újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Reinkarnáció=segítség..9

Látogatók száma: 45

Reinkarnáció és a történelem...

Csodás lenne, ha minden emberi lény meggyőződése volna az a megingathatatlan tudat, hogy az élet-halál-tér és idő felett létezünk.
Elődeink nem véletlenül végeztek ma már sajátságosnak, sőt, talán mai ésszel kissé bizarrnak tűnő szertartásokat, szeretteik halálakor.

Példaként említhetném akár a tibeti, akár az egyiptomi temetési rítusokat, szokásokat is.

Tibetben például külön kaszt végzi a "temetést". Az európai emberek számára igencsak taszítónak tűnne. Hallottál már róla?

Nos, a teljesség igénye nélkül, elmesélem.


A halottaikért 40 napon át imádkoznak, és egy szerzetes, láma, felolvas neki a tibeti halottaskönyvből. Mivel tudják a lélek halhatatlanságát, tudják, a test marad, míg a léleknek haza kell térnie a szellemvilágba. Ezért a szerzetes láma, a könyvből olvasottakból segíti a lélek hazatérését.

Nos, ami ez után következik, az nekünk talán borzalmasnak, barbarizmusnak tűnhet.
Pedig ha jól belegondolunk, nem is olyan szörnyű!
A testet a temetkezési kaszthoz tartozó emberek felviszik a hegyre, ahol feldarabolják, hogy az állatok, madarak táplálékául szolgálhasson, a lélek pedig szabadon távozhasson a szellemvilág felé.

Borzalmasnak találod??
Pedig nem az! Mivel Tibet nagyon szegény ország, éghajlata pedig igencsak hideg, a föld nagyon köves és fagyott. Nagyon kevés az országban a termőtalaj, ezáltal nem fertőzik azt meg.
A test így végzi. DE a lélek, ami sokkal fontosabb, nos a lélek útját a szerzetesek imáikkal, útmutatásaikkal segítik, részletesen felsorolva a könyvből, hogy mikor mit kell tennie a léleknek, hogy könnyebb legyen számára az átmenet a szellemvilágba.
[Aki bővebben szeretne tájékozódni, ajánlom figyelmébe Alexandra David-Neil asszony munkáit, aki élete legnagyobb részét Tibet spirituális megismerésének szentelte.]

A természet törvénye s egyben következménye, hogy ahogyan bánunk és viselkedünk másokkal, pontosan ugyanazt kapjuk vissza. Ha feltétel nélkül el tudjuk fogadni és szeretni önmagunkat, akkor ez másokkal szemben is sikerülhet.

Ezt persze nagyon nehéz megvalósítani!! Hiszen az Egonk általában ellenáll ennek, mert azt hiszi, félnünk kell a szeretettől,mert kiszolgáltatottá válunk,és csalódás érhet bennünket. Már csak azért is, mert azt hiszi,csakis a test létezik,csak az anyagi test fontos. S mikor vége a testi életnek, megszűnünk létezni. Nincs tisztában azzal, hogy szeretet nélkül, milyen hiábavaló a testi létezés.

Életünk végén csakis az fog számítani:
- mennyit tanultam, fejlődtem életem folyamán
- mennyi szeretetet adtam
- mennyivel lett jobb a világ, hogy én is benne éltem.

Te hogyan tudnál válaszolni ezekre a kérdésekre?
Gárdonyi Géza szerint: ... a szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van, az élet sötétségiben, és a szeretetnek ajkai vannak, mik mosolyognak velünk az örömben,lecsókolva a könnyeket a fájdalomban.

"Ha az akarat és a képzelet összeütközésbe kerül, mindig a képzelet kerül ki győztesen. A képzelet ugyanis érzelmeket generál,s tudatalattink mindig a nagyobb örömmel járó állapotra törekszik.." / Emil Coué/

Arra kérlek, legalább egy kicsit próbáld meg jobban szeretni önmagad, s hidd el, mosolygósabbak lesznek körülötted is az emberek.
A karma olyan ősi fogalom, amely megtalálható akár az ősi Egyiptomban,a zsidó kabbala tanításaiban,a görög a hindu,vagy még sorolhatnám mennyi nemzet írásos emlékeiben éppúgy, mint a keresztény Ószövetségben. Ki ne emlékezne arra, amikor a tanítványok megkérdezik Jézust:...Mester,ki vétkezett,ez,vagy a szülei hogy vakon született? /János 9.2 /

Platon azt mondta a tanítványainak "Tudd, hogy ha jobb leszel,a jobb lelkek közé jutsz, ha rosszabb, a rossz lelkek közé.. minden élet és halál után azt fogod tenni és elszenvedni,amit a hozzád hasonlók szenvednek el a hozzájuk hasonlók kezétől. /törvények x könyvében /

A kereszténységben elfogadott volt a reinkarnáció eszméje mindaddig, míg Justitianus császár felesége meg nem ijedt attól,hogy gonoszságai,kegyetlenkedései miatt következő életében fizetnie kell. Az apokrif történet szerint rávette férjét, hogy támogassa Origenész kiközösítését az egyházból, mely véget vetett annak az egyházi nézetnek, amely feltételezte a reinkarnáció létét.

Origenész "...a léleknek nincsen kezdete és nincs vége...minden lélek az előző életében elért diadaloktól megerősödve és az ott elszenvedett kudarcoktól meggyengülve érkezik ebbe a világba. A világban elfoglalt helyét tisztesség, avagy tisztességtelenség dolgában korábbi erényei és bűnei határozzák meg. Az ebben a világban elvégzett munkája határozza meg a világban elfoglalt helyét, amely csak amaz után következik."

A keresztény egyház válasza a következő volt: ..Ha bárki azt merészeli állítani, hogy a lélek a megszületés előtt is létezett, és vállalja ennek minden szörnyűséges következményét, az közösíttessék ki az egyházból! " Nos úgy látszik a hatalom kortól függetlenül szerette megszabni miben higgyünk, és miben nem.

Vég nélkül sorolhatnám azoknak az ismert embereknek a neveit, akik hittek, hisznek a lélek inkarnálódásában, de nem ez a fontos.
De ha úgy gondolod, álljon itt néhányuk neve, az érdekesség kedvéért, de természetesen a teljesség igénye nélkül: Hipokratész, Voltaer, Napoleon, Freud, Thornwald Dethlefsen, Wictor Charon, Szepes Mária, Hamvas Béla, Bistey Zsuzsa stb. stb.


325-ben a kisázsiai Niceában fogalmazták meg először a Krédó-t, a hiszek egyet. A tanácsadó testületben lévő püspökök erős csoportja képviselte azt a nézetet, hogy vegyék fel az újra testet öltés tanát, mint az üdvözüléshez vezető utat a Krédóba és a biblia megfelelő helyeire.
A császár azonban politikai, gazdasági és a fentebb említett személyes okokból befolyásolta, illetve megzsarolta a befolyása alatt álló püspököket, hogy ne kerülhessen be a szentírásba.
A megfélemlített megzsarolt püspökök így ezek ellen szavaztak.

A Konstantinápolyi Justitianus császár, hogy világi hatalmát biztosítsa és megerősítse, ediktumot adott ki azok ellen, akik az előző életbeli / a lélek testet öltése előtti tanításokat terjesztették.

Az 543-ban összehívott püspöki szinódus el is fogadta ezt az ediktumot.
Az 553-as konstantinápolyi zsinat újra elfogadta, és kiátkozta a lélek preegzisztenciájáról szóló tanokat.
Az akkori pápa, Virgilius nem volt hajlandó részt venni a zsinaton, ezért Justitianus császár házi őrizetben tartotta a szavazás alatt!
A korrektorok azt az utasítást kapták, hogy a Biblia szövegét hamisítsák meg a kiátkozás szellemében!!!

Na, ez aztán a történelmi hitelesség, nem igaz?

A cikket írta: monika65

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: ginesz

Gratulálok a tudásodhoz.Jó írás, bár itt egy kicsit tudományosnak hat....én örömmel olvastam.

kösz hogy nem tudálékost írtál...:))
Gratulálok a tudásodhoz.Jó írás, bár itt egy kicsit tudományosnak hat....én örömmel olvastam.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: