újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Egyszerű és mégis nehéz

Látogatók száma: 608

A régi világban jó feleségnek az számitott aki háztartást vezetet, földeken dolgozott,gyereket nevelt és nem szólt bele semmibe.

Milyen a jó feleség?
Sokat változott a világ és más értünk azalatt hogy milyen is egy jó feleség mint régen.
Régen az számitott jó feleségnek aki háztartást vezetet, földeken dolgozott, gyereket nevelt
és nem szólt bele semmibe. Kiszolgálta az úrát és elviselte azt ha ivott és türte a pofonokat.
Ma már más a helyzet mert egyenranguak vagyunk. Akkoriban a férfi tartotta el a családját ésa nőnek nem kellett dolgoznia.
Ma már sajnos a nőknek is kell dolgozni, hogy a megélhetés biztósitva legyen. Ennek van egy hátúl ütöje az hogy kevesebb idő jut a gyermekeinkre.
Akkoriban a férfi intézet minden ügyet, most ez a nőkre hárul.
Az egyenlőségünket kivivva bebizonyitottuk hogy tudunk dolgozni, karriert építeni és otthon is helyt tudunk állni.
Mégis milyen egy jó feleség? A jó feleség dolgozik, háztartást vezet, gyermeket nevel, ügyeket intéz. A férfiak aszemszögéből nézve egy nő legyen mindig nő!
Tudjon viselkedni, meglehessen vele jelenni bárhól, legyen csinos. Tudjon főzni, gyermeket ellátni.
A föbb szempontok mégis a következők: A férfi tudjon vele bármiről beszélgetni, akár a kocsikról, motorókról, a munkájáról, fociról, zenéről stb.
A nő legyen a felesége, aki főz, mos, takarit. Legyen barátja, akivel mindent megtud beszélni, akivel meccset néz és ha kell mulat. Legyen a barátnője akivel szórakozni tud járni. Legyen a szeretője aki olyan az ágyban mint egy tüzes démon. Mind ez egyben. A férfiaknak ilyen az ideális nő. Ha ezt megkapják akkor nem keresnek máshól boldogulást. Egy férfit nem csak megszerezni kell tudni, hanem megtartani is. Egy nő legyen megértő, mosolygos és mindig kedves. Ilyen egy ideális feleség akiről a férfiak álmodnak.

A cikket írta: magdolna65

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Beletörődni semmibe sem szabad. Ha te úgy érzed, hogy nem jó, amit ő szeretne, mert valami egészen más az, ami téged boldoggá tesz, nem ez a megoldás.
Akkor már inkább a vitatkozás. Lehet, hogy nem vezet eredményre, de izgalmasabb, mint bólogatni. Mi a tökéletes? Semmi sem az.
Törekedni kell arra, hogy amit te érzel, az legyen tökéletes. Ha még mindig talál benne kifogást, akkor szerintem ő nem a tökéletes. Akkor nincs mit tenni.
Ha szereted, igyekszel meggyőzni, hogy az a jó, amit te szeretnél. Ha mégsem éred el, akkor se törődj bele, találj ki valamit. :-)
Jó volna ha minden férfi igy gondolkodna. Hiszen minden emberben vannak olyan tulajdonságok amiket lehet értékelni és szeretni legyen az férfi vagy nő.
Amit első találkozáskor vonzonak találunk a másikban az késöbb is ott van benne. Egy embert el kell fogadnunk a hibáival együtt hisz senki sem tökéletes.
Az emberből az igazi értékek akkor jönnek elő, ha meglátjuk benne és szeretetünkkel segítünk neki hogy a felszínre jöjjön. Viszont mindig valamit elrontunk, mert a kapcsolatok többsége ellaposodik és mindig többet várunk a másiktól mint kellene. Sokszor nem adunk teret a másiknak hanem beszorítjuk bízonyos korlátok közé amely olyan tulajdonságokat hoz felszínre ami a számunkra taszító. Igen jól írtad a legfontossabb az hogy szeressük egymást és megértsük egymást és támogassuk egymást.
milyen egy feleség?
de mind lehet jó, ha nem szeretem
de lehet néha nem jó is, ha szeretem
ezért hát, szeretni jobb, mint mindig csak jót várni
meg csak azért tartani, hogy dolgozzon, extrémet tegyen, főzzön, mosson, gyereket neveljen
a jó feleség első feltétele, hogy szeressem, ő is viszont szeressen és utána majd csak lesz valahogy
Köszönöm a kedves hozzá szólásokat. Igazán mindenkinek van valami igaza. A nőknek régen és most sem könnyű és persze a férfiaknak sem. A férfiakban az a baj, hogy ők legtöbbször a barátjuknak önti ki a szívét és nem az otthoni támaszának a feleségének, pedig sokkal jobban járnának mert sok sírást, bánatot, és veszekedést meg sporolhatnának maguknak. Sok vállás is meg menthető lenne ha a férfi tényleg egyenrangú félnek tekintené a nőt. Ha a feleségére nem csak úgy tekintene mint a gyermekei anyjára, és a háztartás megtestesítőjére, hanem barátra , igazi társra. Ott ahol ez meg van ott a férfinak nincsenek titkai mert mindent megbeszél a feleségével. Igy könnyen lehet támasza egy nő a férjének.
Cikked kissé tendenciózus! A jajgatásnak pedig nincs helye szerintem.Nektek kellett egyenjogúság.Hát megadtuk. Éljetek vele. A baj csak akkor kezdődik,amikor egyes társaitok egyenjogúbbnak érzi magát,mint a férfiak.
Remélem nem sértettelek meg. Én különben jól megvagyok a nőkkel. Nem is tudom milyen lenne nélkülük a világ? Most kínlódok egy olyan írással egy társadalomról,amelyben nincsenek nők.
Majd esetleg megmutatom.
A három csillag a túlozásokért van

Tisztelettel Gyuri.
Hat biztos vagyok benne, hogy egy nonek nagyon nehez annyi helyen helyt allni, de szinte abba is biztos vagyok, hogy a ferfiaknak se konnyebb.SOT! Erdekes, de szerintem , mi a nok meg vagyunk aldva azzal, hogy ki tudjuk mondani, ha valami nincs rendben. Tudunk beszelni, kommunikalni, kibeszeljuk magunkbol a gondot, egyet sirunk, osszetorunk nehany regi, csorba poharat, azzal megy az elet tovabb. A ferfiak ilyen szempontbol hatranyos helyzetben vannak. Nem olyan kommunikativak. Nekik is megvannak a demonjaik, felszeik, felenkseguk, bizonytalansaguk. Csak ok epp maskent reagaljak le. Hallgatagok, befelefordulnak es legtobbszor a humor moge vagy alkohol moge bujnak. Igazabol a macho tipust sajnalni tudom, mert az moge egy felenk gyermek van bebujva, aki nem mer vallalni, valami miatt, egy komoly kapcsolatot. Es azt is tudjak, hogy nehezebben tudnak megfelelni a mi igenyeinknek. Azzal is nagyon tisztaban vannak, hogy a no tobbet tesz a csaladjaert, mint egy ferfi. Es hidjetek el nekem, hogy ezt ugy magukban nagyon ertekelik. Egy igazan sikeres karrieru, es kiegyensulyozott ferfi mellett legtobbszor egy megerto no van, akire tamaszkodik, akiben megbizik, akiert harcol. Szerintem, de eddigi tapasztalataim ezt igazoljak.

megtekintés Válasz erre: magdolna65

Kedves Ildikó!
Nekem 2 férjem és egy élettársam volt és van is. Szeretnénk ha lenne ideális férj és biztós hogy van ilyen, csak nem biztós hogy mi talűlkozunk vele. Akibe szerelmesek leszünk azt még nem ismerjük csak késöbb jővünk rá, hogy jól vagy rosszul választottunk.
Szép estét neked. Magdi

Lehet hogy bennünk nőkben is van hiba..sőt...én nem hiszek abban hogy egy ugyanazon pasiban minden megvan..én még nem leltem meg a tökéletest..akkor a jelen szituációban mindig azt gondoltam..évekig is akár..és még sose voltam egyedül..most se.. puszillak :)
Jó cikk. Valahogy úgy vetem észre hogy a férfiak sokkal többet várnak tőlünk el mint mi tőlünk....
Persze tisztelet a kivétellel ..............
Puszilak: cuki1

megtekintés Válasz erre: ildiko1974

Én már másodszorra próbálkozom..de hol akkor az ideális férj??? :-)

Kedves Ildikó!
Nekem 2 férjem és egy élettársam volt és van is. Szeretnénk ha lenne ideális férj és biztós hogy van ilyen, csak nem biztós hogy mi talűlkozunk vele. Akibe szerelmesek leszünk azt még nem ismerjük csak késöbb jővünk rá, hogy jól vagy rosszul választottunk.
Szép estét neked. Magdi
Én már másodszorra próbálkozom..de hol akkor az ideális férj??? :-)
Kedves Magdikám! Nagyon érdekes a meglátásod és helytálló, sajnos a nőknek minden társadalomban korba bizonyítaniuk kellett, s ma sincs másképp, sokat dolgozunk, hogy helytálljunk mindenhol munkahelyen családba, toppon mindenütt! Csak hát mi is elfáradunk, hiszen 8 óra után nekünk még bőven van plussz "műszakunk", s bizony nem kevés, tudod mit szoktam mondani, azt hogy a napi 24 óra kevés mindenre, s egyre jobban igaz is!

Persze férfi társainkat sem szeretném megbántani, mert bizony van azért olyan férj, élettárs, aki maximálisan segít otthon, gyermeknevelésben és még főzni is tud! Igaz kevés van ilyen férfiből, viszont van!

De igaz,amit lejjebb már olvastam nem vagyunk tökéletesek sem a férfiak, sem a nők! Pusszancs Orsolya
Tökéletesen igazad van:) . Akkor beszélhetünk arról, hogy milyen a tökéletes férfi.
Szerintem nincs tökéletes, se nőben, sem férfiban, de nagyjából ezeknek az elvárásoknak kell(ene) megfelelnünk, nekünk, nőknek.
:))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: