újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

PÁRBESZÉD

Látogatók száma: 65

Egy férfi és egy nő beszélgetnek egymással. Kilométerek választják el egymástól őket, de ez nem lehet akadály.

Tamás hozzászólása egy cikkhez:

„Kedves Éva
Szerintem Te alapvetően egy nagy tévedésben vagy. Itt nem az embereket kritizáljuk, és nem is szabad, hanem az írásaikat. A filozofálgatás alapvetően keveset ér, ha a karosszékünkben ülve, minden gyakorlati tapasztalat, és felismerés híján tesszük.
Nem tartom jó ötletnek azt sem, ha más írását próbáljuk helyette folytatni, kiegészíteni, szóval átírni. Én például mindig nagyon mérges vagyok, ha valamit belemagyaráznak az írásomba, a saját fejükkel folytatják az én saját gondolataimat. Arra való a papír ceruza, hogy ilyen alkalmakkor írják meg külön, és másképpen az én sztorimat. Ez nem is baj. Ebben az esetben, még az is előfordulhat, hogy a kritikus rájön, hogy nem is olyan könnyű az a téma, amihez ő könnyedén folytatást képzelt.
Ez a kis szótár jó ötletnek tűnik első pillantásra. A másodikra, pedig nem. Megmondom miért. Aki nincs tisztában bizonyos szavak jelentésével, az ne írja le azt a szót. Mert úgy járhat például, hogy azt írja, mondjuk, hogy „olyan éhes vagyok, hogy nem tudom, hol lakom” Tehát egy nagy marhaságot.
Tamás”

Éva válasza:

„Kedves Tamás!
Érdekes teremtmény az ember. Megpróbálja értelmezni az életet, a maga és mások példáján keresztül, ha úgy tetszik. Tapasztalatokat gyűjt, ha jó megtartja, ha rossz elveti. Több-kevesebb sikerrel, de elboldogul. Legtöbbször egyedül hozza meg a döntéseket, mert van önbecsülése még. Te beszélsz, én döntök.
Emberek találkoznak. Mindenki különböző típus, úgy általában. Az kifejezetten jó egyeseknek, ha azonos az érdeklődési körük. Jól el tudnak beszélgetni egymással. Ha mégse, legalább vitatkozni tudnak.
És mi van azokkal, akik csak magukra számíthatnak. Magukkal beszélik meg az élet nagy dolgait, mert valahol elszúrták, vagy valakik elszúrták.
Persze, hogy nem az embert kell értékelni, csak az írást. Az persze mellékes, hogy amit ír, azt magáról, az életéről írja, és persze ezzel együtt már magát is értékeli. Megint csak magát. Akkor jöttök ti, a „jó csapat”, aki megpróbál pártatlan, csak az írásra és nem az emberre koncentrálni. A kettőt nem lehet egymástól elválasztani. Akár akarod, akár nem. Minősítesz.
Amikor a te írásaidat olvasom, mindig megpróbálom elképzelni az embert, aki írja.
Te számomra egy végtelenül ironikus, kedves, humoros, tapintatlan ember benyomását kelti, akit naponta simogat meg az asszony. Ilyen egyszerű.
Aki téged olvas, nem is gondolja, hogy neked is vannak problémáid, hiszen mélyen hallgatsz róla. Mi, akik kiadjuk magunkból a legrejtettebb valónkat, az életünket, nyitott könyv lehetünk a számodra. De te, csak végkövetkeztetést vonsz le ebből. „Marhaság” mint mondod: de hiszen ez az egész élet egy marhaság. Minősítesz. Akár akarod, akár nem.”

A cikket írta: zsoltne.eva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Biztos lehetsz benne Tündér!
Köszönöm!
A remény veszik el utoljára! Nemtom egyetértesz? Mindannyian tévedhetünk egyszer, kétszer, sokszor. A hibákból viszont tanulhatunk. Azt hiszem az indulat nem jó tanácsadó, de ismerve magam és másokat, előfordulhat, hogy előbb cselekszünk, mint gondolkodunk. A klubbélet ahogy elnézem eléggé beindult, ott a helye a vitáknak, csak módjával.
Üdv. mindenkinek!
Éva
Visszaadtam!
Itt is reménykedem, hogy szépen hsz-eitek lesznek ezután!
Tündér
Kedves Barátaim!

Kérlek benneteket, hogy a klubokban zajló életet ott folytassátok!
Így a klub el fogja veszíteni intimitását és senki nem mer majd megnyílni, ha ide is kihozzuk az ottani dolgainkat!

Köszönöm a megértéseteket!
Pussz,
Tündér


/Ennek a vitának a folyatását is vigyétek vissza a helyére!/
 
Kedves Éva

Nagy megtiszteltetés, hogy közreadod az írásomat. Én úgy gondoltam, hogy egy klubcikkedhez írok valami kis véleményt. Ha úgy gondoltam volna meg mertem volna ide is írni. De, nem ide szántam. A klubtagoknak. Ha már voltál ilyen figyelmes, akkor az sem lett volna nagy baj, ha leírod, hogy mire válaszoltam. Így most úgy néz ki, mintha én csak úgy beléd kötöttem volna. Az nem akkor történt meg, hanem most.
És tudod miért, mert csúsztatsz. Valóban azt írtam, hogy marhaság, és fenntartom most is az álláspontomat. Ebből a kiollózott részből nem derül ki, hogy mire mondtam. De, most ha megengeded (ha nem, akkor is) elmondom miről volt szó. Az írásodban egy csomó sokak által kevésbé ismert szó jelentését másoltad be valahonnan. És erre volt az a véleményem, hogy marhaság, és nem arra, hogy nyitott könyv az életetek. Nem is ezt minősítettem, hanem azt, ha valaki nem ismeri egy szó jelentését annak nem szabad ezt a szót használni, ez esetben a szótárad a késő bánat kategóriában leledzik.
Természetesen ezen túl is szívesen vitázom veled, ha akarod itt, ha akarod a klubban. De, az mondjuk nem tetszett, hogy a klubtagság létszámát kibővítetted kb. hatszáz főre ez esetben.
Na, erre meg te mondhatod, hogy marhaság. :-))))))
Tamás
Éva!Itt a helyed soha ne felejtsd el ebben a közösségben, mert értékes ember vagy! Orsolya
Oké! Veletek, amíg lehetek!
Eva! Igazából ehhez nem írtam választ, mert az eszmecsere klubban már írtam nektek! Továbbra is ugyanaz a véleményem! legyen szép napod Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: