újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Véletlen - Újabb kör 1

Látogatók száma: 42

A szó jelenése magában hordozza a nem előre látható lehetőséget. Azaz egy eseményt, ami végtelen számú következményhez vezethet.

Az emberek napi cselekményei lehetnek véletlenek, vagy szándékosak, mégsem lehet kizárni, hogy valami nem úgy sül el, ahogyan szeretnénk. Vannak akik azt gondolják, az emberi agy tulajdonít csak jelentőséget a véletlennek, egyfajta biztonságérzetet ad, hogy okot találunk valamire. Én nem így gondolom. A véletlen számomra egy felsőbb akarat, azaz DI, akiről már sokszor tettem említést. Az ő szemszögéből nézve semmi sem véletlen, hanem nagyon is szándékos. Épp ezért, most a kívülálló szemszögéből igyekszem bemutatni, hogyan is képzelem ezt.

A három lány a tükör előtt áll. Próbálnak, teljesen hétköznapiak, fiatalok, életerősek, előttük az élet. Az egyiken egy kósza pillanatra átsuhan egy érzés. Elmereng, milyen jó így együtt. Tudja, hogy rohanó az élet, tudja, hogy mi vár rá aznap este, de mégis motoszkál benne valami megmagyarázhatatlan. Nem fontos, legyint és tovább táncol. Egy rezdülésnyi ösztön, belső hang, amit az éteren át küldött DI. Boldog és várakozás teljes a lány, de Ő már odafenn eldöntötte a sorsát. Már eldőlt minden. Ebben a pillanatban egy férfi valahol felemeli a telefonját és üzenetet küld a lánynak.
'Fél óra és ott leszek érted. Aztán mozi. '
A lányok öltözni mennek, Évi meg is nézi az üzenetet. Már nem érdekli más, csak Dénes, akit nagyon vár. Moziba mennek, aztán ki tudja... örül neki, a föld fölött lebeg, még akkor is, ha a világ összedől körülötte. Ő ilyen. Mindent teljes erőbedobással csinál. A szerelmet is így éli meg. A férfi autóba ül, lelkesen rója az utcákat, aztán megáll egy pirosnál. DI feltartja kicsit, aztán figyelme újra a lányok felé fordul. Sári és Zsuzsi most itt mellékszereplő, de hatással vannak Évire. Feladatuk, hogy, Évi akkor és ott legyen, ahol kell. Sári éhes, de hiába hívja Zsuzsit, neki most a sorozata köti csak le a figyelmét, haza akar érni, mire elkezdődik. Jó barátnők évek óta, de a próbák után mindegyikük siet haza, vagy akárhová. Talán az ajtóig együtt mennek, de nem tovább. Különböző személyiségek, más más céllal. Évi a legtehetségesebb közöttük, tőle tanulnak mindketten. Sokat segít nekik.
DI pontosan tudja, mit tervez, ezért a lányokat magukra hagyja kicsit, egy anyukát talál újabb eszköznek, hogy feltartsa Dénest, nehogy idő előtt odaérjen. Az anyuka kislányával a park felé sétál. Tényleg szép az idő, a tavasz első napos délutánja, futkározzon csak kicsit a gyermek, jobb idejében megtanulni, hogy az úton előre nézünk, nem hátra.
A lányok nagyon gyorsak, Évi már majdnem kész és Dénes még mindig a pirosnál áll. Valamit be kell vetni, a harisnya jó lesz. Zsuzsi lábán azonnal felszalad a szem. Csúnya szakadás és DI tudja, így a lány ki nem teszi a lábát az utcára, mert kissé hiú. Nem baj ez, szép lány, majd megtanulja értékelni az egyszerűbb dolgokat is. Miután egy időre elfoglalta a lányokat, újabb eszköz után néz. Egy taxis. Az utak királya, büszke példány, ideje letörni a szarvát. Na és persze jöhet az asszony is, aki rideg és számító. Elindítja DI a folyamatot. Az asszony kilép a járdára és taxiért int. DI fejcsóválva látja, hogy a mi sofőrünk annyira belemerült az ömlengésbe egy társával, hogy észre sem veszi a nőt. Na jó, akkor jöjjön egy újabb szál. A másik, szemfülesebb taxis gurul oda. Ő már egy ravasz róka. Háromszor vált, gyakorlatot szerzett a nők terén. Így hát DI megadja a lehetőséget egy újabb szereplőnek, hogy tovább lendítse az eseményeket. Egy zavart és dühös férfi, kínzó fejfájással pattan be eme taxiba, elorozva azt a dámától. Ők majd jól megértik egymást és végre kipanaszkodhatja magát az utas is, mert a felesége válni akar. Az első taxi elhúz és a mi nagyképű sofőrünk végre veszi a fáradtságot, hogy az asszonyra nézzen. Igen, ez az ő utasa lesz. El is határozza, felszedi a nőt.
Szépen halad az útján minden, a lányokra pillant az Úr, Évi segítőkész, mint mindig, persze ezt Ő nagyon jól tudta, keres Zsuzsinak egy csomag harisnyát és a lány, elkészül. Zuzsi betöltötte a rendeltetését, Zsuzsi mehet. Elengedi, álmodozzon csak a szappanoperák világában, talán abból rájön hogy hol rontja el a kapcsolatait.
Dénes tovább hajt, mit sem sejtve, az Úr kész tények elé akarja állítani, nem akadályozza túlzottan, csak annyira, ami még nem feltűnő. Egyfolytában Évire gondol, meg a vele eltöltött éjszakára. Még nem voltak együtt, el is mereng, vajon milyen lesz? Olyan talán, mit a másik? Az állandó kapcsolata? Ez csak egy kis kósza viszony. Vérfrissítésként. Miért is ne, amikor az élet ezt nyújtja? Ki ő, hogy visszautasítson egy ilyen csodálatos lehetőséget?
DI krákog egyet, majd a park felé fordítja tekintetét. Az anya pontosa azt teszi, amit szokott. Vigyáz gyermekére. Előítéletei miatt majd visszaparancsolja a kislányát, nehogy összefusson holmi koszos utcagyerekekkel az övé! Pedig csak kamaszok, aki felfokozott érzelmeik miatt kissé kezelhetetlenek és sok butaságot tesznek. Nem véletlenül. Van közöttük egy, aki más, mint a többi, DI ki is szemeli azt a fiút egy újabb szolgálatra. Megvan benne a jóakarat, csak az a csúnya dac és a rivalizálási kényszere ne hajtaná a rossz útra. Ki ha én nem modorát szüleinek köszönheti. Elhanyagolták, mert a válás minden figyelmüket leköti. A fiú meg sodródik. Isten elhatározta, lendít a helyzeten, mert még nagy tervei vannak ezzel a sráccal.
A lányok körül minden rendben, Évi keresgéli a fülbevalóját, Zsuzsi kidobja a szakadt harisnyát, és a lifthez megy. Sári vár még, na ezt nem, mennie kell, mese nincs. A lánynak más van megírva, nem a megmentő szerep, csak szépek vonuljon Zsuzsi után. Sári farkaséhes! Monddá az Úr és a lány dönt. Egy gyors körmondattal el is köszön, aztán sietősre fogja a lépcsőn keresztül.

folyt köv.

kép:net

A cikket írta: Ailet

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
meg kell keresnem a korábbi részeket. Azt hittem ez az első.
Az biztos, hogy JÓ!

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Ailet!
Ez meglepő folytatás. Vagyis teljesen normális. Az előző képszakadásokat most ügyesen magyarázod. Na megyek is tovább a folyatáshoz! (Szerintem ez már Bokor úrnak is tetszene.)
Üdv,
Pinokkió

Ne viccelj P! Köszi. :)

Üdv: A
Szia Ailet!
Ez meglepő folytatás. Vagyis teljesen normális. Az előző képszakadásokat most ügyesen magyarázod. Na megyek is tovább a folyatáshoz! (Szerintem ez már Bokor úrnak is tetszene.)
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: