK A VILÁGNAPJÁNAK NYÍLVÁNITOTTA.

A statisztika szerint 3 nőt bántalmaznak percenként. Minden 18. másodpercben bántalmaznak egy nőt.
A bántalmazás történhet szóban( sértegetés, szidalmazás). Lelkileg( elszígetelésként barátok, család, munkahely és az örökös ellenörzésekkel).
Szexuálisan ( nem kivánt együttlétre való kényszerités, erőszak).
Anyagilag( függöség).
Testileg( veréssel, kinozással, éheztetéssel).
Sokan félelmükben nem mernek lépni és a fent sorolt okok közül az anyagi függöség is okozza, azt hogy nem tud kiszabadulni. Mind ezeknek sokszor a gyermek is fül és szem tanúja ami roncsolja az ő lelki világát de nem egyszer a gyermek is verést kap az anyával együtt. Terrorban élnek és kilátástalan helyzetük nem teszi lehetővé, hogy meneküljenek.
A félelem is megbénitja őket. A törvényt kell alkotni a megvédelmezésükre és az anyaotthonok túlzsufoltsága miatt ujabb intézményeket létre hozni ahol védelemben vannak és segítenek talpra állni egy igazi szakértői gárdával. Igazán őket az tudja megérteni aki maga is benne volt ebben a helyzetben és esetleg neki sikerült kitörnie és talpra állnia. Ezt könyvekből nem lehet értelnmezni ezeket a dolgokat át kell élni ahoz, hogy megértsük, hogy mi is játszodik lebennük és mit élnek át nap mint nap.
Nem csak nálunk hanem az egész világon nagy probléma ez. Vannak olyan országok ahol a nő még mindig alárendelt szerepet játszik a férfi életében. Most megindult egy összefogás és reméljük, hogy lesz eredménye.

A cikket írta: magdolna65

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. július 23. 18:50
Kedves Julika.Nagyon aranyos vagy,hogy felfigyeltél a levelemre.Ez sajnos nem panasz,hanem volt már nálunk ilyen nem egyszer-többször.Én már egyszer a rendőrséget is kihívtam emiatt,de mivel nem tudom kifizetni igy nincsen semmi.Ő ,nem tudd,eladni a lakást meg szintén nem tudjuk mert hajléktalanok lennénk.Én fodrászatban dolgozom 56 éves vagyok és allig birok meg élni.Van egy fiam aki szintén családban él,de sajnos nem számithatok rá,a menyem miatt.Albérletet nem tudok fizetni és sajnos partnert sem igen találok.Tehát azt teszem amit te mindtál levegő!!!Csak tudod alpesz....alkoholista,és hogy-hogy nem meddig birja....nem tudom,de istenben nagyon bízok hogy csinál valami csodát és megszabadít tőle.A rokoni kapcsolatom sem olyan sajnos,meg tudod Dunaújváros....ez egy nagyon szar hely.Különben mindig nekem jött.
 
2011. július 23. 12:27
Lehet, hogy most felháborodást fog kelteni a hsz-em.

Egyetértek azzal, hogy a világ sok országában a nők még mindig alárendelt szerepet játszanak. Ez a dolog egyik része. A másik az európai, a hazai helyzet.

Állítom, hogy amilyen az agyon 'Isten, olyan a fogadj ' Isten. Éltem házasságban, élettársi kapcsolatban. Voltak pokoli részei is életemnek, de soha nem fajultunk a tettlegességig. Az szinten aluli...
Ha nem megy a bicikli, le kell szállni róla.

Katika! A helyzeted nem egyszerű. Ha nem tudod kifizetni az 1/3-át, hogy elmenjen, fizesse ki ő a 2/3 részt, és menj el te. Addig meg az a legjobb, ha levegőnek nézed, amíg nem tudsz elköltözni. Annak idején együtt éltetek. Ha most pucéran mutogatja a micsodáját, ne tedd szóvá! Ne foglalkozz vele. Hiszen újat nem mutat.
Én valami utat-módot keresnék, hogy megszabaduljak tőle. Albérlet, barátnők, rokonok? Elmennék bentlakásos házvezetőnek, ha kell, akár külföldre is. Vagy ilyenek....
Sajnállak a helyzeted miatt. Szorítok, hogy ki tudj lépni ebből az ,,együtt élésből".
pusz
Juli :))
2011. július 23. 11:55
Hát sajnos én még mindig együtt vagyok egy lakásban a volt élettársammal ,mert nincsen módomban 1/3-RÉSZT kifizetni.De egy alkoholista és úgy érzi magát hogy ő a világ legkanosabb embere.Szex mániás őrült.A minap össze zördültünk mert mindig,főleg ebben a nagy melegben gatya nélkül mászkál álandóan a lakásban,tehát teljesen pucér,amit én nem engedek meg és szóvá tettem,nem tudom ki hogy van vele,de én úndorítonak tartom,főleg ha már nem tartozunk egymáshoz.És bizony zokon vette,és egy-két helyen ugy megvágot hogy kék-zóld lettem,pedig már nincsen joga hozzá!! és sajnos a pénz nagyúr,nem tudom ki fizetni,feljelenteni nem merem,pedig megfordult bennem,mert ugye vissza engedik és akkor még talán meg is ől.
2011. január 22. 22:01
Nem arra törekedtem hogy híbátlan legyen mivel az egyik szememmel nem látok a másikkal pedig nagyon rosszul ezért van annyi híba van benne. Nagyon sajnálom. Azt híszem hogy amiről szó van benne sokkal fontosabb.
 
2011. január 22. 10:28
Jó, hogy ilyen fontos dolgokra hívod fel a figyelmet, de a helyesírásod minősége, szóismétléseid levonnak írásod értékéből.
2010. november 25. 23:45
A megelőzésre kellene sokkal nagyobb gondot fordítani, mert az sokkal könnyebb és hatásosabb, mint utólag oltani a tüzet.
Állítólag a házasságok 25%-ában fizikai erőszakot szenved el a nő, és ez csak a női oldalt ért erőszak. Bármilyen más tevékenységet, ami ennyire súlyos veszélyekkel jár, már régen betiltottak volna.
Legalább tudatosítani kellene a kapcsolatra lépőkben, h. a házasság kiemelten veszélyes üzem.
Emellett olyan kapcsolati formákat kellene találni, amelyek nem ennyi feszültség forrásai, és nem tartja a nőket függőségben /és persze, a férfiakat sem/.
2010. november 25. 21:22
Érdekes meglátás, de nem biztós hogy jó. Engem is vert az első férjem és az élettársam. A férjemnél 6 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy vissza vágjak, és mégis nyolc évet éltem le vele mire elhatároztam hogy otthagyom. Az élettársammal 3 évig éltem együtt és ott elösször hagytam magam és nem értettem meg hogy miért törte el az orrom háromszor. Én ugy éreztem, hogy nem érdemlem meg hogy igy bánjon velem. Józanul ő sem tudott választ adni erre. Nekem sikerült kitörnöm belölle és nem volt könnyű és sérült a lelkem és az idegrendszerem is. Gyomorfekélyt is kaptam mellettük. Viszont most boldog párkapcsolatban élek már 7 éve.
2010. november 25. 19:32
Ezekből a helyzetekből kitörni, talpra állni keveseknek sikerül. Nyomot hagy egy életre a lelkükben. És milyen jó érzés, ha egy nő, akit bántalmaztak, megaláztak, kihasználtak egyszer úgy igazán visszaüt. Szerintem akkor "gyógyult meg"!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: