újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vizualizálni tudni kell!

2012. március 11. - Látogatók száma: 152

Miután elolvastam Heleenke cikkét (A titokba zárt erő), eszembe jutott mi történt velem néhány évvel ezelőtt. A vizualizáció, a gondolatainkkal való teremtés nagyon szép és jó, de vigyázzatok, mert kerülhet egy kis porszem a gépezetbe!

Még a kétezres évek elején volt egy szerelmem, aki minden szempontból ideálisnak tűnt. Nagyon vágytam arra, hogy összeköltözzünk, ezért minden este vizualizáltam, és a következő képek 'ugrottak' be: egy kertes házat láttam magam előtt, ami egy csendes utcában volt, nem lakott szemben senki, csak néhány fa ága hajladozott a kerítés irányába. A ház bejárati ajtaja fehér volt, és előtte parkosított kert terült el. Mindig láttam magam, ahogy éppen vacsorát főzök, és a páromat, amint megérkezik a munkából. Megöleltük egymást, és amikor a vacsora elkészült, vidáman falatozni kezdünk.

A házat belülről is elképzeltem. Kis előszobája volt, egy cipőtartó szekrénnyel és fogassal. A nappali tágas, egy gyönyörű kandallóval, és kényelmes, pasztell színű kanapéval. A konyha, és az étkező balra helyezkedett el. Nos, ezt a képet vizualizáltam hónapokig.

És mi történt? A barátom szakított velem.

Egy év telt el a szakítás után, amikor megismerkedtem egy férfivel. Néhány randevú után elvitt a házába.

Ekkor jött a döbbenet!

Minden úgy nézett ki nála, ahogy azt a gondolataimmal megteremtettem. Minden stimmelt, csak a PASI nem. A házával szemben csak fák voltak, stimmel a kert, a bejárati ajtó, az előszoba, a kandallós nappali, és a konyha is.
A tárgyi dolgok bejöttek, de a személy nem! Furcsálltam az egész helyzetet, de örültem is, mert nagyon jól éreztem magam azzal a sráccal, pár hónapig…

Viszont a képzeletemben a boldog kapcsolat örökké tartott…
Ezek után hogyan vizualizáljak?

A cikket írta: Lizelotte

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. május 5. 08:55
nem kell örökre tervezni, ez ilyen egyszerű.
a pasiknak is lejár a szavatossági idejük, mint az élelmiszereké.
2012. május 5. 07:46
Majd elmesélem neked... Elképzeltem egy kertes, szép házat, benne őt és vártam a vacsorával, ami a kedvence volt... és akkor egy nagy ordítás... Én sem azt a férfit képzeltem mögé, akitől az lett volna elvárható, amire én gondoltam, hanem valaki egészen mást, szörnyű csalódás ... és akkor én is elordítottam magam... :-)
A sors néha valóban játszik velünk! Az élet pedig nagy játékos!
2012. március 11. 15:10
Tisztelt Lizelotte!
Örömmel olvastam sorait. Ismerős ez a helyzet. Néha a sors játszik velünk. Talán semmi sincs véletlen.
Bokor
2012. március 11. 14:37
Kedves Lizi!

Magam is úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amikkel nem szabad játszanunk. Nem szabadna akarnunk előre megírnunk a sorsunkat. Mindig sok minden mást is figyelembe kell venni.

Pussz, Tündér
2012. március 11. 13:28
Szia Liz!

Már megint a fejemben turkálsz! :)) Amit eddig vizualizáltam (kértem, mindig megkaptam) persze nem úgy és nem akkor amikor én akartam. De... fontos lépés volt mind és innen nézve már azt mondom mindegyikben éppen az volt a fejlődés, ami nem stimmelt. Nem tudom érted e. :)

Pusz:A
2012. március 11. 11:35
Én sem tudok. Sőt, nekem csak azért is rossz gondolatok ugranak be, mintha direkt ellenkeznék magammal. Vmi nagy hiba van az agyamban.
2012. március 11. 10:39

megtekintés Válasz erre: Lizelotte - 2012. március 11. 10:25

Rátapintottál a lényegre! Nem konkrét személyt kell vizualizálni hanem pozitív érzéseket! :)

Én most már csak akkor vizualizálok egy személyt, ha ki akarok belőle végleg ábrándulni. Elképzelem, ha a "varázsereje" elmúlik, mi marad utána? És ez éppen elég a "képzelőelőmhöz", hogy ne akarjam a megvalósulását. :-)
2012. március 11. 10:25

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 11. 10:23

Sehogy. Mert úgy jársz, mint én, én meg úgy, mint te... :-)

Én is elképzeltem egy jövőt a barátommal, de nem osztottam meg vele, még jó... mert ő meg másként, mással képzelte el a jövőjét... Ezért semmi értelme fantáziálni, hacsak nem a saját szórakoztatásunkra. Minden érzelem nélkül. :-)

Rátapintottál a lényegre! Nem konkrét személyt kell vizualizálni hanem pozitív érzéseket! :)
2012. március 11. 10:23
Sehogy. Mert úgy jársz, mint én, én meg úgy, mint te... :-)

Én is elképzeltem egy jövőt a barátommal, de nem osztottam meg vele, még jó... mert ő meg másként, mással képzelte el a jövőjét... Ezért semmi értelme fantáziálni, hacsak nem a saját szórakoztatásunkra. Minden érzelem nélkül. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: