újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Póker és a szerencse

Látogatók száma: 70

Sokan nincsenek tisztába vele, mikortól számít betegségnek egy-egy szenvedély. Pl. ha egész délelőtt csak a felesegek.hu-n lóg valaki, az már szenvedély(beteg)?? ;-))

Dolgoztam különböző vendéglátó egységekben, láttam az első két-három felest remegő kézzel megivó alkoholistákat, de láttam olyanokat, akik elhitték, az a napi néhány sör szinte gyógyít! Ez utóbbi még mindig elviselhetőbb, bár azt tartják a szakemberek, ha valaki minden nap elfogyaszt bizonyos mennyiségű alkoholt, az már alkoholista, függetlenül attól, hogy ez mennyire árt meg neki. Nem akarok ezen vitázni, meghagyom a szakiknak.
Sajnos láttam azt is, amikor valaki a fizetését, a családi pótlékot és egyéb "vagyont" dobott a játékgépekbe, annak reményében, hogy megsokszorozza nyereményét. Ez tíz esetből legalább nyolcszor nem sikerült neki, akkor elrohant kölcsönért, és további tízezreket tett a gépbe, már csak annak reményében, hogy legalább a "befektetett" tőke visszajön. Láttam emiatt elváló asszonyokat, hiszen gyerekeik elől játszotta el papa a pénzt, ami valljuk be, nem éppen elegáns dolog...

Most pedig itt az új szenvedély, a póker. Éppoly szerencsejáték, mint bármi más. Hiába vagy jó megfigyelő, agyalsz, koncentrálsz, ha éppen xar a lapjárásod, nem nyerhetsz. Persze, még ott a blöff esélye és milliónyi lehetőség, szállnak most velem vitába többen.
Magam is játszom, sőt egy időben játszottam éjjeleken át az interneten, be is jutottam egy 2500 dollár összdíjazású versenyre, amit pénz nélküli asztalon értem el, de a versenyen ha beszálltam, ha kivártam, egyszerűen annyira nem jöttek a lapok, hogy jó közép mezőnynél tovább nem jutottam el.

Én csak szórakozásból játszom, mert azért itt mégiscsak kell gondolkodni is (vagy nem árt), van benne némi logika, pszichológia, szóval imádom. Általában több asztalon játszom egyszerre, így azt is megfigyeltem, sokszor ugyanaz a leosztás jön 2-3 asztalon is. Véletlen? Lehet abban hinni, hogy igen és abban is, hogy nem, mint ahogy a lottónál is hisszük, mióta számítógépen vannak nyilvántartva a megtett számok, valami furfangos módon csak ritkán van ötös... Lehet véletlen...

Játszottam még egy időben a Tipp-Mixen, bár nem értek a sporthoz, így szinte mindig "biztosra" mentem, kis szorzókkal, kis nyeremények. Ez se mindig vált be. :-))

A szerencsejátéknak nem véletlen ez a neve. Fondorlatoskodhatunk, gondolkodhatunk, mindig sokkal többen vannak akik veszítenek. Lehet ezeket játszani, de eszünket inkább arra az oldalra helyezzük, hogy legyen meg a határ, a maximált összeg, amit még megengedhetünk magunknak, hogy játékra fordítjuk. Ennél többet ne kockáztassunk a családi kasszából akkor sem, ha 1-2 milliárd forinttal kecsegtetnek. Arról nem is beszélve, hogy aki megnyeri ezt a pénzt, az sokszor nemhogy boldogabb lenne, hanem belerokkan, de ez egy külön cikket érdemelne.

A cikket írta: MindenHatÓ

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: kiki64

tetszett, de nagyon!!!!

:)

Koszonom. Sajnos vagy eppen szerencsere, jo ideje nincs idom jatszani. Neha jo lenne, de most biztosra megyek...dolgozom.
tetszett, de nagyon!!!!

:)
Tettszik
Ha minden nap délelőtt ott lóg és ez az idő napról napra csak több lesz akkor a válasz: Igen, az !:)

Jó a cikked!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: