újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Véletlen?

2011. november 19. - Látogatók száma: 54

Három lányról szól a történet, közülük egy, ezen a napon meghal. A véletlenek sorozata, talán a végzet, talán a sors rendezte így? Ki tudja, de én úgy gondolom, nincsenek véletlenek.

Három lány egy teremben. Táncosok. Próbálnak a fellépésre. Az egyik lány felpillant. A tükörbe néz. Egyetlen pillanatra elmereng. Milyen jó így együtt. Aztán tovább táncol…
A lányok a próba végeztével az öltözőbe indulnak. Nevetve, beszélgetve lépnek be. Évi a telefonjáért nyúl rögtön. Üzenet várja. A barátja már elindult érte. Próba után együtt mennek moziba.

Egy férfi beül az autójába. Kihajt a főútra. Van fél órája, hogy kényelmesen odaérjen. Már nagyon várja a találkozást.

Sári panaszkodik, hogy éhes és Zsuzsit elhívja magával a közeli kifőzdébe. Zsuzsi tiltakozik, mert siet a buszhoz. A kedvenc sorozata nemsokára kezdődik.

Egy anyuka a lányával az óvodából haza indul, úgy döntenek a parkon át szebb lesz az út.

Zsuzsi már a cipőjét húzza, de elszakad a harisnyája. Káromkodik kicsit. Honnan szerezzen most egy harisnyát? Be kell ugrania egy boltba.

Egy férfi előző este nagyon felöntött a garatra. Másnaposan ébred. Ez nem az ő napja, semmi sem megy úgy, ahogyan kellene. Majd szétreped a feje egész nap, de legalább most nem gondol az asszonyra, aki elhagyta, de csak mert gondolkodni sem bír.

Évi kiborítja a táskáját, amiből szerte-szét gurul mindene. A többiek segítenek összeszedni, de megtalálja, amit keresett. Egy bontatlan csomag harisnya.

Kamasz fiúk gördeszkákkal és biciklikkel gyülekeznek a téren. Az egyik cigivel kínálja a többit. Rágyújtanak.

Sári csalódott kicsit, egyedül kell ennie. Akkor inkább hazamegy anyjáékhoz, talán van valami kaja a hűtőben. Belebújik a nadrágba és közben azon gondolkodik, milyen gyorsan jut haza, mert nagyon éhes.

Egy jólöltözött asszony taxiért int. Az út széléhez igyekszik, de a megálló taxi ajtaját már fel is tépte egy férfi. Az beugrik és odavágja a sofőrnek az ügyvédje címét. Még mindig fáj a feje. Az asszony bosszankodva újra taxiért int.

Zsuzsi harisnyát cserél. Sietve elpakolja a ruhákat, és a szakadt harisnyát menet közben behajítja a szemetesbe. Elköszön és elindul a lépcsőn lefelé.

A férfi a volán mögött, megáll egy piros lámpánál. Keresgél valami jó zenét a rádióban és elégedetten dől hátra, már vált is a lámpa.

Évi a táskája tartalmát gyorsan számba veszi, valami hiányzik! Leguggol, hogy megkeresse az elgurult fülbevalóját. Felveszi és a fülébe rakja, aztán a tükörhöz sétál. Az arcfestékeiért nyúl.

A parkban sétáló anyuka elengedi a kislány kezét, hagyja szaladgálni őt. Közben közelednek a másik kijárathoz. A csapat kamasz fiú a park szélén egyre hangosabb. Az anyuka látja, hogy a kislánya épp feléjük szalad, hát utána kiált, hogy azonnal jöjjön vissza. A kicsi lány futás közben visszafordul és elbotlik.

Sári farmerban és kabátban néz barátnőjére, aki még festi magát. Kicsit viccelődnek, hogy mi lesz az esti program, aztán megkordul a gyomra. Tenyerét rászorítja, aztán dönt. Nem vár tovább.

Az asszony a taxiban a pirosnál várakozik. Utálja ezt a csigatempót! Egy balett előadásra igyekszik, a legújabb kiszemeltje is ott lesz! Egyre türelmetlenebb.

Zsuzsi a liftre vár. Csak két emelet, de nem sok kedve van próba után lépcsőzni. Az órájára néz. Még negyed órája van, hogy hazaérjen a sorozatára. Toporog egy kicsit, aztán megérkezik a lift.

A férfi az autóban áthajt a kereszteződésen és befordul a sarkon. Még úgy húsz perc és odaér. Egy virágbolt előtt hajt el és eszébe jut, hogy vehetne egy csokrot a szerelemének. Lelassít, hogy megálljon. Kirakja az elakadásjelzőt és beszalad a boltba.

Évi kifesti magát, de elkeni szemfestéket, letörli hát és újra próbálkozik. Szép akar lenni, mire a barátja megérkezik. Már nagyon várja, hogy lássa őt. Még egy puszit is dob a tükörképének.

Sári elköszön Évitől és ő is a lifthez indul, de épp becsukódik az ajtó előtte. Lemondóan indul a lépcsőhöz. Kénytelen gyalogolni.

A taxi, melyben az asszony ül, dugóba kerül, ezért egérutat próbál nyerni a kisebb utcákon. Kanyarognak egy kicsit, így valamivel hosszabb az út, de haladnak.

Zsuzsihoz beszállnak az elsőn, míg leér a lifttel, beszélgetnek pár szót az ismeretlen ismerőssel, aztán kiszállnak.

A férfi megveszi az ajándékot a barátnőjének, autóba száll újra és elindul. A zebránál lefékez, hogy átengedje a gyalogosokat, egy nő a zokogó kislányával az ölében.

Évi végez, felveszi a táskáját és a szemetes mellett elsiet, beledobja a zsepit, de az mellé esik. Fejcsóválva újra lehajol és most a helyére kerül a szemét.

A fiúknak elfogy a cigijük, az egyik biciklire pattan, hogy elmenjen a boltba. Ő már elmúlt 18, neki adnak. Nyaktörő sebességgel parádézva száguld el, hogy bemutassa legújabb trükkjét.

Zsuzsi végigsiet az előtéren, aztán rámosolyog Sárira, aki épp leér a földszintre. Megvárja őt, addig tartja az ajtót neki.

A jólöltözött asszony a taxiban nyugalmat erőltet magára. Dühöng a forgalom miatt, majd a sofőr hirtelen fékez, mert egy őrült biciklis átvág előttük. A fiú meg sem áll, a taxis káromkodva dudál.

Sári kilép a bejárati ajtón, Zsuzsival együtt sétálnak el a járdáig. Ott megállnak, elköszönnek egymástól újra, mert ellenkező irányba mennek.

A férfi az autóban bekanyarodik a sarkon, jó helyen van. Még néhány ház és odaér. A virágra pillant és mosolyogva gondol a szerelmére. Ma este végre együtt lesznek! Nem lát parkoló helyet, lelassít, a kapualjra néz, ahonnan a lányt várja, aztán tovább hajt.

Évi előveszi a telefonját és felhívja barátját, merre jár. Közben a lifthez lép. Megnyomja a gombot. Boldogan cseveg a férfivel, aki már odakinn várja.

A fiú a biciklin büszkén teker, kerülgeti a gyalogosokat, ügyességét fitogtatja, egyre bátrabban cikázik az emberek között.

Zsuzsi a sarok felé siet, aztán látja, hogy egy fiú vészesen közeledik felé. Ijedten ugrik félre és rákiált, de a fiú vigyorogva tovább teker.

A taxis elenged egy szembejövőt, aki kikerült egy parkolni készülő autót. Az asszony odaszól neki, hogy siessen egy kicsit jobban.

Évi beszáll a liftbe, miközben még mindig csacsog a férfivel. Automatikusan teszi a dolgát, csak a szerelmére koncentrál.

A fiú a biciklin hátrapillant, jó volt a csaj, akit megijesztett, füttyent egyet utána.

Évi leér a lifttel, kirohan az utcára, telefonnal a kezében. Szemével keresi a férfit, aki érte jött. Az utcán végigpillant és a távolban meg is látja őt. Virágcsokor van a kezében. Ettől rettentő boldog lesz.

A férfi elköszön a telefonban és a lány felé siet. Szemét le sem veszi róla. Őrülten hiányzott neki a lány.

A fiú a biciklin már tudja, nem fogja elkerülni az ütközést. Igyekszik kikerülni a lányt, aki a semmiből tűnt fel és keresztül vág előtte. Majdnem elesik, de megáll, rá is kiált a lányra, hogy nézzen az orra elé.

Évi a föld fölött lebeg a boldogságtól, tánclépésben fordul maga körül egyet, válaszol a fiúnak, majd tovább lép szerelméhez, aki a másik oldalon várja.

Fékcsikorgás. Egy férfi felkiált. A virágcsokor a földre hull. Sári megtorpan, Zsuzsi már messze van, nem érdekli a hangzavar. A fiú is csak pislogva nézi a jelenetet.

Évi a hang irányába fordul. Lemerevedik. Átfut még az agyán, hogy milyen jó volt együtt, mennyire boldog. A taxis szemébe néz, egy rövid pillanat, mozdulni akar, de nincs tovább.

A véletlenek, amelyek a balesethez vezettek, nem tudatos és nem kész akart helyzetek. Ha csak az egyik nem úgy és akkor történik, a lány életben maradhat. A sors akarta így. Hogy miért? Ki tudja? Talán azért, hogy a fiú megtanulja, lassan járj tovább érsz. Talán az asszony miatt, aki mindig siet valahová és egyáltalán nem érdekli, mi van körülötte. Talán a férfi miatt, aki elveszítette a szerelmét, mielőtt még az övé lehetett volna? Talán a lányok miatt, akik ha megvárják Évit, nem rohannak valami jelentéktelen dolog miatt, másként lehetett volna? Vagy esetleg a taxis miatt, aki egy életen át emlékezni fog Évire, mert megölt egy embert és ez rányomja majd a bélyegét a sorsára? Az élet ilyen. Feladatokat ad, ezért születünk.

kép: net

A cikket írta: Ailet

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 23. 21:30

megtekintés Válasz erre: - 2011. november 23. 17:42

Most már kezdem érteni: Innen indítottad. Ez volt az első verzió.

Igen... ez a vágatlan sztori.
 
2011. november 23. 17:42
Most már kezdem érteni: Innen indítottad. Ez volt az első verzió.
2011. november 22. 13:11

megtekintés Válasz erre: CsijjagZsuzska - 2011. november 22. 12:27

egyébként (szerintem) nagyon jó és érdekes film. ajánlom. :)

Szia Zsuzska!

Még egyszer köszönöm, mert sajnos nagyon ritkán nézek tévét és egyáltalán filmeket... :) a megközelítés volt számomra a fontos igazából, amit ki is fejtettem később ( a másik két véletlenemben) , de megnézem ezt a filmet, hogy tudjam, mennyire léptem bele ugyanabba a cipőbe. :) Nem volt célom.

Üdv: Ailet
2011. november 22. 12:27

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. november 21. 23:50

Igen írtam is, hogy egy filmrészletet láttam, de nem tudtam melyiket... Köszönöm, most már tudom. :) csak megfogott a jelenet. Gyors és röpke pillanat volt. Ennyi maradt meg. A tánc és az ütközés.

Köszi még egyszer Zsuzska.

Üdv Ailet

egyébként (szerintem) nagyon jó és érdekes film. ajánlom. :)
2011. november 21. 23:50

megtekintés Válasz erre: CsijjagZsuzska - 2011. november 21. 17:09

Benjamin Button különös élete a film címe amiben egy hasonló (túlságosan is hasonló) jelenet van. Talán ha más karaktereket választasz (pl. nem táncosokat) vagy ha kihagysz egy olyan nagyon meghatározó jelentet, mint pl. az "ütközés" előtti tánclépés, akkor sokkal jobban a tiéd lenne az iromány.
De azért jól leírtad. :)

Igen írtam is, hogy egy filmrészletet láttam, de nem tudtam melyiket... Köszönöm, most már tudom. :) csak megfogott a jelenet. Gyors és röpke pillanat volt. Ennyi maradt meg. A tánc és az ütközés.

Köszi még egyszer Zsuzska.

Üdv Ailet
2011. november 21. 17:09
Benjamin Button különös élete a film címe amiben egy hasonló (túlságosan is hasonló) jelenet van. Talán ha más karaktereket választasz (pl. nem táncosokat) vagy ha kihagysz egy olyan nagyon meghatározó jelentet, mint pl. az "ütközés" előtti tánclépés, akkor sokkal jobban a tiéd lenne az iromány.
De azért jól leírtad. :)
2011. november 21. 16:54

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2011. november 19. 12:43

Tisztel Ailet!
Nekem ez nem tetszett. Ön egy forgatókönyv szerű írásmódot választott.
Ma olvastam Éva egyik filmleírását (Angyal szemek c.), ami szerkezetileg hasonlíthatott volna erre a cikkre, de ott valahogy több élet volt a lepergetett jelenetekben. Önnél csak az események egymásutánisága volt meg. Ennél kicsit több kell. A vége jó lett.
Bokor

Tisztelt Tanár Úr!
Vitatkoznék Önnel (nem sűrűn teszem)! Nekem tetszett. A forgatókönyvszerűség engem cseppet sem zavart. Itt a krimi volt érdekfeszítő, ahogy az agyamban összeraktam a mozaikokat. És a vége tényleg jó lett, illeszkedett a nemilleszkedésével.
Elnézés, hogy ellent kell mondanom, de gratulálok Ailetnek. Persze, ízlések és pofonok...
Üdvözlettel,
Pinokkió
2011. november 19. 17:55

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2011. november 19. 16:03

Szia Ailet!
Nincsenek véletlenek...
Nekem tetszett a cikked:-)
Pussz,
Tündér

Szia Tündér!

Köszi, hogy olvastál. :)

Üdv:Ailet
2011. november 19. 16:03
Szia Ailet!
Nincsenek véletlenek...
Nekem tetszett a cikked:-)
Pussz,
Tündér
2011. november 19. 13:14

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2011. november 19. 12:43

Tisztel Ailet!
Nekem ez nem tetszett. Ön egy forgatókönyv szerű írásmódot választott.
Ma olvastam Éva egyik filmleírását (Angyal szemek c.), ami szerkezetileg hasonlíthatott volna erre a cikkre, de ott valahogy több élet volt a lepergetett jelenetekben. Önnél csak az események egymásutánisága volt meg. Ennél kicsit több kell. A vége jó lett.
Bokor

Tisztelt Bokor Úr!

A célom az volt, hogyan mutassam be az általam hitt Isten, sors, azaz DI mindenhatóságát. Aztán lehet gondolkodni...
Minap egy filmrészletet láttam és ez indított el ezen az úton. Az ötlet nem az enyém, de megfogott, elővettem hát a saját fantáziámat.

Még futok azért egy két kört ebben a témában, talán megfelel majd a végeredmény az Ön ízlésének is.

Köszönöm, hogy olvasott.

Üdv:Ailet
2011. november 19. 12:43
Tisztel Ailet!
Nekem ez nem tetszett. Ön egy forgatókönyv szerű írásmódot választott.
Ma olvastam Éva egyik filmleírását (Angyal szemek c.), ami szerkezetileg hasonlíthatott volna erre a cikkre, de ott valahogy több élet volt a lepergetett jelenetekben. Önnél csak az események egymásutánisága volt meg. Ennél kicsit több kell. A vége jó lett.
Bokor
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: