újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Megfázásra

Látogatók száma: 49

A mai világban egyre több ember kezd visszafordulni őseink patikájához, a természethez. Nincsenek mellékhatásai, olcsóbbak, könnyen beszerezhetőek, és nem utolsó sorban rendkívüli gyógyhatással bírnak.

A mai világban egyre több ember kezd visszafordulni őseink patikájához, a természethez. A gyógynövényeknek nincsenek mellékhatásai, olcsóbbak, könnyen beszerezhetőek, és nem utolsó sorban rendkívüli hatással bírnak. Általában minden háztartásban megtalálható valamelyik képviselője e növényeknek, gondoljunk például a kamillára.
Leggyakrabban teákat készítünk belőlük odahaza. Ezekből is a durvára aprított növényrészeket áztatjuk. Szűkebb réteg tudja, hogy a gyógynövényeket porrá zúzott állapotukban is felhasználhatjuk. Ezeket hasonló eljárással készítjük mint a filteres teákat. Meleg és hideg vízben egyaránt elkeverhetjük.Általában egy teáskanálnyi porkeverék egy csésze vízhez való mennyiség.
Téli időszakban hasznos, ha láz és meghűlés ellen tartunk otthon az alább leírt gyógynövények porelegyéből:

120 gramm viaszbogyó
60 gramm gyömbér
30 gramm simafenyő (Pinus strobus)
3 gramm őrölt szegfűszeg
3 gramm őrölt cayenne-i bors

Ezeket összekavarva légmentes üvegben tárolhatjuk. Egy teáskanálnyi mennyiséget egy csésze meleg vízben 15 percen át áztassunk, majd finom szövetű szűrön szűrjük át.
A tea kitisztítja a mérgeket a szervezetből, csillapítja a lázat. Amíg az izzadás tart óránként egy csészével fogyasszunk belőle.
Egészségetekre!

A cikket írta: Heléne

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Heléna. Hasznos cikket írtál.
Puszilak
"elmentettelek" azaz az írásod!
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: