újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Varázslás növényekkel

Látogatók száma: 103

Albertus Magnus német varázsló szívén viselte a feleségek boldogságát. Sőt magukat a feleségeket is a szívéhez szorította, kivált a másokét.

Varázslás növényekkel
Albertus Magnus (13. század), a szívén viselte a feleségek boldogságát és a házi békét. Sőt magukat a feleségeket is a szívéhez szorította, kivált a másokét. Ha azt akarjuk, hogy a férj mindig kedves legyen és hízelegjen, tegyünk a zsebébe egy kevés eliost vagy matuchiolt, amelynek a magyar neve mocsári gólyahír. Amennyiben valamit elloptak a házból, tegyünk belőle éjszakára a párnánk alá, és álmunkban meglátjuk a tolvajt.
Lehet, hogy a férfi magától is elég kedves, mondjuk, a házasság első három napján, de jó lenne, ha előléptetnék vagy fölemelnék a fizetését. Szedjünk gyorsan egy kevés aquillarist, amelynek a görög neve vallias, és akkor zöldell, amikor a fecskék és a sasok fészket raknak. Ha egészen biztosra akarunk menni, csomagoljunk mellé vakondszívet.
Van egy növény, amely a leghűvösebb férjben is szerelmet ébreszt, ennek a neve Khaldeában iterisi, görögül vorax, latinul provinsa, magyarul meténg. Törjük porrá, földi gilisztákkal és póréhagymával együtt, keverjük a pasi ételébe.
Ha véletlenül nem enné meg, szedjük liliomot Oroszlán havában, keverjünk hozzá babérnedvet, varrjuk be a ruhájába: ezentúl minden éjjel tettrekész lesz, és nem alszik el idő előtt.
Néha jól jön, ha a pasi tizenöt napig kómában van. Tegyünk zsályát tehéntrágya alá. Előbb-utóbb kikel belőle a fekete Dufell madár, ennek vérével kenjük meg a pasi mellét (ha hagyja).
Számos bűne lehet egy férjnek, pl. önmagáról álmodik. Ilyenkor várjuk meg, amíg a caturlin növényből piros és zöld kígyók lesznek, ezeket törjük porrá, tegyük éjszakára a bűnös feje alá.
Súlyos esetekben nincs mit tenni, meg kell ölni azt, aki nem rólunk álmodik. Gyűjtsünk olphantast Kos havában, tartsuk biztonságos helyen nyolc hétig, vagy amíg megkukacosodik; a sértő férjnek bőven elég lesz egy kukac.
Legközelebb a varázserejű állatokat vizsgáljuk meg.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
"Amennyiben valamit elloptak a házból, tegyünk belőle éjszakára a párnánk alá, és álmunkban meglátjuk a tolvajt."

Ha valamit elloptak, azt utána hogyan tesszük a párnánk alá? És ha egy lovat loptak el? :D

Ezentúl minden férj, aki mocsári gólyahírt talál a zsebében, tudja, hogy mit akar tőle az asszonya. :)))

A meténg latinul Vinca minor és Vinca mayor. Lásd:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kis_met%C3%A9ng

"Gyógynövény, drogja a szárított, leveles hajtás. Több mint 30 alkaloidot tartalmaz, gyógyászatilag jelentősek a vinkamin, izovinkamin és vincin.
Vérnyomáscsökkentő, agyértágító, vizelethajtó hatású. A népi gyógyászatban „vértisztító”, vizelethajtó teakeverékekben és sebgyógyításra használták. Alkaloidja kiinduló vegyülete a Cavintonnak."

Amúgy, ha a gilisztát kihagyhatnánk, akkor póréval még ehető is lenne. Kár, hogy benne van a receptben a giliszta. Anélkül nem lehet?

A többi elég gáz. :))) Vagy inkább gusztustalan. :)

Jók ezek a cikkek, engem mindig érdekelt az ilyesmi. És a régiek értettek a dolgokhoz, ami a varázslást illeti. :)
pár száz év múlva rajtunk fognak röhögni.
Én azt hittem a boszik már rég kihaltak a fehér lovak és a királyfik után, de ezek szerint tévedtem!!! Üdv Éva.
:-)
Irány a mező!
Reszkessetek vakondok, kukacok és más fentebb említett állatok :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: